Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, henio2 napisał:

To może całkiem zlikwidować podatki i będziemy krajem z dykty i gliny?

to zobaczysz co będzie za kilka- kilkanaście lat jak ludności będzie mniej a koszty funkcjonowania państwa będą takie same albo i większe. wtedy zrozumiesz że taki ULman dobrze mówił że ilość podatków jest za duża i cały czas rośnie

Opublikowano
25 minut temu, henio2 napisał:

Widzisz tym postem udowodniłeś że w d*pie byłeś o gówno widziałeś niedaleko Marka w gminie Koronowo są plantacje większe niż Tomaszów gospodarstwo

Zważ że ja się nie pytałem czy jest, ale czy widziałeś?  Nadal obstawiam ze tego nie widziałeś bo ci świnie takie tematy przesłaniają. Kilkanaście lat temu to widziałem bodajże ponad 200 ha truskawki pod Warszawą bo i takie firmy były. 

Tak wielka plantacja jak ta koło Marecka musi mieć swoją stronę www. Znasz adres?

11 minut temu, henio2 napisał:

To może całkiem zlikwidować podatki i będziemy krajem z dykty i gliny?

Nikt nie mówi o likwidacji. Dyskusja jest o świadomości elektoratu PIS czyli bałwanach którzy uważają że podnoszenie podatków w gospodarce może ich nie dotyczyć.

Opublikowano

2 minuty temu, racyl napisał:

iczne roczniki ludności z lat 80-tych przechodzą powoli w lata w których już się nie chcę mieć kolejnych dzieci.

Iiiii dlatego, Pani Minister Semeniuk stwierdziła że z kasy na odbudowę gospodarki, co to daje ją brzydka Unia, musi powstać w pierwszej kolejności Instytut Demografii. 

Jak my odbudowę będziemy zaczynać od tworzenia instytutów i jeszce wpisywać to jako filar programu odbudowy, to chyba pomysłu na nic już nie mamy.

Opublikowano
31 minut temu, henio2 napisał:

Widzisz tym postem udowodniłeś że w d*pie byłeś o gówno widziałeś niedaleko Marka w gminie Koronowo są plantacje większe niż Tomaszów gospodarstwo

A na Piotrkowie jest zagłębie świń gdzie stoi chlewnia przy chlewni i myślisz że to dlatego że świnie są takie opłacalne ? 😋😜

A co mają zrobić ludzie co podostawali dofinansowania i muszą ten wózek ciągnąć określoną ilość lat ?.

zapewne spora część tego jest  na kredyty wieloletnie to też nie ma od tego odwrotu i trzeba ciągnąć to i łudzić się że będzie lepiej

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

tu mi się przypomniał stary dowcip jak to radzieccy ,,uczoni" odzwyczajali konia od jedzenia i prawie im się udało tylko dzień przed końcem eksperymentu koń wziął i zdechł

przecież PIS ci się podoba więc w czym masz problem

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

tu mi się przypomniał stary dowcip jak to radzieccy ,,uczoni" odzwyczajali konia od jedzenia i prawie im się udało tylko dzień przed końcem eksperymentu koń wziął i zdechł

Maj, to chyba był zawsze doby miesiąc na rekonstrukcję rządu. Dlatego Pan Premier prosi abyśmy nie powymierali do czerwca, bo kto zobaczy tak wspaniały sukces i tak wspaniały rząd?

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Iiiii dlatego, Pani Minister Semeniuk stwierdziła że z kasy na odbudowę gospodarki, co to daje ją brzydka Unia, musi powstać w pierwszej kolejności Instytut Demografii. 

Jak my odbudowę będziemy zaczynać od tworzenia instytutów i jeszce wpisywać to jako filar programu odbudowy, to chyba pomysłu na nic już nie mamy.

Tak to jest jak ktoś nie ma pojęcia o gospodarce u mnie wójt zamyka szkoły a buduje dom seniora w końcu dzieci na wybory nie chodzą 😋😜

Opublikowano
7 minut temu, henio2 napisał:

Sam widzisz ciągną bo kasę wzięli a nie że taki biznes Ulman wysłałem Ci npw bo nie chcę gościowi darmowej reklamy robić

Od tej twojej reklamy to by się gościu wzbogacił że głowa mała. To właśnie pokazuje zawiść i spaczona mentalność pisowskiego motłochu. Jak już coś facet ma to nie daj Boże jeszcze mu coś pomóc. A najlepiej jakby mu szara plesń zeżarła plantacje a to co urwie wypłyneło z komory jak zepsują się agregaty, 

A ja nie mam problemów że mogę mu zrobić reklamę i wkleję link do jego firmy A co!  Kukurydza paszowa, producent rolny kukurydzy paszowej - ŁĄTKA (truskawki.eu) 

Opublikowano

Kurcze. Racyl - coś się zmieniło od tamtego czasu vs. tego co napisałem teraz? Czy owi rządzący przystąpili do pracy nad rzeczami istotnymi? Moim zdaniem nie i dlatego nie mieścisz się w ich kryteriach. Tylko tyle. To czy lubisz teściowe czy synowe to Twoja sprawa. Racyl - czy ktoś Cię atakuje? Były pewne problemy ze względu na Twój dość bezpośredni styl ale nie mieszaj pojęć.

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Od tej twojej reklamy to by się gościu wzbogacił że głowa mała. To właśnie pokazuje zawiść i spaczona mentalność pisowskiego motłochu. Jak już coś facet ma to nie daj Boże jeszcze mu coś pomóc. A najlepiej jakby mu szara plesń zeżarła plantacje a to co urwie wypłyneło z komory jak zepsują się agregaty, 

A ja nie mam problemów że mogę mu zrobić reklamę i wkleję link do jego firmy A co!  Kukurydza paszowa, producent rolny kukurydzy paszowej - ŁĄTKA (truskawki.eu) 

No dobrze by było bo truskawki to sama chemia dziś 

Opublikowano

Miałem to skomentować w kontekście pewnego innego programu, ale poczekam aż dziennikarze sami to opiszą. A to by się niektórzy od Pana Ziobry mogli zdziwić.

Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

Carycy Katarzyny brakuje🤪

na carycę to beata szydło nie wygląda ale to nasz następny prezydent mam nadzieję że ją pis wystawi bo wygrała by  z innymi w cuglach 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, racyl napisał:

to zobaczysz co będzie za kilka- kilkanaście lat jak ludności będzie mniej a koszty funkcjonowania państwa będą takie same albo i większe. wtedy zrozumiesz że taki ULman dobrze mówił że ilość podatków jest za duża i cały czas rośnie

jaki to balcerowicz się znalazł  sprzedał wszystko zniszczył kraj  i jeszcze się udziela w mediach i szczuje na 500 plus 13 i 14 emeryturę pewnie ty tak samo rozumujesz jak on martwisz się o planetę życie jest za krótkie żeby pisać i myśleć o ekonomii liczy się to co tu i teraz

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

jaki to balcerowicz się znalazł  sprzedał wszystko zniszczył kraj  i jeszcze się udziela w mediach i szczuje na 500 plus 13 i 14 emeryturę pewnie ty tak samo rozumujesz jak on martwisz się o planetę życie jest za krótkie 

Widać że Twoje myślenie nieprzyslosciowe....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v