Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
53 minuty temu, mirro napisał:

A co Ty (z całym szacunkiem) dziś taki markotny? 

Nieuchronnie zbliża się do wieku dziadkowego 🙆‍♂️ więc nie bawem może być w kolejce do eutanazji , cieszył byś się 🤔

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, henio2 napisał:

9,5 tysiąca wyjechało koszt studia 150 tysięcy to ile dla służby zdrowia by było? 

Nie zatrzymasz ludzi tak jak swoich blondynek w chlewie 😂

Np rolników na siłę się wykształci tak samo innych dobrze że chcą się w ogóle kształcić.

w mojej okolicy zlikwidowali dwie szkoły rolnicze

Edytowane przez racyl
Opublikowano

a u nas szkola rolnicza trzyma sie mocno-nawet kierunek rolnictwo wrocil chyba po 15 latach nieobecnosci stricte rolniczego nauczania . agroturystyka czy agrobiznes to jednak nie to...

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Jak już eutanazja będzie legalna to kolejną prewencją będzie podaj babci zastrzyk?🤔

jak myslisz za ile lat tak sie stanie-bo co do tego ze tak bedzie to chyba nikt rozsadny nie ma watpliwosci...

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Teraz Niemcy powiadają że Rosi należy się odszkodowanie za 2 wojnę światową a o Polsce  cisza teraz mają temat nie tylko PiS wrze jak w Ulu .

rosja juz dawno wziela od niemiec odszkodowania- nawet z nami miala sie podzielic,ale cos nie wyszlo.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Nie tylko Babci jak to robili Niemcy wszyscy ułomni . 

System Emerytalny jest nie wypłacalny praca do 70 roku życia wiec będzie dobrze w budżecie .

choc raz w pelni zgodze sie z toba.😛

Opublikowano
27 minut temu, Ursus932 napisał:

Nieuchronnie zbliża się do wieku dziadkowego 🙆‍♂️ więc nie bawem może być w kolejce do eutanazji , cieszył byś się 🤔

Liczę się z tym i przyjmuję z pokorą że może być w życiu różnie. Tym bardziej że na co dzień mam teściową ze zwyrodnieniem stawów biodrowych kolanowych, na dodatek od paru lat operacja nie wchodzi w grę ze względu na serce. Ból i okresy kiedy mniej boli. A kiedy boli bardziej można też usłyszeć prośby do Boga o rychłe zdjęcie brzemienia. 

Ale na razie trzymam się życia, więc jakoś specjalnie kolejce się tej nie przyglądam. Na razie nie wygląda to źle, bo łba mi nie urwało.:lol:

12 minut temu, jacus napisał:

rosja juz dawno wziela od niemiec odszkodowania- nawet z nami miala sie podzielic,ale cos nie wyszlo.

Pierwszy raz jak tylko przeszedł front. :lol:

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

A co w takim wypadku z antypisiorami socjalnymi 🤔  

Sądząc po waszych wpisach cieszących się z dodatkowych obciążeń fiskalnych, to  i tacy też się znajdą

Jak już eutanazja będzie legalna to kolejną prewencją będzie podaj babci zastrzyk?🤔

To już po cichu sugeruje ZUS i min. zdrowia.

1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Byś chociaż na pytania  łaskawie odpowiedział???? 

Nie licz na jakąkolwiek merytoryczną dyskusję, to nie jego poziom.

1 godzinę temu, henio2 napisał:

Wykształcić się na koszt państwa 

Heniek ty z dumą cały czas podkreślasz że z tego nie skorzystałeś.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, jacus napisał:

jak myslisz za ile lat tak sie stanie-bo co do tego ze tak bedzie to chyba nikt rozsadny nie ma watpliwosci...

Myślę że jednak jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie. Zmiana pokoleniowa nastąpi.

Ale czy wcześniej wszelkie problemy nie zostaną w inny sposób rozwiązane to też nie wiadomo.

