Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ta Polska w ruinie itp itd 😂

jeszcze caryce by znaleźli 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Albo nie dostali dodatkowego dofinansowania do budżetu gminy, tak jak gminy PiS-owskie xD Ale ty pewnie nie słyszałeś o podziale funduszu samorządowego zgodnie z tym, kto rządzi w danej gminie xD 

Raczej uwierzyli Tuskowi że jest ocieplenie klimatu z zachodem i zimy już nigdy nie będzie i fundusze przesrali na inwestycje nikomu niepotrzebne, a przynajmniej nie na obecną chwilę.

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

flagą i historią się nie wykarmimy

historia lubi się powtarzać zabory  2 wojny światowe dotkliwie spustoszyły nasz kraj  ale ile ludzi oddało życie za wolność ja jestem za tym by historii nie wykorzeniać  ze świadomości  dzisiejszych polaków 

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

To dlaczego opłacając telewizyjną platformę, muszę oglądać film czy program przerywany reklamami ? Jest jeszcze inna teza, dlaczego stacje telewizyjne przerywają reklamy filmami 🤣 ? Inną kwestią są stacje nadające bezpłatnie a inne płatne kodowane. Choćby najdroższa stacja informacyjna TVN 24, dlaczego nadaje reklamy skoro ma najdroższe opłaty od gniazdka ? Włącz Adblocka, zobaczysz komunikat, nie ma wolności mediów bez reklam 🤣 a wyłącz to cały ekran jest zawalony nimi. To jest płacz w obronie własnych dochodów a nie wolności mediów.

A może dlatego że nic nie dostają z abonamentu

ten podatek niczego ci nie zmieni, wręcz przeciwnie więcej będzie przerw.

reklamy i w publicznej powoli też wsadzają w czasie programów

Opublikowano
2 minuty temu, deSilva napisał:

Raczej uwierzyli Tuskowi że jest ocieplenie klimatu z zachodem i zimy już nigdy nie będzie i fundusze przesrali na inwestycje nikomu niepotrzebne, a przynajmniej nie na obecną chwilę.

Nieśmiertelne wina Tuska ciekawe ile on akcyzy płaci.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@Mariusz2903 historię trzeba znać, ale nie nią żyć. Dla niektórych, mimo tego że od II WŚ minęło 75 lat, Niemiec=nazista i Niemcy to wróg przenajświętszy. Tak się nie da żyć w obecnym świecie, biznes nie lubi sentymentów historycznych.

Wyciągając wnioski historyczne, to my już kilka razy machaliśmy szabelką na lewo i prawo, wiemy jak to się kończyło, a teraz Kaczor tak samo kłóci nas z całą Europą, zamiast szukać w okolicy sojuszników to my samych wrogów sobie robimy.

Nawet na prostym przykładzie, jeżeli w bliskim sąsiedztwie będziesz miał samych wrogów, to ciężko coś pożyczyć np. przyczepę na żniwa czy poprosić sąsiada żeby pomógł i przyjechał usługowo skosić zboże.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

historia lubi się powtarzać zabory  2 wojny światowe dotkliwie spustoszyły nasz kraj  ale ile ludzi oddało życie za wolność ja jestem za tym by historii nie wykorzeniać  ze świadomości  dzisiejszych polaków 

Tu nie chodzi o wykorzenianie tylko o wyciąganie wniosków. A my przed i po szkodzie głupi.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

teraz nikt ci się nie będzie bił i niczego zabierał, teraz zarabiają na drenowaniu twojej kieszeniami swoimi marketami czy produktami

została zrobiona reforma edukacji, zobacz sobie co jest w tych książkach.

historia jest potrzebna w szkolłach ale to paradowanie i pokazywanie w tv każdej drobniutkiej rocznicy bo to zniechęca a nie przyciąga

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

No tak, dobrze że nadeszły zmiany, bo by było na porządku dziennym -  

Deutschland, Deutschland über alles

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

@racyl dokładnie, wielcy patrioci a na podwórku Wieśwagen TDI ;) Francuskie też odpadają bo to zdrajcy i nie przyszli nam z pomocą ;) Japońce i Włosi sojusznicy Niemców, to japońskie i włoskie auta też nie mogą być ;) Zostaje mały wybór xD 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

teraz nikt ci się nie będzie bił i niczego zabierał, teraz zarabiają na drenowaniu twojej kieszeniami swoimi marketami czy produktami

Hahaha, tak was zmanipulowali że jak ci kolbą przez łeb nie przejedzie, to nigdy nie uwierzysz że byłbyś pod obcym panowaniem.

