Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, deSilva napisał:

U sąsiadów trzeba sobie na poszanowanie stanowczością zasłużyć, klepanie ich po ramieniu i mówienie gut gut i robienie co tylko chcą, poszanowania i traktowania po partnersku się nie osiągnie.

naiwny jesteś. jeśli coś znaczysz majętnie i może to się komuś przydać to ci pomoże a jak jesteś biedakiem to zawsze będzie ktoś patrzął z buta bo się ciebie nie opędzi i myśli że zawsze coś będziesz chciał

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A co to za różnica kto rządzi ? Jeżeli mi się żyje dobrze, to jest OK. Jeżeli moje prawa są respektowane, nikt nie ogranicza mojej wolności to obojętne czy to Polak, Niemiec czy Argentyńczyk. 

Ale kto was tu trzyma na siłę, jedź do Niemiec, poproś o obywatelstwo, zmień nazwisko na Von ruchał fest i się nie męcz w tym kraju i nie wkurwiaj Polaków.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, deSilva napisał:

U sąsiadów trzeba sobie na poszanowanie stanowczością zasłużyć, klepanie ich po ramieniu i mówienie gut gut i robienie co tylko chcą, poszanowania i traktowania po partnersku się nie osiągnie.

Nawet stanowczego a  w podartych gaciach, poważnie nikt nie będzie traktował.

Przeczytaj statystyki w handlu z Niemcami jesteśmy na plusie, ale na pewno nie jest to zasługa naszej dyplomacji.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

Wyjście z sytuacji, z wszystkimi się skłócić i postawić na swoim, po czym zdechnąć z głodu i samotności.

I nasze władze idealnie realizują ten plan ;) Zaraz powstanie Nord Stream 2 to my zimą będziemy marznąć jak Putin kurek przykręci, a Niemcy będą mieć cieplutko.

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

droga wolna ,granice otwarte,czekają tam z chlebem i solą

czy ja się gdzieś wybieram czy ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Raczej nie pomyliły, ten wyśmiewany sąsiad to Polska, która cofa się do średniowiecza gdy inni wokół się rozwijają

to chyba u ciebie już wołami orzą bo u mnie nikt do koni a tym bardziej do wołów nie wraca

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, witejus napisał:

to chyba u ciebie już wołami orzą bo u mnie nikt do koni a tym bardziej do wołów nie wraca

Ale to była aluzja do tego co napisałeś, Polska która orała w konia cofa się do wołów, podczas gdy nasi sąsiedzi z konia przesiadają się na ciągniki ;)Jak sąsiedzi mają poważnie i z respektem traktować takiego gospodarza? Podczas gdy Niemcy projektują nowe czołgi to my robimy kolejny remont starych, ruskich T-72 ;)  Wytłumaczyłem już ? 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, deSilva napisał:

Ale kto was tu trzyma na siłę, jedź do Niemiec, poproś o obywatelstwo, zmień nazwisko na Von ruchał fest i się nie męcz w tym kraju i nie wkurwiaj Polaków.

jeszcze dodaj polak katolik toruński 😂

Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

Nawet stanowczego a  w podartych gaciach, poważnie nikt nie będzie traktował.

Gorzej jak w podartych gaciach zaczniesz się nisko kłaniać jednemu z sąsiadów, to uważaj żeby drugi cię nie wyruchał.   :P

Opublikowano

jak powie że pisior i szanuje żółnierzyy wyklętych to będą mu się w pas kłaniać 😂

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, deSilva napisał:

Gorzej jak w podartych gaciach zaczniesz się nisko kłaniać jednemu z sąsiadów, to uważaj żeby drugi cię nie wyruchał.   :P

Oj trafiłeś w punkt, Polska jest teraz w podartych gaciach, my się Węgrom i Amerykanom chylamy a Niemiec i Rosjanin już z tyłu stoją xD 

Opublikowano (edytowane)

Już dawno by ciebie zabolcowali żeby nie PiS.   xD

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

jak powie że pisior i szanuje żółnierzyy wyklętych to będą mu się w pas kłaniać 😂

są wsie gdzie zwrot "żołnierz wyklęty" nie wywołuje radości, a wręcz złorzeczenie. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, deSilva napisał:

Już dawno by ciebie zabolcowali żeby nie PiS.   xD

A co mi PiS takiego dał ?? Oprócz podniesienia podatków i wprowadzenia nowych "danin" i opłat ?

Opublikowano

Jak tam pisiorki reparacje od niemców ? nikt was nie chcę słuchać ?🤣 czy nie doliczylista się ?🤣

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

Jak tam pisiorki reparacje od niemców ? nikt was nie chcę słuchać ?🤣 czy nie doliczylista się ?🤣

Jak im Niemcy wystawią rachunek za tzw. "Ziemie Odzyskane" to im się reparacji odechce xD 

Opublikowano
Przed chwilą, agromatik napisał:

są wsie gdzie zwrot "żołnierz wyklęty" nie wywołuje radości, a wręcz złorzeczenie. 

no jest taka okolica lublina wilczopole, bystrzejowice, zapytajcie tam o Lalka to wam powiedzą co on znaczył

Opublikowano

Już żeśta raz byli na zachodzie, bo w Polsce było niby źle  :P jak się koronawirus pojawił, to spierdalali do Polski że samoloty podwozia nie mogły schować, bo się uje do kół poprzyczepiali.   xD

Opublikowano

za darmo te samoloty nie leciały , później sobie słono za to kazały zapłacić

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, racyl napisał:

za darmo te samoloty nie leciały , później sobie słono za to kazały zapłacić

No to co, za murzynów tam robili że na samolot ich stać nie było?   xD Takie biedne państwo bogaczom ma coś fundować?

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Jak z pisu to od razu upośledzony 🤣 lotniska zamykali i nie przyjmowali samolotów

Człowieku jakiś kraj wysyłał somoloty po swoich rodaków. opanuj się trochę

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v