Opublikowano
2 godziny temu, henio2 napisał:

Może by tak i wywóz śmieci od zarobków uzależnić bo wiadomo kto więcej zarabia więcej kupuję no ale tam już równe stawki opozycji nie przeszkadzają 😋😜

Takie myslenie ma gołodupiec który pieniędzy nie widział i jak socjal dostanie to go przeżre i śmieci naprodukuje. Kto więcej zarabia więcej nie je tylko je lepsze, więcej ciuchów nie kupi tylko lepsze i paradoksalnie może produkować mniej śmieci bo wie że nie stać go na tanie rzeczy i jest bardziej świadomy. Co do składek zdrowotnych to nawet biedota powinna wieksze płacic bo to chleje i je byle co, pali dziadostwo, regularnie się nie bada, a potem żąda (a nie rząda , nieuku) operacji i opieki na najwyższym poziomie.

Ja płacę składki i rządam kto kupuje mnie nie obchodzi 

Żądać to byś sobie mógł w kapitaliźmie a nie w komunie.

Państwo nie ma żadnych swoich pieniędzy. Jego rodzice płacili podatki i miał święte prawo otrzymać wykształcenie i twoja komunistyczna mentalność nic tu nie zmieni. Może ponarzekaj na tych co socjal biorą na dzieciaka a sami na zachodzie pracują i naszego państwa śmią nie doranbiać 

43 minuty temu, dsbh napisał:

Mało dzieci równa się problem z emeryturami w przyszłości. Tu można by wpleść problem aborcji na żądanie z prostym pytaniem. Kto będzie cię utrzymywał na starość ?

Ty juz zaakceptowałeś fakt jak działa ten system i że nie widzisz że jest to patologia jakich mało. Jakie dzieci? Człowiek odprowadza składki i to właśnie z tego ma mieć emeryture a nie liczyć że inni na nią zapracują. Nasz komuszy rząd za chwilę zlikwiduje OFE które działało normalnie bo tam nikt nie liczył na dzieci a dostawałeś to co wypracowałeś sam. 

Opublikowano

9,5 tysiąca wyjechało koszt studia 150 tysięcy to ile dla służby zdrowia by było? 

"Niech jadą" - krzyknęła z ław sejmowych Józefa Hrynkiewicz z PiS gdy posłanka PO Lidia Gądek powiedziała z mównicy sejmowej, że młodzi lekarze w każdej chwili mogą wyjechać za granicę, aby tam zarabiać.

• Like 2
Opublikowano

A co to za zdjęcie, protest przeciwko podatkowi bykowemu?😁

Opublikowano
37 minut temu, mirro napisał:

Liczę się z tym i przyjmuję z pokorą że może być w życiu różnie. Tym bardziej że na co dzień mam teściową ze zwyrodnieniem stawów biodrowych kolanowych, na dodatek od paru lat operacja nie wchodzi w grę ze względu na serce. Ból i okresy kiedy mniej boli. A kiedy boli bardziej można też usłyszeć prośby do Boga o rychłe zdjęcie brzemienia. 

Ale na razie trzymam się życia, więc jakoś specjalnie kolejce się tej nie przyglądam. Na razie nie wygląda to źle, bo łba mi nie urwało.:lol:

Pierwszy raz jak tylko przeszedł front. :lol:

Nom tak będzie , piesek i kotek może krówka i konik będzie leczony do póki nie skona śmiercią naturalną bo przecież mają prawo żyć .... a babka i dziadek jak się znudzą to eutanazol 🤦‍♂️ 

Opublikowano

Gospodarkę kupiłem od gościa który zainwestował w dom spokojnej starości, ale covid tak mu nasrał że problem z pensjonariuszami. Do tego otwarcie mówi że jemu potrzeby nie warzywo tylko mobilny z grubszym portfelem. W końcu i on chce dożyć w dostatku do spokojnej starości😁

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Niech zaczną im lepiej płacić to zostaną :) Ale jak lekarz robiący specjalizację zarabia tyle co kasjerka w markecie to się nie dziwie ze uciekają. 

