Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

No właśnie - ile ? Cały czas o to pytam i nie mogę sie dowiedzieć. A na pomorzu? Tam była taka bieda i dziadostwo że myszy z głodu zdychały. Dziękowali Bogu że maja u kogo pracować. Teraz każdy by chciał masę ziemi za darmochę ale po 90 roku to była jedna z ostatnich rzeczy jaka ludzie chcieli robić. A zresztą , jak bezprawnie ta ziemie nabyli to czemu im Ziobro przez 5 lat nic nie odebrał? Tusk mu zabronił?

Nie bezprawnie tylko z naruszeniem prawa i już rurzni ca. A zamek w Stobnicy. Morzna.?

Opublikowano

Teraz to pewnie by chcieli ale jak w latach 90 tych ktoś z zachodu przyjeżdżał to sie w czoło pukali. Zresztą  tam były same pgry to kto miał sie niby rozwijać? Umnie na wsi też dziady i gamonie teraz zazdroszczą bo ktos ma ale jak mozna było brać to tylko kilku miało odwagę zaryzykować.

Przetargi tak są skonstruowane ze wygrywa ten co najwięcej płaci i może sobie wziać na przetarg 5 ochroniarzy limuzynę i dziwke jak mu przyjdzie na to ochota. Nic ci do tego

Opublikowano

To wszystko naruszenie prawa w ustach PIS kończy się na gadaniu w tvp 😂 A wyroku jak nie było tak nie ma 😂

3 minuty temu, Dariowola napisał:

Nie bezprawnie tylko z naruszeniem prawa i już rurzni ca. A zamek w Stobnicy. Morzna.?

Bo prywatny zamek to już nie wolno 😂 nawet ładny ten zamek ale żaden z ludzi ziobry go nie postawił to trzeba rozebrać 🤣

1 godzinę temu, Dariowola napisał:

Przyjemność dla Pis może być inna poco jakieś drobnostki .

Upodobnić się za wszelką cenę do PO 😂 A co tam głupi suweren, przecież to wszystkie jego skubanie to dla jego dobra 😂

Dojna zmiana coraz bardziej sie uwidacznia 🤣

34 minuty temu, Roman176 napisał:

zajedz sobie na pomorze ...🤭 a wiesz ile kamienic wypłacono za hgw ?? nie to czemu ? to niebyło afery to co chcieli od biednej Hanki ?

A pisowcy mówili że w całej polsce tych kamienic nakradli 🤣 to chcesz powiedzieć że w całej polsce te sądy złe i nic nie oddały ludziom kamienic 😂

Opublikowano
9 minut temu, racyl napisał:

To wszystko naruszenie prawa w ustach PIS kończy się na gadaniu w tvp 😂 A wyroku jak nie było tak nie ma 😂

Bo prywatny zamek to już nie wolno 😂 nawet ładny ten zamek ale żaden z ludzi ziobry go nie postawił to trzeba rozebrać 🤣

A ja jak bym  postawił dom na takich warunkach to rozebrać tak! 👍

• Like 1
Opublikowano

Pozwolenie było, wojewoda też pozwolił. tylko kilku ciulom z pisu to przeszkadza

ładny zameczek, to nie jakaś obora przecież 😂

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, racyl napisał:

Pozwolenie było, wojewoda też pozwolił. tylko kilku ciulom z pisu to przeszkadza

ładny zameczek, to nie jakaś obora przecież 😂

Wojewoda lubi 🤑  Co to oznacza ładny zameczek  może obora jest ważniejsza prawo powinno być równe dla wszystkich. 

23 minuty temu, Ulman napisał:

To jest dobre zwiększysię sprzedaż  soków z polskich owoców i warzyw. 

Edytowane przez Dariowola
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Dariowola napisał:

Wojewoda lubi 🤑   prawo powinno być równe

To jest dobre zwiększy się sprzedaż  soków z polskich owoców i warzyw

szczególnie dla pisowców jest równe co się nie umieją pogodzić z wyrokami sądów 😂 ziobro już się pogodził z tym ze mu tatusia nikt nie zamordował ?😂😂 czy dalej będzie wyrok kasował i po sądach latał 😁.

Lubi kasę 😁 może małomózgowym pisowcom tak sie wydaję że lubi 😂 co jak co ale nikt zarówno z prawa jak i zlewa nie jest głupi żeby brać kasę za coś co się rzuca w oczy i od razu jest lipne 😂

pisowski elektorat jest na tyle głupi że uwierzy w te bajki podawane w tvp 😂

zwiększy sie sprzedaż soków ? 😂 już raz kiedy orlen zaczął sprzedawać na swoich stacjach robiąc ceny kosmiczne to na pewno pomógł polskiej branży sadowniczej 😂

Trzeba wydolić jeleni 😂 przecież już byli pisowscy mędrcy co chcieli sieć warzywniaków stawiać żeby pomóc polskim producentom owoców i warzyw 😂

Gdzie oni się podzieli ?😂 podążali nie za tą gwiazdą ? 😂 gdzie ten zapowiadany holding spożywczy ?😂

https://swiatrolnika.info/narodowy-holding-spozywczy-2020

Edytowane przez racyl
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

szczególnie dla pisowców jest równe co się nie umieją pogodzić z wyrokami sądów 😂 ziobro już się pogodził z tym ze mu tatusia nikt nie zamordował ?😂😂 czy dalej będzie wyrok kasował i po sądach latał 😁.

