Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

PIS chce aby te media oddawały część kasy z reklam. nie dość że nic nie dają im z abomamentu to jeszcze łapy wyciągają po kasę z reklam

Kasa to rzecz uboczna która dodatkowo cieszy ale będzie krótkotrwałym efektem, właściwym celem jest osłabienie i w konsekwencji zamknięcie pyska niepokornym.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, deSilva napisał:

Na szczęście mam jeszcze dobrą pamięć jak rządzili  przez 8 lat i do czego są zdolni i nie muszą mi tego przypominać w TV

Ja tam widzę na bieżąco jak PiS doprowadza ten kraj do ruiny.

• Haha 1
Opublikowano

Na szczęście mam jeszcze dobrą pamięć jak rządzili  przez 8 lat i do czego są zdolni i nie muszą mi tego przypominać w TV

Nie muszą 😂😂 to po co przejeli tvp i piorą ludziom mózgi codziennie od samego rana ? 😂

Możę nie ma wpływu co tam mówią na ludzi ?😂

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, racyl napisał:

Możę nie ma wpływu co tam mówią na ludzi ?😂

Powiedz że PO czy inni nie robiliby tego samego. Tylko inaczej ubrane.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

@deSilva i kolejne tłumaczenie rodem z podstawówki, "plosze Pani bo on...". Zamiast być poprawnym, to tłumaczenia typu bo oni kradli to my też możemy ;) Obiecywali takie wielkie zmiany, koniec z nepotyzmem, koniec z kolesiostwem, zmniejszenie liczby urzędników itd itd. I co z tego wyszło ? 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jeszcze 3 lata i wam Trzaskowski te wasze pseudo-media narodowe pozamyka xD 

Wierzysz w to?

Po zmianie władzy ponownie nastąpi zmiana narracji. I będzie równowaga czyli stacje państwowe i komercyjne przeciwko PiS 😁.

5 minut temu, witejus napisał:

o co chodzi z tymi czarnymi ekranami w komercyjnych telewzjach?wie ktoś coś?

Wezwanie czwartej władzy do wiosny ludów.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, deSilva napisał:

Powiedz że PO czy inni nie robiliby tego samego. 

No jasne że robili, tak naiwny to nie jestem, ale to co teraz się wyprawia to przypomina czas Urbana na antenie.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Wierzysz w to?

Po zmianie władzy ponownie nastąpi zmiana narracji. I będzie równowaga czyli stacje państwowe i komercyjne przeciwko PiS 😁.

Niech sobie PiS stworzy swoją własną telewizję, utrzymującą się ze środków zewnętrznych a nie państwowych i wtedy mogą sobie pokazywać tam co tylko chcą. Wtedy będę miał w 4 literach co tam leci, bo nikt ode mnie nie będzie pobierał haraczu na utrzymanie tego czegoś.

• Like 1
Opublikowano

@deSilva Na taką skalę z tylą ilością jadu to nie było.

Inaczej ubrane to było jak dopiero co kurski został prezesem a później to już tylko gorzej i gorzej

wystarczy popatrzeć na komentatorów i ich liczbę. ilu na początku kadencji kurskego było w tvp a ile jest teraz

to co teraz jest to nie jest telewizja publiczna tylko telewizja partyjna. Mogę nawrzucać filmików jak tvp wyglądało za rządów PO gdy byli goście a opozycji a jak teraz wygląda. teraz to jest lincz prowadzącego na gościach z opozycji

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, henio2 napisał:

Nie musisz nic wrzucac widzę jak prowadzą Olejnik i inni pseudoniezalezni

Tylko oni w przeciwieństwie Rachonia nie robią tego za państwowe pieniądze ;) Taka "mała" różnica. Im nie trzeba dopłacać 2mld rocznie, o abonamencie nie wspomnę.

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@deSilva i kolejne tłumaczenie rodem z podstawówki, "plosze Pani bo on...". Zamiast być poprawnym, to tłumaczenia typu bo oni kradli to my też możemy ;) Obiecywali takie wielkie zmiany, koniec z nepotyzmem, koniec z kolesiostwem, zmniejszenie liczby urzędników itd itd. I co z tego wyszło ? 

I co uwierzyłeś? jak długo żyję, to wszyscy zawsze wszystko obiecywali, tylko naiwny karmi się kiełbasą wyborczą.

Opublikowano

W pisie doskonale wiedzą co to propaganda w tvp, nie na darmo położyli łapy na tvp

To co stworzyli w tvp to jest nie współmierne do tego PO

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2 jeszcze trochę i będziecie płakać i skomleć, że wybory były sfałszowane bo przegraliście xD Coraz więcej ludzi przeciera oczy i widzi co PiS robi z tym państwem.

Nie wszystko mi się podoba, ale mogę sobie wyobrazić co byłoby za państwo, a raczej jego brak przy rządach PO.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

@deSilva jak widać wy PiS-iory wierzycie bardzo mocno w propagandę serwowaną codziennie na antenie TVP ;) 

Nie jestem zwolennikiem PiSu, ale w tej chwili nikt inny do rządów się po prostu nie nadaje.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, racyl napisał:

W pisie doskonale wiedzą co to propaganda w tvp,

to w PO,PSLu nie wiedzieli i dalej nie wiedzą?to takie durnie tam siedzą? 🤣O.o

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, henio2 napisał:

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/monika-olejnik-poklocila-sie-z-ziobro-olejnik-przerywa-wywiad/cmzhvk1.                                   Profesjonalistka od siedmiu boleści 😜😋

Heniu coś link nie działa, cała strona czarna z białymi literkami xD Ja wiem, że wam ten link wczoraj przesłali w notkach propagandowych jak jeszcze działało, ale dzisiaj nie da się tego sprawdzić xD  A po drugie taki PiS-ior a powołuje się na niemieckie, nierzetelne media ? 

• Haha 1
Opublikowano

Nie wszystko mi się podoba, ale mogę sobie wyobrazić co byłoby za państwo, a raczej jego brak przy rządach PO.

no co by było ? wygrali przecież wybory przy tych rzekomo wrogich władzach tvp, dało się ?  a no dało się

czy stworzyli podobne czy gorsze warunki PO ?

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2 jeszcze trochę i będziecie płakać i skomleć, że wybory były sfałszowane bo przegraliście xD Coraz więcej ludzi przeciera oczy i widzi co PiS robi z tym państwem.

Przeciera przeciera że piniondzuw Nina i nie będzie a jednak są. Drugi raz już platfusom nikt nie uwierzy 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v