Tu nie chodzi o to czy zostaną czy wyjadą w UK  więcej płacą są lepsze warunki pracy ale studia nie są darmowe jak u nas 

55 minut temu, Ulman napisał:

A kto ci takich debilizmów naopowiadał?

Oczywiście że tak jest bo lewactwo z  błyskawicami to popiera woli leczyć psa niż człowieka bo taka jest natura lewaka dobrym przykładem jesteś bo tobie się należy 😜https://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/973415,czy-wlasciciel-musi-leczyc-swojego-psa.html

Edytowane przez henio2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, henio2 napisał:

Tu nie chodzi o to czy zostaną czy wyjadą w UK  więcej płacą są lepsze warunki pracy ale studia nie są darmowe jak u nas 

I tu jest cały błąd. Wystarczyło by dobrze płacić takim ludziom, inwestycja w wykształcenie jak każda inna się zwraca, taki wykształcony człowiek ZAZWYCZAJ zarabia więcej, czyli odprowadza większe podatki, czym jakby opłaca swoje wykształcenie. Tylko trzeba go zatrzymać w jakiś sposób w kraju. Jeżeli mu tu na miejscu będzie dobrze to zostanie.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, agromatik napisał:

"Niech jadą" - krzyknęła z ław sejmowych Józefa Hrynkiewicz z PiS gdy posłanka PO Lidia Gądek powiedziała z mównicy sejmowej, że młodzi lekarze w każdej chwili mogą wyjechać za granicę, aby tam zarabiać.

Tylko niech zwruca kasę za wykształcenie na nasz koszt

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, henio2 napisał:

Tylko niech zwruca kasę za wykształcenie na nasz koszt

I co z tego, że zwrócą. Ktoś kiedyś powiedział, że z samych łóżek, to co najwyżej burdel można otworzyć a nie szpital. Możemy mieć i miliony na koncie, jak nie będzie lekarzy to nie uda się leczyć ludzi ;) 

Opublikowano

A co to za zdjęcie, protest przeciwko podatkowi bykowemu?😁

To jest protest by lewactwo dostawało od państwa tyle co na zachodzie bo im się należy 😜

8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I co z tego, że zwrócą. Ktoś kiedyś powiedział, że z samych łóżek, to co najwyżej burdel można otworzyć a nie szpital. Możemy mieć i miliony na koncie, jak nie będzie lekarzy to nie uda się leczyć ludzi ;) 

To tylko łużka Owsiak kupił 😋.    https://serwisy.gazetaprawna.pl/zdrowie/artykuly/8054196,lekarze-ukraina-polska-personel-medyczny.html

Opublikowano (edytowane)

A ty znowu z tym Owsiakiem xD I jeżeli już to kupił łóżka a nie łużka;) I bardzo dobrze, że przyjeżdżają lekarze z Ukrainy czy Białorusi, bym powiedział, że według twojej doktryny idealnie. My nie płaciliśmy za ich wykształcenie a oni nas leczą ;)  

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Akurat za Twoje to chyba Owsiak nie kupuje...??? ... 😄😄🧐. Na kolejki to chyba twój rząd miał zaradzić..... 🧐😄

3 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Byś chociaż na pytania  łaskawie odpowiedział???? 

2 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Mam wykształcenie takie jakie chciałem...... Widzę że u ciebie jest go brak. Jak nie potrafisz odp.na dwa pytania....???? Tylko wklejasz jakiś  głupi link...... 

Odp wkoncu henio2???? 

21 minut temu, henio2 napisał:

😜 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A co dał nam ten PiS ? Oprócz suszowego i załatwienia dotacji do wapnowania ? W zamian za to KRUS ostro do góry, dochód z ha wypompowali do jakiś niebotycznych wartości, przez co trudno o jakieś sensowne dotacje np. do fotowoltaiki jak masz więcej niż 10ha dobrej ziemi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v