Opublikowano

A co mi z tego po czyim panowaniem byle mi się żyło dostatnio i coś bym znaczył. Nie jeden z nas chciałby mieszkać w niemczech i zarabiać tyle co oni

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nawet na prostym przykładzie, jeżeli w bliskim sąsiedztwie będziesz miał samych wrogów, to ciężko coś pożyczyć np. przyczepę na żniwa czy poprosić sąsiada żeby pomógł i przyjechał usługowo skosić zboże.

a jeśli sąsiedzi wokół kopią cię w d*pę bo nie podoba im się jak u siebie gospodarujesz to kłaniasz im się w pas z uśmiechem od ucha do ucha?

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@racyl dokładnie, wielcy patrioci a na podwórku Wieśwagen TDI ;) Francuskie też odpadają bo to zdrajcy i nie przyszli nam z pomocą ;) Japońce i Włosi sojusznicy Niemców, to japońskie i włoskie auta też nie mogą być ;) Zostaje mały wybór xD 

Nawet wytwory naszego wielkiego przemysłu motoryzacyjnego wątpliwe moralnie.

Opublikowano
Przed chwilą, agromatik napisał:

@ deSilva  a widzisz na tym memie głowę państwa Polskiego? Polaka owszem!

Protokół dyplomatyczny jest nieubłagany i bardzo ścisły.

Pan były przewodniczący miał nie ingerować w działania swojego kraju, być niezależnym a tym czasem komentował co się tylko dało w tamtym czasie.

@racyl policz średnią jednej platformy, ok. 2 mln abo razy tylko 40 zł miesięcznie i drugiej ok. 4 mln abo razy 40 zł. To jest tylko pakiet podstawowy w którym programy są krajane reklamami. Do tego dolicz pakiety premium filmowe czy sportowe, uzbierają się konkretne sumy. Nie twierdzę żeby nie było reklam ale niech stacje nie przerywają programów  reklamami skoro się za nie płaci.

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

A co mi z tego po czyim panowaniem byle mi się żyło dostatnio i coś bym znaczył. Nie jeden z nas chciałby mieszkać w niemczech i zarabiać tyle co oni

Ty na pewno jesteś Polakiem?  Powinieneś się wstydzić, tacy ludzie właśnie doprowadzali do zaborów.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, witejus napisał:

a jeśli sąsiedzi wokół kopią cię w d*pę bo nie podoba im się jak u siebie gospodarujesz to kłaniasz im się w pas z uśmiechem od ucha do ucha?

To widocznie jesteś jakiś stary zacofaniec, co jeszcze w konika obrabia ;) Do tej pory kosiłeś kosą, a cofasz się do sierpa ;) 

Ty na pewno jesteś Polakiem?  Powinieneś się wstydzić, tacy ludzie właśnie doprowadzali do zaborów.

A co to za różnica kto rządzi ? Jeżeli mi się żyje dobrze, to jest OK. Jeżeli moje prawa są respektowane, nikt nie ogranicza mojej wolności to obojętne czy to Polak, Niemiec czy Argentyńczyk. 

Opublikowano

U sąsiadów trzeba sobie na poszanowanie stanowczością zasłużyć, klepanie ich po ramieniu i mówienie gut gut i robienie co tylko chcą, poszanowania i traktowania po partnersku się nie osiągnie.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

To widocznie jesteś jakiś stary zacofaniec, co jeszcze w konika obrabia ;) Do tej pory kosiłeś kosą, a cofasz się do sierpa

chyba ci się tematy pomyliły,ja o zupie ty o d*pie

Opublikowano

Chłopie co mi z flagi na dachu jak nie stać mnie by było na to czy na tamto.

Jakby tak ludzie kierowali się takimi bzdetami to by nie wyjeżdzali za granicę za pracą i tam sie osiedlali

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał:

Wyjście z sytuacji, z wszystkimi się skłócić i postawić na swoim, po czym zdechnąć z głodu i samotności.

Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

chyba ci się tematy pomyliły,ja o zupie ty o d*pie

Raczej nie pomyliły, ten wyśmiewany sąsiad to Polska, która cofa się do średniowiecza gdy inni wokół się rozwijają ;) 

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

droga wolna ,granice otwarte,czekają tam z chlebem i solą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v