Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Jak to nikt sie rolnikami nie przejmuje? Niech ci Stasek powie jak mu dobrze , jak dostał susowe i inne socjale bo PIS tak bardzo dba o rolnika.

O to pytaj już Ryśka bo on w tym to już szpecjalista. 😁

Opublikowano
24 minuty temu, PRIMO napisał:

W przeciwieństwie do ciebie to potrafię myśleć samodzielnie w przeciwieństwie do ciebie głombie niedouczony. 

A to czemu mam płacić abonament na kurwizję jak tam tylko szczucie i plucie. 

Jeszcze tego nie widzisz że postkomuchy to w pełnej krasie jest PIS?

Jaki piękny dziś dzień bez propagandy lewackich nadawców ludzie nawet nie zauważa jak przestaną istnieć te gejowskie Media

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

Co tak tanio i czemu tak ? .

Przeciętny rolnik z Warmii i Mazur, to milioner .

GUS podał właśnie informacje o tym ile płacono w Polsce za grunty orne w ubiegłym roku. Chyba nikogo nie powinno dziwić, że ziemia zdrożała. Zaskoczeniem może być jedynie to, że pod koniec 2020 roku za hektar trzeba było płacić o trochę ponad 5% więcej niż przed rokiem. Przecięta cena to już 42,7 tys. zł za ha – wynika z szacunków HRE Investments uwzględniających ceny transakcyjne i jakość sprzedawanych działek.

https://prnews.pl/przecietny-rolnik-z-warmii-i-mazur-to-milioner-456704

Czemu ,a dlatego że tereny nie typowo rolnicze , do tego gospodarstwa małe i brak zainteresowania na ziemie , młodzi nie zostają na wsi bo pracy w koło masa ,w końcu zagłębie przemysłowe

Opublikowano
10 minut temu, pafnucy napisał:

Ty musi po sąsiedzku, bo to samo u nas. B|

Troche nas dzieli 😉

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Czemu ,a dlatego że tereny nie typowo rolnicze , do tego gospodarstwa małe i brak zainteresowania na ziemie , młodzi nie zostają na wsi bo pracy w koło masa ,w końcu zagłębie przemysłowe

A to jaki dokładniej rejon łódzkiego, że ziemia taka tania? I jakiej klasy u was gleby? Bo żwirownie to i u nas po 30tys.

Opublikowano
3 minuty temu, henio2 napisał:

Jaki piękny dziś dzień bez propagandy lewackich nadawców ludzie nawet nie zauważa jak przestaną istnieć te gejowskie Media

Wystarczy włączyć TVP i zobaczysz ile lewactwa się wylewa stamtąd. 😛

2 minuty temu, henio2 napisał:

Nic na to nie poradzę że ty i ulman taki nieudacznik

Nieudaczniki to wyciągają łapę po socjal a ja cenie i szanuję ludzi co dorobili się z pracy własnych rąk. 😌

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

A czemu zakładasz że trzeba tej swołoczy płacić coraz więcej? Czemu przyjmujesz za normalne że będziesz płacił więcej i więcej? To jest podejscie niewolnicze. Powinien być podatek liniowy bo to jest jedynie prawidłowe podejście. Wszelka progresja podatkowa i dojenie bogatych jest lewacką praktyką 

Jak to nikt sie rolnikami nie przejmuje? Niech ci Stasek powie jak mu dobrze , jak dostał susowe i inne socjale bo PIS tak bardzo dba o rolnika.

Nie zakładam że trzeba im płacić ,tylko co mamy zrobić ,przyjdą inni i też swoje podatki narzucą , i tak samo mi  nie wszystko się podoba co robi PiS 

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Wystarczy włączyć TVP i zobaczysz ile lewactwa się wylewa stamtąd. 😛

Nieudaczniki to wyciągają łapę po socjal a ja cenie i szanuję ludzi co dorobili się z pracy własnych rąk. 😌

To u was jeszcze rękami ziemię się uprawia ?😎😜.  image.png.f847ec9e356e026bd34255bd34594829.png

Opublikowano
14 minut temu, galan99 napisał:

Te 20 tyś to piachy  czy co jaka to ziemia jest ? .

Różnie , u nas głównie mozaiki , w jednym końcu będzie piach w drugim glina 

Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

To u was jeszcze rękami ziemię się uprawia ?😎😜.  

image.png

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A to jaki dokładniej rejon łódzkiego, że ziemia taka tania? I jakiej klasy u was gleby? Bo żwirownie to i u nas po 30tys.

Powiat EBE , 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Powiat EBE , 

I wszystko jasne :) u was podobno przez te kopalnie są bardzo duże problemy z poziomem wód gruntowych. Tak słyszalem jak kupowałem w waszych okolicach bizonka. Własciciel kończył gospodarzenie, bo kopalnia na jego pola miała wchodzić. I własnie też coś mówil, że wody gruntowe są bardzo nisko. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

No najprościej zabrać najbiedniejszym i kazać na drugi etap iść

😜

Weź ty wreszcie zrób coś dla świata i stuknij się czymś twardym w łepetynę. Czy najbiedniejszym pobiera się 50% pit-u, bo mnie się wydaje że jest to 17%

13 minut temu, PRIMO napisał:

image.png

widać pokrewieństwo

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I wszystko jasne :) u was podobno przez te kopalnie są bardzo duże problemy z poziomem wód gruntowych. Tak słyszalem jak kupowałem w waszych okolicach bizonka. Własciciel kończył gospodarzenie, bo kopalnia na jego pola miała wchodzić. I własnie też coś mówil, że wody gruntowe są bardzo nisko. 

U nas masakra z wodą

Opublikowano (edytowane)

@Ursus932 i w ten o to sposób poznaliśmy powód taniej ziemi. U nas wybijasz studnię głębinową na 50m i masz praktycznie nieograniczone źródło wody ;) Gleby klas 3 i 4, nadające się pod mniej wymagające warzywa.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
58 minut temu, henio2 napisał:

I o czym ty byś PISał i czym by cie zastraszali jakby była tylko jedna jedyna prawda jak za Bieruta, Gomułki i Gierka. W końcu możesz zrobić coming out i swoich  marksistowskich przekonań  przestać się wstydzić. Żadne złe media ci tego nie wytkną a TVPis zapewni że jesteś prawicowcem z krwi i kości. 

Opublikowano

Władysław Gomułka był chyba najsilniejszą osobowością wśród komunistów. Kolejne lata powojennej historii Polski były wyznaczane przez jego wzloty i upadki. Pierwszy z nich rozegrał się między 31 sierpnia a 2 września 1948 r.

70 lat temu Władysław Gomułka został odsunięty od władzy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v