Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Byłby tak samo chu..... a może nawet gorszym bo aż tak kłamać nie potrafi. Dobrym premierem byłby Gwiazdowski, Mentzen ew Tyszka a nie żadne POPISy bo to jedno i to samo. 

Opublikowano

Każdy może może być byle nie był na smyczy kościoła i rydzyka 😂

Wprowadzili podatek cukrowy choć ta zła unia nie kazała 😂

Opublikowano

Budka według mnie nie ma siły przebicia a odnośnie Tyszki, komu wierzyć jemu czy Liroyowi.

https://dorzeczy.pl/kraj/33339/O-co-chodzi-z-nagraniem-Liroya-Raper-moze-w-ten-sposob-zwracac-sie-do-tchorzliwego-klamcy.html

Radom ma nowego biskupa. Poprzedni uzyskał wiek emerytalny, co na to Rydzyk ?

https://dorzeczy.pl/religia/167508/radom-ma-nowego-biskupa.html

Kosiniak się zaszczepił, aktor Łukaszewicz, lista się wydłuża.

https://dorzeczy.pl/kraj/167489/kukiz-dlaczego-zaszczepiono-wladyslawa-kosiniaka-kamysza-nie-praktykuje.html

Opublikowano

Kiedyś dawali słodycze za oddaną krew a teraz co 😂 pisowski oświecony lud stwierdził że to nie zdrowe bo za dużo cukru 😂

To wasz kochany kunus  nie zaszczepiony ? 😂

Opublikowano

Nigdzie go tak nie lubią że mu szczepionki nie dali ? 🤣

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

Kiedyś dawali słodycze za oddaną krew a teraz co 😂 pisowski oświecony lud stwierdził że to nie zdrowe bo za dużo cukru 😂

a już nie dają?? oddawałem regularnie 15lat i zawsze było 8 czekolad , które i ta zazwyczaj u nich zostawiałem dla dzieci z jakiegoś tam ośrodka

Opublikowano
15 minut temu, racyl napisał:

A co ty dziecko jesteś że  tak lubisz słodycze. Za cukierki to chyba wszystko byś zrobił i napisał .🤔

Opublikowano

A kto nie lubi i nie lubił 😂 ja wiem że teraz pisowskie klakiery to i drobnych przyjemności się będą wypierać 😂

Opublikowano (edytowane)

Zaraz się okaże że cała PISowska sekta nie lubu cukru, nie słodzi i nic słodzonego nie pije i tak w sumie to ten podatek ich zupełnie nie dotyczy Nawet lepiej że to wprowadzili, bo to dobry podatek, w zboznym celu wprowadzony i przez prezesa namaszczony a kto mysli inaczej ten jest wrogiem narodu i klasy robotniczej. 

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

A kto nie lubi i nie lubił 😂 ja wiem że teraz pisowskie klakiery to i drobnych przyjemności się będą wypierać 😂

Przyjemność dla Pis może być inna poco jakieś drobnostki .

Opublikowano
15 godzin temu, hubertuss napisał:

Jak najbardziej mieliśmy. Byłem u dentysty. Ale umówiłem się z ojcem by tam po coś podjechał. Babka skończyła ze mną. Wyszła coś ze mną na korytarz. I się ojciec ją o coś zapytał. A ona zapraszam. Miał jakiś problem z zębem i zrobiła mu od razu. 

to ujowy dentysta 

To jest właśnie to. Polska nie radzi sobie za dobrze ze szczepieniem. Mamy w kraju dużo więcej szczepionek niż jesteśmy w stanie a raczej niedojdy z pisu są w stanie wykorzystać i jeszcze biją pianę, że ktoś się poza kolejką szczepi. Skoro rządowy NFZ pozwala to placówki szczepią ile się da. 

mam z tego wnioskować ze zamiast szczepić dalej  albo przeskoczyć dalej kolejkę i szczepić damy przecinek za Szczypami pierwsze prezesa tvn jady milera itp 

nie chce mi się nawet pisać co gdyby to był kurski albo Rydzyk pierwsze bił byś piane od rana do wieczora ... propagandom podsuniętą 

a propo widziałeś wczoraj jak TVN się gimnastykował i bronił swoich ? bo chodzi jednak o prezesa 

