Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

W pisie doskonale wiedzą co to propaganda w tvp, nie na darmo położyli łapy na tvp

To co stworzyli w tvp to jest nie współmierne do tego PO

No nie jest. Nie musieli być tak agresywni bo wszystkie stacje nadawały w jednym tonie.

Trochę jadu z TVP, trochę z Polsatu i cały wagon z TVN-u. Nie było widać żadnego kontrastu.

Teraz ten kontrast jest bardzo zauważalny. 

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

to w PO,PSLu nie wiedzieli i dalej nie wiedzą?to takie durnie tam siedzą? 🤣O.o

I gdzie mają ją serwować ?

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Heniu coś link nie działa, cała strona czarna z białymi literkami xD Ja wiem, że wam ten link wczoraj przesłali w notkach propagandowych jak jeszcze działało, ale dzisiaj nie da się tego sprawdzić xD 

Niezależne media zablokowały by ciemnota wierzyła w zagrożenie 😜😋

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

No nie jest. Nie musieli być tak agresywni bo wszystkie stacje nadawały w jednym tonie.

Trochę jadu z TVP, trochę z Polsatu i cały wagon z TVN-u. Nie było widać żadnego kontrastu.

Teraz ten kontrast jest bardzo zauważalny. 

Tylko że wtedy było mijesce dla różnych komentatorów, gości a dzisiaj komentują i przychodzą sługusy co zaraz coś za to dostają

Kontrast ? dzisiaj to byle jakies sprawy to jest przypinanie do przeszłości która nie była aż tak straszna jak co chcą wciskać

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, racyl napisał:

dzisiaj to byle jakies sprawy to jest przypinanie do przeszłości która nie była aż tak straszna jak co chcą wciskać

Sam Henio przyznał rację:

7 minut temu, henio2 napisał:

by ciemnota wierzyła w zagrożenie 😜😋

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

Ja tam nie widziałem żeby coś blokowali. przychodzili prawicowi komentatorzy: lisicki, warzecha , itp

Pospieszalski miał swój program

Karnowskim, sakiewiczowi  to może nie pozwolili robić biznesów 😂 ale to tylko co teraz widać to potwierdza

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

no co by było ?

A wyobraź sobie.   :P

Znalezione obrazy dla zapytania: merkel i tusk memy

Opublikowano
4 minuty temu, deSilva napisał:

A wyobraź sobie.   :P

Znalezione obrazy dla zapytania: merkel i tusk memy

Tak ci to uwłacza ?

Opublikowano (edytowane)

A tobie nie? no to już wiem dlaczego popierasz takich co wszystko im jedno, a najlepiej się czują pod czyimś zaborem..

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

flagą i historią się nie wykarmimy

co z tego  że jeden czy drugi będzie się obnosił flagą, kościołem itp a jak na co dzień sam będzie łamał zakazy itp

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, deSilva napisał:

A tobie nie? no to już wiem dlaczego popierasz takich co wszystko im jedno.

A skąd wiesz , czy na tym zdjęciu jest Tusk gdy był premierem czy Tusk gdy był "prezydentem UE" ? Bo jeżeli ten drugi przypadek to jak najbardziej na tym zdjęciu jest wszystko OK ;) A o ile wiem to Macron jest prezydentem Francji od 2017 a wtedy Tusk nie był premierem RP tylko urzędnikiem UE.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Nikt nikomu granic nie przesuwa. Lidlów, kauflandów, biedronków, obi itd ...  jak było to dalej jest a nawet jest więcej

Opublikowano (edytowane)

@deSilvaNo i widzisz, zachowujesz się jak typowy PiS-men, argument z d*py jak zaśnieżona trasa S8 w Warszawie, i najazd na Czaskoskiego, że nie odśnieżona, podczas gdy za tą drogę odpowiada państwowe GDDKiA.

A jak wytrąci Ci się argument, to do błędu nie potrafisz się przyznać.

