Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jarecki napisał:

ja zatrudniam i stawiam warunki Ty zatrudniasz pracowników czy chciałbyś żeby na Twoją plantacje wyszli pracownicy z napisem  ,, tak dla aborcji '' lub  ,  stop aborcji '' ja nie ,  pracownik ma pracować .

Ja tam mam gdzieś jakie pracownik ma poglądy, póki podczas pracy zajmuje się pracą a nie namawianiem innych na swoje poglądy. Może sobie nosić co chce. Po pracy możemy sobie dyskutować. Nikomu nie zabronię nosić koszulki z takim czy innym napisem, póki nie łamie to polskiego prawa.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

ja nie napisałem o poglądach tylko o wyrażęniu tych poglądów , a to jest dla mie różnica  . była chyba afera mał w sieci dino gdy pracownice załozyły w jednym sklepie maseczki z logo strajku , to widać żę biznes rozumie co to jest .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Póki wyraża swoje poglądy w sposób nie zakłócający jego pracy to niech sobie to robi. Czy np przyjście do pracy w tęczowej koszulce ma być powodem do zwolnienia, jeżeli ten pracownik wykonuje pracę większą, niż średnia wszystkich pracowników ? Idąc tym tokiem myślenia, to wszyscy powinni przychodzić do pracy w białej koszulce i czarnych spodniach, bo inne kolory mogą świadczyć o ich poglądach ;) np taka koszulka z kaczorkiem może być obraźliwa dla jakiegoś PiS-owca.

A może jak będę miał koszulkę z budką dla ptaków, to się Borys Budka obrazi. A jak będę miał drogi zegarek to może znaczy że popieram Sławomira Nowaka ? 

A może mam nie nosić koszulki z piorunami, którą sobie kupiłem zanim pojawił się Strajk Kobiet ? Która po prostu mi się podoba i w jakikolwiek sposób nie utożsamia się z moimi poglądami. (info dla PiS-owców: tak, na początku póki chodziło tylko o to żeby nie ruszać ustawy antyaborcyjnej popierałem ten Strajk, w obecnej fazie go nie popieram)

@jarecki jakoś do 2015 nikogo nie raziło serduszko WOŚP na odzieży dziennikarzy TVP. 

Opublikowano
22 minuty temu, jarecki napisał:

nie oglądam telewizji ale nie wpuszczanie dziennikarzy z jakiej kolwiek stacji tv to brak szacunku  dla grupy ludzi których ci dziennikarze  reprezentują , zazwyczaj poglądy mamy ukształtowane w młodosci i to ludzie szukają programu który reprezentuje ich poglądy a nie stacja tv ich przekonuje do siebie  chyba ze ktos ma zryty łeb to moze byc najpierw za ochroną życia , potem za aborcją a za rok znowu cos mu sie odmieni .

Po co dziennikarze szczujni w ogóle chodzą gdzie kolwiek. Skoro oni i tak wszystko potem przedstawią po swojemu. Oni se mogą siedzieć w biurowcu tvpis i zmyślać wszystko by pokazać to wieczorem łykającym ten kit pelikanom. Nie musza nigdzie chodzić.

• Like 1
Opublikowano

Raport o wpływie systemu żywnościowego na bioróżnorodność nie pozostawia złudzeń. Reforma jest konieczna, by znane nam życie na Ziemi przetrwało

Jeśli nie zmienimy sposobu, w jaki produkujemy jedzenie, nieustannie będziemy tracić bioróżnorodność. Dalsze niszczenie ekosystemów i siedlisk zwierząt zagrozi naszemu przetrwaniu - nie mają wątpliwości organizacje Chatham House, UNEP i Compassion in World Farming.

Rolnictwo musi być sprowadzone do średniowiecza bo inaczej ziemia będzie pustkowiem przez likwidację naturalnych zbiorników wodnych , wycinanie lasów , degradacja ziemi , wiele już zwierząt wymarło przez człowieka . Jego nie ustane zwiększanie upraw to musi być zatrzymane bardzo szybko .

Opublikowano
25 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Póki wyraża swoje poglądy w sposób nie zakłócający jego pracy to niech sobie to robi. Czy np przyjście do pracy w tęczowej koszulce ma być powodem do zwolnienia, jeżeli ten pracownik wykonuje pracę większą, niż średnia wszystkich pracowników ? Idąc tym tokiem myślenia, to wszyscy powinni przychodzić do pracy w białej koszulce i czarnych spodniach, bo inne kolory mogą świadczyć o ich poglądach ;) np taka koszulka z kaczorkiem może być obraźliwa dla jakiegoś PiS-owca.

A może jak będę miał koszulkę z budką dla ptaków, to się Borys Budka obrazi. A jak będę miał drogi zegarek to może znaczy że popieram Sławomira Nowaka ? 