Do wczoraj w kraju dostarczono 310 tys szczepionek. Wykorzystano około 48 tys. Dzisiaj ma przybyć kolejne 310 tys. To ja się pytam o co ten dym skoro państwo ma zapasy, których nie  jest w stanie wyszczepić.

pasujesz do opozycji policzone kto co ma dostać jeszcze braknie dla wszystkich jak byś wiedział a te podziel przez 2 bo musi iść połowa na 2 dawkę do agencji rezerw materiałowych .. tak jest rozdysponowane po kraju dzielone na 2 dawki 

bystry jesteś ty byś POszczepił wszystkich a 2 dawka poczekamy 😆

a morze poświecisz swoją modrością i przyznasz sie co powielałeś o testowaniu wszystkich co szumiała peło od rana do wieczora w Czecha testowali wszystkich jakiś rezultat ? słyszałeś co się dzieje na Słowacji i czechach ?

I co im dało to całe ogólnopaństwowe testowanie? Nic ! ! ! dlatego to bardzo mi przypomina jak dobrze ze peło nie rządzi 

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-dramatyczna-sytuacja-w-czechach-i-na-slowacji-pelne-kremator,nId,4966551#comments4-1utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Dramatyczna sytuacja w Czechach i na Słowacji: Pełne krematorium, a ciała na lodowisku

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-dramatyczna-sytuacja-w-czechach-i-na-slowacji-pelne-kremator,nId,4966551#comments4-1utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

Roman, to ty zacząłeś wypisywac elaboraty o tym ile to oddano Niemcom i jak to oni dużo ziemi mają. Uważam że jako normalny , intelektualnie wydolny człowiek umiesz uzasadnić swoje twierdzenia. Kiedy te złe słupy i zagranicznych farmerów prawy i sprawiedliwy Ziobro weźmie za tyłek? A może znowu niemoc go dopadła i tylko masom pracującym na wsi się wydaje że to straszna zbrodnia jest?

Polsce ? w polshe to wyciepuje się rolników swoich z gruntów i ludzi z kamienic a nabywca jest święty 

Opublikowano

Po co temat ciagniesz jak nie masz żadnego pojęcia o czym piszesz? Ile tych kamienic, ile ziemi , kto kiedy gdzie i czemu nikt nikomu nic za to nie zrobił? Moze ty po prostu masz urojenia i psychozę i jakąś manie przesladowczą?

11 minut temu, Dariowola napisał:

Poco być zazdrosnym jak komuś układa się w życiu. 😂👍

To by trzeba prezesa zapytać . Najpierw zazdroscił a potem sobie swojego znalazł Tajemniczy młody doradca Kaczyńskiego. Kim jest Eliasz Grubiński? - NCZAS.COM

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Po co temat ciagniesz jak nie masz żadnego pojęcia o czym piszesz? Ile tych kamienic, ile ziemi , kto kiedy gdzie i czemu nikt nikomu nic za to nie zrobił? Moze ty po prostu masz urojenia i psychozę i jakąś manie przesladowczą?

naprawdę ? wszyscy kłamią 

Opublikowano

Jak są takimi paranoikami jak ty to całkiem mozliwe. Sądy im nie wierzą? 

Wiesz już może jaka jest skala tego zjawiska? Ile nam Niemcy zabrali tych kamienic i gospodarstw?

Opublikowano (edytowane)

No właśnie - ile ? Cały czas o to pytam i nie mogę sie dowiedzieć. A na pomorzu? Tam była taka bieda i dziadostwo że myszy z głodu zdychały. Dziękowali Bogu że maja u kogo pracować. Teraz każdy by chciał masę ziemi za darmochę ale po 90 roku to była jedna z ostatnich rzeczy jaka ludzie chcieli robić. A zresztą , jak bezprawnie ta ziemie nabyli to czemu im Ziobro przez 5 lat nic nie odebrał? Tusk mu zabronił?

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v