Lubi kasę 😁 może małomózgowym pisowcom tak sie wydaję że lubi 😂 co jak co ale nikt zarówno z prawa jak i zlewa nie jest głupi żeby brać kasę za coś co się rzuca w oczy i od razu jest lipne 😂

pisowski elektorat jest na tyle głupi że uwierzy w te bajki podawane w tvp 😂

zwiększy sie sprzedaż soków ? 😂 już raz kiedy orlen zaczął sprzedawać na swoich stacjach robiąc ceny kosmiczne to na pewno pomógł polskiej branży sadowniczej 😂

Trzeba wydolić jeleni 😂 przecież już byli pisowscy mędrcy co chcieli sieć warzywniaków stawiać żeby pomóc polskim producentom owoców i warzyw 😂

Gdzie oni się podzieli ?😂 podążali nie za tą gwiazdą ? 😂 gdzie ten zapowiadany holding spożywczy ?😂

https://swiatrolnika.info/narodowy-holding-spozywczy-2020

Nowy,, święty'' racyl  pisze z  prawa jak i zalewa są tyłko jałmużńcy . Ktoś pisze że dobrze że niezdrowe produkty zdrożeją  .On pisze ze PiS  ,,wywołał drugą wojnę światową'' i teraz PiS rządzi światem i Coca coli niegodne będzie mu się napić. 🤣👍

🤣

Opublikowano

Nie zdrowe produkty zdrożeją  😂 słoma ci wychodzi z butów na kilka metrów 😂

np. to co mają jeść codziennie pracownicy, ucznie, studenci  na śniadanie ?😂 pewnie w ten sposób rząd chcę ograniczyć sprzedaż pieczywa i wyrobów cukierniczych które akurat są akurat rodzimej produkcji

Nie ma co pro Polski rząd 😂 Prawdziwi patrioci ci z pisu😂

Opublikowano (edytowane)
Zdjęcie profilowe maja_herman_amici

W bardzo głębokim miejscu mam poprawność polityczną. Jestem lekarką, pracuję na WUM. Za ten wpis pewnie mnie zwolnią ale KUR*A MAĆ. Oto historia, w środku pandemii gdy nagle decyzą, nazwijmy go Kogoś wróciły zajęcia hybrydowe. Czyli studenci mają uczęszczać na zajecia kliniczne. Ok. Jestem w stanie to zrozumieć. Ale moj poziom irytacji wzrósł, gdy zapowiedziano nam hospitację(moment sprawdzania nauczyciela akademickiego). No więc, ja - nauczycielka akademicka, nasi studenci 18chyba osób (nie pamietam) przybyliśmy na oddział w celu odbycia zajęć pod czujnym okiem Innego Kogoś. Okazałosię, że IK był tylko wirtualnie. My standardowo się narażamy ale kontroling bezpiecznie z domu. No więc idźmy do słynnej afery szczepionkowej na WUM. Jak mnie wkurza ta tektura, która się zadziała. To ratowanie, ta akcja promocyjna szczepień, to dupczenie kotka za pomocą młotka. I zaznaczam to moja opinia, nie kliniki w której pracuję(jeszcze). Dziękuję osobom za to odp., że pozwoliły mi znowu poczuć się jak nikt. Gdy oglądam zdjęcia moich netowych znajomych, szczepiących się, skręca mnie z zazdrosci i przykrosci.Bo pracuje w jeszcze jednym miejscu, nie zapisałam się tam na szczepienie, żeby medycy pracujacy tam codziennie byli pierwsi i dlatego też, że pomyślałam, WUM tak zbieral szybko pisemne oswiadczenia (zaledwie pare dni), to pewnie szybko bede zaszczepiona. I przyslowiowe. Gówno. Nikt nie zadzwonił, nikt nie zapytal. I teraz jeśli chcemy mieć akcje promocyjną wykorzystajcie medycznych influencerów, ktorzy mają zasiegi, sa medykami i zrobią nam dobrze.A jeśli jesteście małe wstręciuchy i chcecie sobie +100do celebrytctwa dodać, to się pomyliliście. Znam swiat celebrytow b. Dobrze. Ich życie gna milion razy szybciej niż nasze i do tego na innej orbicie. Większość z nich uwazay, że im sie należy wszystko., wdzięczności nie będzie. Więc podsumowując.1. zabraliście dla mnie szczepionkę. I tego wam nie zapomnę, 2 Spróbjcie wywalicie mnie z pracy za ten wpis to będę mogła w końcu poopowiadać co tam robicie.Chcę uczyć, chcę byc opiekunką @skn_psychiatria ale mam dość, że nikt nie potępił imiennie tego bagna, które sie zadziało. OPAMIĘTAJCIE SIĘ. To czasy MS, PATRZYMY WAM NA RĘCE.

