Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pafnucy napisał:

kurna. to jak zacznę wozić to co rozrzutnik mam orać? 🤔 czy jak skończę wywozić?

ale ten pis popieprzony że na takie pomysły wpadają.

Pewnie Płuda wymyśla

Odrazu pługa uczep do rozrzutnika

😳

Edytowane przez marulekk
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, pafnucy napisał:

a ten sie cieszy. Rysiek z czego rżysz?

Bo teraz na dniówce do gnoju lepiej 

Bo wywiezie  3 i będzie orał, a  będzie się leżeć i czekać dniówka leci😁

Kurła ja to zawsze mam z górki

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano

oj coraz głupsze te pomysły. a najgorsze jest to, że my tylko się zastanawiamy jak się dostosować, a przeciwstawić się idiotyzmom już nie potrafimy...

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Bo teraz na dniówce do gnoju lepiej 

Bo wywiezie  3 i będzie orał, a  będzie się leżeć i czekać dniówka leci😁

Kurła ja to zawsze mam z górki

do gnoju chodzisz?

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

No nie, ale jak wprowadza to zacznę

Jak wprowadzą to cię wezmą na 4 godziny zamiast na całą dniówkę, zamiast w jeden dzień to 3 się będziesz smrodził przy załadunku ;) 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No nie, ale jak wprowadza to zacznę

Trzymam za słowo, ty ładujesz, mój ojciec będzie rozwoził a ja orał. Tylko masz zdążyć ładować zanim ja zaorzę xD Na ładowanie 20t obornika na ha idzie mi gdzieś 5l ON, to tobie mogę jakieś 25zł netto na godzinę zapłacić xD Tylko musisz te 20t załadować mi w 2h, bo tyle czasu potrzebuję, żeby ten ha zaorać. Dwa ciągniki z rozrzutnikami ci załatwię, żebyś nie musiał czekać aż rozwiezie xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał:

Pamiętaj że ktoś może być cwany i zwoła sąsiadów z Rozrzutnikami i wywalacz niebedzie miał odpoczynku jak chcesz Rysiek dniówki

To wtedy 🖕🏻

I tyle mnie widzieli

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v