Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo trzeba też pamiętać, iż były również mieszkania bez prądu. Tzn prąd był ale tylko w chwili kiedy delikwenta kładli na metalowym łóżku.:lol:

Na Kadafiego działało tylko jedno. Amerykańskie naloty. :lol:

Opublikowano

Tyle wywiną że znów wszystko zamkną i wszyscy to odczujemy, bo banda kretynów się wyrwała jak burki z łańcucha i chce pokazać na co ją stać

Opublikowano

Jak zabawa to zabawa na całego kasy nie zabraknie komu mało to ma problem ale nie elita .

Reforma OFE ma dać budżetowi miliardy złotych. Są nowe wyliczenia .

Nowy projekt ustawy o przekształceniu OFE w IKE zakłada dodatni wpływ reformy na sektor finansów publicznych w 2021 r. na 4,5 mld zł, a w 2022 r. na 12,5 mld zł - wynika z oceny skutków regulacji (OSR) projektu z 3 lutego br. Wg projektu 15-proc. opłata przekształceniowa ma zostać wpłacona do FUS w 2022 r. w 2 ratach, łącznie w kwocie 11,1 mld zł. Reforma ma wejść w życie już 1 czerwca.

Reforma zakłada, że powszechne towarzystwa emerytalne (PTE) zarządzające OFE przekształcą się w towarzystwa funduszy inwestycyjnych (TFI), zaś OFE staną się specjalistycznymi funduszami inwestycyjnymi otwartymi (SFIO). 100 proc. aktywów netto OFE zostanie przekazanych na indywidualne konta emerytalne (IKE) prowadzone przez TFI, które będą dziedziczone.

Opublikowano
17 minut temu, deSilva napisał:

Tyle wywiną że znów wszystko zamkną i wszyscy to odczujemy, bo banda kretynów się wyrwała jak burki z łańcucha i chce pokazać na co ją stać

Weź nie nazywaj kretynem @Denwer-a, jeszcze się nam obrazi xD 

• Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, deSilva napisał:

W biedronkach odstępów nikt nie zachowuje, płynu do dezynfekcji też brakuje a jak już jest to w opakowaniu spryskiwacza do szyb. ludzi nikt nie liczy, rękawiczek jednorazowych też nikt nie używa nawet kasjerki. I tak jest przez całe te obostrzenia jesienne.

jedynie co różni ten okres poprzedniego i tego roku że ludzie mają maski na twarzach

Opublikowano

no i Ty po wsi nie latasz żeby się dowiedzieć kto chory.      bo już przywykłeś chyba?

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

tak dokładnie jest z jedną tylko uwagą że za Pisu mam za co spłacać te kredyty

Od zawsze twierdziłem że PIS promuje nieudaczników.

30 minut temu, deSilva napisał:

Jak tłumy w marketach w całej Polsce dzień po dniu nie są zagrożeniem to oni też nie. PISiaki chcieli wmówić że po strajku kobiet tak zachorowania skoczą a tu wredna rzeczywistość śmiała się niedostosować do wyobrażenia władzy.  

18 minut temu, galan99 napisał:

Jak zabawa to zabawa na całego kasy nie zabraknie komu mało to ma problem ale nie elita .

Reforma OFE ma dać budżetowi miliardy złotych. Są nowe wyliczenia .

Nowy projekt ustawy o przekształceniu OFE w IKE zakłada dodatni wpływ reformy na sektor finansów publicznych w 2021 r. na 4,5 mld zł, a w 2022 r. na 12,5 mld zł - wynika z oceny skutków regulacji (OSR) projektu z 3 lutego br. Wg projektu 15-proc. opłata przekształceniowa ma zostać wpłacona do FUS w 2022 r. w 2 ratach, łącznie w kwocie 11,1 mld zł. Reforma ma wejść w życie już 1 czerwca.

Reforma zakłada, że powszechne towarzystwa emerytalne (PTE) zarządzające OFE przekształcą się w towarzystwa funduszy inwestycyjnych (TFI), zaś OFE staną się specjalistycznymi funduszami inwestycyjnymi otwartymi (SFIO). 100 proc. aktywów netto OFE zostanie przekazanych na indywidualne konta emerytalne (IKE) prowadzone przez TFI, które będą dziedziczone.

Czyli wspaniały PIS zaj....e kasę z OFE jak zdradziecka PO? No kto by pomyslał że oni tacy podobni.....

12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Weź nie nazywaj kretynem @Denwer-a, jeszcze się nam obrazi xD 

Nie obrazi się. Nie ma za co

• Like 1
Opublikowano

No to niestety nie było dobre... Aczkolwiek protest udany. Zażądali dostępu do zabawy i dostali😉 Skok ma być niby z czego? Toć to mniejsze niebezbieczeństwo niż ten sylwester co to go niby nie było. W skali 31 grudnia 2020 Krupówki to pikunio.

