Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, henio2 napisał:

Tu się z tobą zgodzę rządna władza nie potrafi wyciągnąć wnioski w z błędów poprzedników

Ty się zgadzasz z tym co napisałem ?? Nie wierzę własnym oczom ;) 

• Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, Agrest napisał:

No widzisz, da się?

A no da.

Ale zaraz japy drą.

Mało tego, jak za wały wyleje to tak szybko do Bałtyku nie wpłynie.

Do tego nie bez kozery od 30 lat nikt terenów zalewowych i rowów melioracyjnych z zakrzaczeń nie oczyszcza.

bez przesady - z 10 lat temu wycinali faszyne na witki, wczesniej wal po powodzi naprawili, kilka razy robili pomiary geodezyjne ale na razie nic z nich nie wyniklo.

mam ta watpliwa przyjemnosc ze zamiast ogrodzenia mam wal wislany a do rzeki 90 metrow

28 minut temu, henio2 napisał:

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-byla-nauczycielka-skazana-za-uprowadzenie-i-seks-z-14-letnim,nId,5008668.    Tego też nie powinny kobiety na protestach nosićę na transparentach. Z napisem upadła k**wa nikt jej nie chciał zabrala się  za dzieci😋😜https://gloswielkopolski.pl/dyrektor-zbigniew-a-molestowal-uczennice-bronila-go-szkolna-pedagog/ar/13316889

i co ? ta nauczycielke przeniesli do innej szkoly czy ja ukarali ?? 

oj stasiu.stasiu przeciez ty i te kobiety jestesce dwoma stronami tej samej monety... czym ty i tobie podobni roznicie sie od tych szalonych feministek ??? gdyby tobie zmienic bieguny w mozgu mowilbys to samo co one....

ty jestes "katolickim "talibem a one feministycznym..

Opublikowano (edytowane)

@henio2A mnie ogarnia przerażenie jak widzę co robi obecna władza w pewnych kwestiach. Przytaczasz pedofilię w szkole, ale pedofilia w Kościele dla rządzących obecnie jakby nie istniała.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@henio2 znam, tylko to są osoby niszowe, działające w samorządach i lokalnie. Zazwyczaj nie należą ani do PO ani do PiS. Tylko my w Polsce widzimy tylko dwa warianty, PiS i PO, i nic więcej. I powiem ci, że jeżeli na liście by był kandydat "Żaden z nich" to pewnie by wygrał wybory.

Ale tu trzeba by skasować głosowanie na partie. Wybierajmy konkretne osoby, a nie głosujmy na listy wyborcze, Stare dziady typu Terlecki mają pierwsze miejsca na listach, i co z tego, że zaznaczę tego 15 na liście, który jest aktywny lokalnie, jak się wypowiada to się go miło słucha, skoro mój głos zamiast zostać zaliczony dla niego to pójdzie na Terleckiego który mi w ogóle nie pasuje.

Opublikowano

Dopuki nie odsunie się od polityki relikty władzy to nie ma szans na zmianę w polityce .

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, henio2 napisał:

Takich ludzi na dole jest dużo ale w polityce nigdy nie zaistnieją

Czyli nigdy?

Dla mnie czy PiS czy PO to jedno i to samo szambo, ani jedni ani drudzy nie są lepsi. Bardzo mnie boli, że nie mamy konstruktywnej opozycji, mającej swoje hasła i poglądy. Zamiast tego mają tylko jeden postulat "Odsunąć PiS od władzy"

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Politycy są do żywotnie w Sejmie tak zwane 1 są nietykalni wiec nic się nie zmieni .

Polsce jest potrzebna reforma władz. 

Ilu darmozjadów w tej chwili mamy na Wiejskiej?

Opublikowano
53 minuty temu, henio2 napisał:

Takich ludzi na dole jest dużo ale w polityce nigdy nie zaistnieją

Czyli nigdy?