Opublikowano

Dobrze że poruszyłeś temat odśnieżania, zauważyłem coś takiego, że gdzie rządzi PO w gminach, to albo sabotują drogi, albo przesrali kasę na odśnieżanie bo syf na drogach jakiego nigdy nie było

Opublikowano (edytowane)

Albo nie dostali dodatkowego dofinansowania do budżetu gminy, tak jak gminy PiS-owskie xD Ale ty pewnie nie słyszałeś o podziale funduszu samorządowego zgodnie z tym, kto rządzi w danej gminie xD Moja gmina zarządzana przez polityka pro-pisowskiego dostała dofinansowanie na przedszkole z tego funduszu, sąsiednia gdzie jest człowiek nie pro-pisowski już takiego dofinansowania nie dostała ;) To się nazywa równy podział funduszy na samorządy, najpierw okroili im dochody wprowadzając ulgę podatkową dla młodych, a teraz dofinansowują tylko samorządy PiS-owskie, żeby pokazać jaki to ten PiS dobry a PO zła xD 

Opublikowano
1 minutę temu, deSilva napisał:

zauważyłem coś takiego, że gdzie rządzi PO w gminach, to albo sabotują drogi, albo przesrali kasę na odśnieżanie bo syf na drogach jakiego nigdy nie było

A w gminach pisoskich to świeci słońce i kwitną palmy. 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@deSilva

A jak wytrąci Ci się argument, to do błędu nie potrafisz się przyznać.

Wy pewnych rzeczy nie chcecie widzieć, dlatego nie można dopuścić was do władzy, żebyście nie narobili gnoju z którego będzie później się trudno wydostać.

Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

Powinno sie płacić tyle ile za ile uzgodnią obie strony a nie tyle ile lewacki rząd nakazuje.

Firma poszukiwała wykwalifikowanego pracownika, dosyć duże wymagania a płaciła najniższą krajową, czyli tak jak dla osoby bez praktyki. Wytłumaczysz mi to ? Gdyby nie było minimalnej płacy, to pewnie pracownik musiał by dopłacać firmie za to że go zatrudniła.

10 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Gdzieś mi się w oczy jeszcze rzucił artykuł, że już około 30% uczniów nie uczęszcza na lekcje religii ;)

I teraz należało by zapytać dzieci, dlaczego nie chodzą na religię ? Ciekawe jaka była by odpowiedź ?

53 minuty temu, racyl napisał:

to jest zwyczajne sk***ysyństwo !!!

nie dać nic prywatnym mediom z abonamentu i jeszcze wyciągać łapy do ich dochodów z reklam

To dlaczego opłacając telewizyjną platformę, muszę oglądać film czy program przerywany reklamami ? Jest jeszcze inna teza, dlaczego stacje telewizyjne przerywają reklamy filmami 🤣 ? Inną kwestią są stacje nadające bezpłatnie a inne płatne kodowane. Choćby najdroższa stacja informacyjna TVN 24, dlaczego nadaje reklamy skoro ma najdroższe opłaty od gniazdka ? Włącz Adblocka, zobaczysz komunikat, nie ma wolności mediów bez reklam 🤣 a wyłącz to cały ekran jest zawalony nimi. To jest płacz w obronie własnych dochodów a nie wolności mediów.

38 minut temu, mirro napisał:

halo_po_2013-10-06_16-27-17.jpg

Nawet Kirk Hammett się na mema załapał :P.

Przed chwilą, agromatik napisał:

No jasne że robili, tak naiwny to nie jestem, ale to co teraz się wyprawia to przypomina czas Urbana na antenie.

Urban by zły a teraz wielu go "gloryfikuje" nabijając mu oglądalność.

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Niech sobie PiS stworzy swoją własną telewizję, utrzymującą się ze środków zewnętrznych a nie państwowych i wtedy mogą sobie pokazywać tam co tylko chcą. Wtedy będę miał w 4 literach co tam leci, bo nikt ode mnie nie będzie pobierał haraczu na utrzymanie tego czegoś.

Mają TV Trwam, czy bodajże TV Republika a TVP wpadło im przy okazji wyborów. Za 3 lata kto inny przejmie tą telewizję, obsadzi swoimi ludźmi i będzie "niezależna" telewizja.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v