A może mam nie nosić koszulki z piorunami, którą sobie kupiłem zanim pojawił się Strajk Kobiet ? Która po prostu mi się podoba i w jakikolwiek sposób nie utożsamia się z moimi poglądami. (info dla PiS-owców: tak, na początku póki chodziło tylko o to żeby nie ruszać ustawy antyaborcyjnej popierałem ten Strajk, w obecnej fazie go nie popieram)

@jarecki jakoś do 2015 nikogo nie raziło serduszko WOŚP na odzieży dziennikarzy TVP. 

No nie raziło  ale jak zabardzo zaczął się wpi...leć w politykę to razi. Tak jak niektórych osoby duchowne zabardzo zaangażowane w politykę a nie w głoszenia słowa Bożego. 

• Like 2
Opublikowano
37 minut temu, jarecki napisał:

ja zatrudniam i stawiam warunki Ty zatrudniasz pracowników czy chciałbyś żeby na Twoją plantacje wyszli pracownicy z napisem  ,, tak dla aborcji '' lub  ,  stop aborcji '' ja nie ,  pracownik ma pracować .

zmanipulowałeś totalnie.

w tvp nie powinni być  pracownicy ani jednej ani drugiej partii. albo ta telewizja jest reprezentantem wszystkich partii albo jednej partii

Niestety ale telewizji za czasów PO bliżej było do reprezentowania poglądów wszystkich partii

A wczoraj co było ? transmisja mszy z kolejnej miesięcznicy. to jest chore i powinno to się leczyć

Opublikowano (edytowane)

@Dariowola chyba raczej odwrotnie, pewną grupę polityczną bardzo razi to serduszko i na siłę jest tuszowane ;) Bardzo mnie śmieszy, gdy jest wypowiedź pewnego polityka, to samo nagranie, i w TVP serduszka na klapie marynarki nie ma a we wszystkich innych mediach jest ;) W porównaniu z Kościołem to można powiedzieć, że Owsiak nie angażuje się w politykę.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

@Dariowola chyba raczej odwrotnie, pewną grupę polityczną bardzo razi to serduszko i na siłę jest tuszowane ;) Bardzo mnie śmieszy, gdy jest wypowiedź pewnego polityka, to samo nagranie, i w TVP serduszka na klapie marynarki nie ma a we wszystkich innych mediach jest ;) 

Ja pisze o zwykłych ludziach 

Może ziele zrozumiałem.

Opublikowano

sędziowie  adwokaci  prokuratorzy  nauczyciele mundurowi i oczywiście dziennikarze powinni być apolityczni  a swoje poglądy  zatrzymać dla siebie  wtedy  by było mniej szczucia i pogardy dla mających inne poglądy polityczne  pewnie się tu ze mną zgodzicie 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

sędziowie  adwokaci  prokuratorzy  nauczyciele mundurowi i oczywiście dziennikarze powinni być apolityczni  a swoje poglądy  zatrzymać dla siebie  wtedy  by było mniej szczucia i pogardy dla mających inne poglądy polityczne  pewnie się tu ze mną zgodzicie 

Mundurówka jest apolityczna, tylko ma zwierzchników polityków. Oczywiście mogliby rozpiździć  komitety polityczne w ministerstwach, tylko wtedy ubyłoby posadek dla Misiewiczów. Dołu polityka nie interesuje. Natomiast góra jest szybko wymieniana właśnie pod kątem politycznym. Zmieniają się też szybko kryteria gdzie najważniejszym już nie jest fachowość a czy jest nasz.

https://wiadomosci.wp.pl/beata-kempa-jednak-pod-lupa-sledczy-musza-sie-zajac-plecakami-6606986443242176a

Życzę Pani Beacie aby śledztwo prowadził jakiś prokurator przeniesiony do Sycowa z drugiego końca Polski.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Życzę Pani Beacie aby śledztwo prowadził jakiś prokurator przeniesiony do Sycowa z drugiego końca Polski.

afera plecakowa  ileż to już było tych różnych zbiórek  

https://niezalezna.pl/379850-michnik-uzalal-sie-we-wloskiej-gazecie-na-co-pytanie-retoryczne-bo-zagral-stara-plyta

no takiego gebelsa jak on to chyba nie ma 

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

@Dariowola chyba raczej odwrotnie, pewną grupę polityczną bardzo razi to serduszko i na siłę jest tuszowane ;) Bardzo mnie śmieszy, gdy jest wypowiedź pewnego polityka, to samo nagranie, i w TVP serduszka na klapie marynarki nie ma a we wszystkich innych mediach jest ;) W porównaniu z Kościołem to można powiedzieć, że Owsiak nie angażuje się w politykę.

nie no wcale w politykę się nie angażuje.        https://oko.press/rekordowa-zbiorka-wosp-prawie-1275-miliona/

https://wpolityce.pl/polityka/537355-owsiak-absolutnie-wspieram-z-zona-strajk-kobiet

https://wpolityce.pl/polityka/537026-owsiak-strajk-kobiet-w-sobote-i-w-niedziele-gra-z-wosp

Opublikowano

https://gwiazdy.wp.pl/zjadlam-najdrozsze-paczki-w-warszawie-czy-warto-kupowac-u-magdy-gessler-6606982366677696a 

robią to specjalnie  tak jak zbierali dla kijowskiego  lempart  wcześniej na cinqeciento dla tego chłopaka co się podstawił na skrzyżowaniu  aby lewakom było lepiej  jakim trzeba być zdeterminowanym żeby na złość pisowi stać po pączki  za 11 zł sztk. w takim mrozie  

Opublikowano (edytowane)

@henio2 w porównaniu z tym co robi Kosciół w Polsce, to jest zachowanie marginalne. Jestem dzisiaj w kościele na pogrzebie, a ksiądz już swoją interpretacje na temat strajku mediów wygłasza. Ja tam nie widzę wypowiedzi Owsiaka w stylu "popieram strajk kobiet".