Andrzej   Duda  był  na  dole   a  teraz  jest  na  szczycie   pokonał  wielkiego   bronka   i   nawet  " krul " europy   się  przestraszył  Andrzeja  Dudy  i  nie  wystartował  w wyborach  :D  :D  :D  

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

bez przesady - z 10 lat temu wycinali faszyne na witki, wczesniej wal po powodzi naprawili, kilka razy robili pomiary geodezyjne ale na razie nic z nich nie wyniklo.

mam ta watpliwa przyjemnosc ze zamiast ogrodzenia mam wal wislany a do rzeki 90 metrow

A to by się zgadzało bo u nas w Solcu n/Wisłą most budowali i dużo tego towaru potrzebowali, więc u Was wycieli.😀

Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

@Ursus932 stoisz tak po środku że aż skręciłeś w lewo do PISuaru a świadczą o tym twoje komentarze. 

Gdzie w lewo , ja w prawo tylko chyba masz klapki na oczach i nie widzisz 🤷‍♂️Konserwatyzm (łac. conservare „zachowywać”) – doktryna, która bazuje na hasłach obrony porządku społecznego oraz umacniania tradycyjnych wartości, takich jak: religia, naród, państwo, rodzina, hierarchia, autorytet 

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2A mnie ogarnia przerażenie jak widzę co robi obecna władza w pewnych kwestiach. Przytaczasz pedofilię w szkole, ale pedofilia w Kościele dla rządzących obecnie jakby nie istniała.

Pedofilią czy w szkole czy kościele powinien zajmować się prokuratura a nie rząd na dziś tak naprawdę nikt nie jest tym zainteresowany oprócz wrogów kościoła którzy z n walczą pod pretekstem walki z pedofilią

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@henio2 tylko tak się obecnie składa, że prokurator generalny jest obecnie jednym z członków rządu ;) I nikt nie miałby pretekstu do walki z Kościołem jakby niektórzy księża się nie zabawiali z dziećmi, a inni na siłę tego nie tuszowali. Takie coś tylko pokazuje zepsucie hierarchii kościelnej i odejście od wartości głoszonych przez Kościół.

Opublikowano (edytowane)

A skąd wiesz jaki jest odsetek pedofilii wśród księży a jaki wśród nauczycieli. Ja nie mówię, że każdy pedofil to ksiądz. Tylko kilka takich elementów psuje cały obraz Kościoła. Uwierz mi, że gdyby na bieżąco to rozliczali, to taki Sekielski nie miałby o czym robić filmu. Ale nie, biskup wolał taki element przenieść do innej parafii, zamiast zgłosić do prokuratury.

Widzisz tylko atak na Kościół, nie ważne, że krzywdzili niewinne dzieci.

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Zdjęcia nie ma. Ale zaliczam go bardziej do sprzętu bojowego niż rolniczego. :lol:

do tego ustrojstwa raczej bez walnięcia lufy, albo od razu dwóch,🤣  raczej się nie włazi.

• Haha 1
Opublikowano
57 minut temu, Ursus932 napisał:

Gdzie w lewo , ja w prawo tylko chyba masz klapki na oczach i nie widzisz 🤷‍♂️Konserwatyzm (łac. conservare „zachowywać”) – doktryna, która bazuje na hasłach obrony porządku społecznego oraz umacniania tradycyjnych wartości, takich jak: religia, naród, państwo, rodzina, hierarchia, autorytet 

Przecież PIS to nic innego jak lewica mieniąca się prawicą i głosząca lewicowe poglądy. 

Właśnie przez takich konserwatystów Polska jest w czarnej dziurze bo zamiast myśleć o przyszłośći to żyje przeszłością. 

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Właśnie przez takich konserwatystów Polska jest w czarnej dziurze bo zamiast myśleć o przyszłośći to żyje przeszłością. 

"Ci, którzy nie pamiętają o przeszłości, są skazani na jej powtarzanie"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v