000AXV3EYGCBJVQ1-C122-F4.jpeg

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, racyl napisał:

Nie zdrowe produkty zdrożeją  😂 słoma ci wychodzi z butów na kilka metrów 😂

np. to co mają jeść codziennie pracownicy, ucznie, studenci  na śniadanie ?😂 pewnie w ten sposób rząd chcę ograniczyć sprzedaż pieczywa i wyrobów cukierniczych które akurat są akurat rodzimej produkcji

Nie ma co pro Polski rząd 😂 Prawdziwi patrioci ci z pisu😂

Odezwał się brat ,Albert'' co zatroskany  o uczniów ludzi pracy to ktoś od Lecha  . Umnie pies taki był jak cośupierdoliło mu się we łbie to tak w kółko i szczekał PiS.

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano (edytowane)

w zdecydowanej większości artykułów spożywczych jest cukier także przywali każdemu po kieszeni i to nie ma nic wspólnego ze zdrowiem tylko z dojeniem podatników

Brawo  PIS i pisowyznawcy 😂 I komu bardziej  dowalono ?😂

Coca-Cola w Polsce od 1 stycznia droższa niż w USA i w Niemczech!

1,25 dolara w USA, 1,19 euro w Niemczech i... 6,25 zł w Polsce. Tyle dzisiaj w wybranych sklepach kosztuje Coca-Cola w butelce o pojemności 2 l. Jak zauważa serwis money.pl, od 1 stycznia 2021 roku, czyli od momentu wprowadzenia podatku cukrowego, Coca-Cola w Polsce bywa droższa niż w krajach, w których przeciętne zarobki są dużo wyższe niż u nas.

https://www.fakt.pl/pieniadze/coca-cola-w-polsce-drozsza-niz-w-usa-i-niemczech/hpslnh8

Edytowane przez racyl
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

w zdecydowanej większości artykułów spożywczych jest cukier także przywali każdemu po kieszeni i to nie ma nic wspólnego ze zdrowiem tylko z dojeniem podatników

Brawo  PIS i pisowyznawcy 😂

Coca-Cola w Polsce od 1 stycznia droższa niż w USA i w Niemczech!

1,25 dolara w USA, 1,19 euro w Niemczech i... 6,25 zł w Polsce. Tyle dzisiaj w wybranych sklepach kosztuje Coca-Cola w butelce o pojemności 2 l. Jak zauważa serwis money.pl, od 1 stycznia 2021 roku, czyli od momentu wprowadzenia podatku cukrowego, Coca-Cola w Polsce bywa droższa niż w krajach, w których przeciętne zarobki są dużo wyższe niż u nas.

https://www.fakt.pl/pieniadze/coca-cola-w-polsce-drozsza-niz-w-usa-i-niemczech/hpslnh8

Ale to PiS  wszystkiemu winien.Koniec świata to też PiS nie lubię partij ale ludzi toleruje i lubię. 

Opublikowano

Uuuuu widzę że te szcepienia to jednak jakaś grubsza, zmasowana akcja. Ciekawe jak bardzo zapaliło się koło dupska miłościwie panującym? 

To nie ludzi do szczepienia jest za dużo, tylko szczepionek jest za mało.

Opublikowano

sam podatek cukrowy się nie stworzył 😂 pewnie wszystko z troski o najbiedniejszych 🤣

dostają po 500zł to i stać ich płacić przecież niż najbogatsi w europie 😂

Opublikowano (edytowane)

Chyba @mirro nie, w kraju obecnie mamy 670tys szczepionek, a zaszczepiliśmy do tej pory 50tys osób, tym tempem na wakacje 2022 może uda się wszystkich zaszczepić :) Trzeba liczyć jeszcze, że to bardziej zwolni jak dojdzie podawanie 2 dawki.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, mirro napisał:

To nie ludzi do szczepienia jest za dużo, tylko szczepionek jest za mało.

A no  za  mało.  I  zamiast  zaszczepić  lekarzy  zaszczepili  celebrytów  TVN   w ramach akcji promowania  o  której  nie poinformowano  opinii  publicznej.  Takie  promowanie  to  tylko  w TVN   😂😂

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

afera z celebrytami spadła im jak manna z nieba 😂

Normalnie zgłupieli 18 dawek poszło do celebrytów na tyle tysięcy dawek zamówionych 😂

ciekawe ile dawek została wyrzucona z powodu nie stawienia się chętnych 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Normalnie zgłupieli 16 dawek poszło do celebrytów na tyle tysięcy dawek zamówionych

Tylko gdyby to  byli  celebryci  z TVP  z Kurskim  na czele  to  byś  w każdym temacie na tym forum  o tym trąbił   tak jak wiosną  jak  Kaczyński na cmentarz  pojechał.

Obłuda  ci  uszami  wychodzi  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v