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

https://gwiazdy.wp.pl/zjadlam-najdrozsze-paczki-w-warszawie-czy-warto-kupowac-u-magdy-gessler-6606982366677696a 

robią to specjalnie  tak jak zbierali dla kijowskiego  lempart  wcześniej na cinqeciento dla tego chłopaka co się podstawił na skrzyżowaniu  aby lewakom było lepiej  jakim trzeba być zdeterminowanym żeby na złość pisowi stać po pączki  za 11 zł sztk. w takim mrozie  

Chcą to kupują, mamy jeszcze w Polsce wolność gospodarczą i jeżeli będę chciał, to i za 100 złotych sobie pączka kupię, i za przeproszeniem innym g*wno do tego ;) 

A co do Owsiaka znalazłem krótki komentarz nt Strajku Kobiet, myślę, że doskonale on obrazuje poglądy większości polskiego społeczeństwa:

„Nie jesteśmy świrami, wariatami, którzy mówią, że aborcja ma być na pstryknięcie. To jest absolutnie nadużycie. Myślenie o tym jest absolutnym nadużyciem” – mówił Jerzy Owsiak na konferencji. Podkreślił, że jego zdaniem obowiązujący przez lata „kompromis aborcyjny” funkcjonował.

I kolejny fajny komentarz:

"Chyba dzisiaj po konferencji prasowej zdecydowanie po tylu latach raz na zawsze od tego hejtu się odcięliśmy. Powiedziałem to bardzo, bardzo wyraźnie. Dziennikarze, którzy byli razem z nami… zawód dziennikarza polega na tym, żeby przedstawić to, co widzi, a na końcu opinię o tym zostawić słuchaczowi, czytelnikowi. Ci dziennikarze, którzy rzetelnie wykonują swoją pracę, byli razem z nami."

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2 w porównaniu z tym co robi Kosciół w Polsce, to jest zachowanie marginalne. Jestem dzisiaj w kościele na pogrzebie, a ksiądz już swoją interpretacje na temat strajku mediów wygłasza. Ja tam nie widzę wypowiedzi Owsiaka w stylu "popieram strajk kobiet".

Zmiencie księdza albo parafie ,u mnie ostatnimi laty było trzech i nigdy nie słyszałem nic o polityce 🤷‍♂️ 

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Typowy lewak zawsze widzisz inna rzeczywistość  wysyła chore dzieci na ulicę a potem popiera aborcję 😜

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, henio2 napisał:

Typowy lewak zawsze widzisz inna rzeczywistość  wysyła chore dzieci na ulicę a potem popiera aborcję 😜

Powiedz mi gdzie Owsiak popiera WSZYSTKIE postulaty Strajku Kobiet. I gdzie wysyła chore dzieci na ulice, nikt ich nie zmusza, chcą to idą, nie chcą to siedzą w domu. Widocznie im sprzęt na który zbierał Owsiak pomógł/pomaga skoro wspierają WOŚP mimo choroby.

Za to ty jako typowy PiS-owski łykacz propagandy widzisz tylko to co mówi TVP i innej rzeczywistości dla Ciebie nie ma. Nie mieści się w twoim małym rozumku, że TVP to taki sam chłam jak TVN. Tylko jeden potrafi utrzymać się sam, a do drugiego trzeba dopłacać.

5 minut temu, Ursus932 napisał:

Zmiencie księdza albo parafie ,u mnie ostatnimi laty było trzech i nigdy nie słyszałem nic o polityce 🤷‍♂️ 

Wiesz, ja tam mam w nosie co sobie mówi, poszedłem pożegnać zmarłą osobę a nie propagandy klechy. 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

A nawet jak który ksiądz powie to i owo to ma prawo jako duszpasterz. Co ma powiedzieć że np te "strajkujące" kobiety dobrze robią? Księża powinni mówić GŁOŚNO że to zło i apelować o opamiętanie się.

Co do tego protestu mediów to niech płacą podatki jak w innych państwach. Wiadomo że różne koncerny chcą zrobić z Polski kolonie. Oburzał się ktoś jak facebook zablokował wpisy o niemieckich zbrodniach w Polsce?

Oburzał się na to któryś z forumowiczów,nie. A robić we własne gniazdo to już są chętni.

https://ipn.gov.pl/pl/aktualnosci/137705,Facebook-po-raz-kolejny-zablokowal-posty-IPN-dotyczace-niemieckich-zbrodni-na-po.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v