Opublikowano
21 minut temu, racyl napisał:

W biedronkach odstępów nikt nie zachowuje, płynu do dezynfekcji też brakuje a jak już jest to w opakowaniu spryskiwacza do szyb. ludzi nikt nie liczy, rękawiczek jednorazowych też nikt nie używa nawet kasjerki. I tak jest przez całe te obostrzenia jesienne.

jedynie co różni ten okres poprzedniego i tego roku że ludzie mają maski na twarzach

Ty choć wiesz że źle robią i jakby nasrali gdzie popadnie też byś poparł, byleby na złość dla rządu, co za ludzie to słów brakuje.

Opublikowano (edytowane)

@deSilva byłem w tym roku na 5 weselach, w czasie EPIDEMI i jakoś nikt nie zachorował. A propaganda trąbiła, że wesela to główne źródło zakażeń. Ale może przez to, że odkażalników na stołach nie zabrakło xD 

Strajk Kobiet też miał zwiększyć liczbę zakażeń, ku nieuciesze władzy, liczba zachorowań zaczęła spadać xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Z wojny też  ludzie wracali, a kule i pociski świstały aż się niebo gotowało. Ale gro nie miało już takiego szczęścia. Chcesz negować zachorowalność na Cowid?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nie wiem z czego się śmiejesz człowieku, coś chyba z tobą nie ten teges.

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@deSilva byłem w tym roku na 5 weselach, w czasie EPIDEMI i jakoś nikt nie zachorował. A propaganda trąbiła, że wesela to główne źródło zakażeń. Ale może przez to, że odkażalników na stołach nie zabrakło xD 

Gdy rządzą kretyni to próbują wmówić że tłumy w zamkniętych marketach w całym kraju nie są zagrożeniem a parę osób pod gołym niebem w jednym miejscu w kraju może spowodować kolejny lockdown.  Nie wiem kto normalny jest w stanie w to uwierzyć.

Opublikowano

Jakby nie patrzeć na tą mutację grypy ludzie zachorowują i umierają, i życzę ci żebyś nie musiał tej mutacji przechodzić.

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Bo narobili paniki na świecie, gospodarka leży, z powodu jakiejś mutacji grypy.

Opublikowano (edytowane)

@deSilva przechodziłem w październiku, wynik pozytywny, grypa dwa lata temu mnie bardziej rozłożyła niż to coś xD Aby z jedzeniem słabo było, bo wszystko takie bez smaku. Słone, słodkie czułem. Ale jak ktoś by dał mi np mandarynkę i grejfruta to bym nie rozróżnił. Najgorszy z tego był przymus siedzenia w domu, na wsi to sobie jeszcze po podwórku pospacerowałem, porządki porobiłem, maszyny po konserwowałem ale w mieście to współczuję siedzieć w tych 4 ścianach.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ulman napisał:

Gdy rządzą kretyni to próbują wmówić że tłumy w zamkniętych marketach w całym kraju nie są zagrożeniem a parę osób pod gołym niebem w jednym miejscu w kraju może spowodować kolejny lockdown.  Nie wiem kto normalny jest w stanie w to uwierzyć.

Jest w marketach też niemałe zagrożenie, ale co chcesz stać godzinami pod drzwiami i czekać aż kilka osób wyjdzie? dopiero byś psioczył, weź pomyśl zanim coś pierdolniesz.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@deSilva przechodziłem w październiku, wynik pozytywny, grypa dwa lata temu mnie bardziej rozłożyła niż to coś xD Aby z jedzeniem słabo było, bo wszystko takie bez smaku. Słone, słodkie czułem. Ale jak ktoś by dał mi np mandarynkę i grejfruta to bym nie rozróżnił.

To się ciesz, bo ja znam takich co już są w ziemi i nie jest to bynajmniej śmieszne, chyba że dla ciebie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

@deSilva jakoś dziwnie teraz tylko na COVID się umiera, na raka nie, na inne choroby też nie. W swoim otoczeniu znam tylko jedną osobę która na to zmarła, facet i tak już był ciężko schorowany, to tylko go dobiło, ale gdyby złapał grypę to tak samo mogło by się to skończyć.

Opublikowano

No to jest dziwne, ale odeszli ludzie których tylko ta mutacja grypy jak to nazywasz zabiła, więc trochę powściągliwości w żartach z tej choroby.

Opublikowano (edytowane)

Choroba jak choroba, więcej paniki i strachu narobionego przez media niż prawdziwej choroby. A że szpitale dostają dodatkowo płatne za COVID-owców to im więcej takich bezobjawowych chorych tym lepiej, byle aby test pozytywny był i już kasa płynie ;) Dyrektor tego bezpacjentowego szpitala na Narodowym też chyba sobie bardzo chwali epidemię.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v