Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, henio2 napisał:

Ja jako młody rolnik nie miałem jakichkolwiek dopłat premi ułatwień

A Ty byłeś kiedyś młody?:lol:Bo jak patrzę to chyba gdzieś umknął Ci ten najfajniejszy czas .

Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

A w jakim celu niby zachęcać? Mało jest zachęt premia MR wyższe dopłaty co jeszcze może dom w mieście?

Bardzo dobrze że w końcu dochodzimy do sedna. Przecież od dawna mówimy że wszelkie programy dla wsi to ściema. Chyba że do zamieszkujących wieś, bo z programami dla rolnictwa to nic wspólnego nie maja. Jaka byłaby najlepsza zachęta? Ano dochodowość tego interesu i stabilność. Ale dochodowość i stabilność prowadzenia biznesu to przecież lewackie wynalazki, więc nie ma szans. Za to Stabilna prawica oferuje to co widać. Parę groszy na start.

1 godzinę temu, henio2 napisał:

Dopłaty powinny być równe  bo czy młody czy stary ma jednakowe koszty w jakim celu zachęcać kogoś do pracy na roli jeśli ma lepsze perspektywy?

Żadnych dopłat nie powinno być.

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

A Ty byłeś kiedyś młody?:lol:Bo jak patrzę to chyba gdzieś umknął Ci ten najfajniejszy czas .

Ja by cię trolle wychowywały w lesie to też byś starał się nie pamiętać młodości.

Opublikowano
27 minut temu, henio2 napisał:

Ale przecież dostają jeszcze premię wyższy zwrot z prow dlaczego mają dostawać więcej ? Ja jako młody rolnik nie miałem jakichkolwiek dopłat premi ułatwień a dzisiejsi pseudo młodzi rolnicy nie mają że mną szans by dorównać mi w inwestycjach i bardzo mnie to martwi UE tak jak komuna nauczyła ludzi niezaradności i braku logicznego planowania jeśli kiedyś dojdzie do jej rozpadu a jest to nieuniknione będzie to koniec polskiego rolnictwa

Dyskusja z tobą, to tak jakby rzucać  grochem o ścianę, gdzie bym nie rzucił i tak wraca to samo.... 

Opublikowano

Tak samo było pod wpływem propagandy  Stalina czy Hitlera. Zindoktrynowanego nie przekonasz ale zawsze jest fajnie poczytać te sprzeczne bezsensowne argumenty człowieka który nie ma swojego zdania i próbuje bronić bzdur których obronić się nie da

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, henio2 napisał:

Ale przecież dostają jeszcze premię wyższy zwrot z prow dlaczego mają dostawać więcej ? Ja jako młody rolnik nie miałem jakichkolwiek dopłat premi ułatwień a dzisiejsi pseudo młodzi rolnicy nie mają że mną szans by dorównać mi w inwestycjach i bardzo mnie to martwi UE tak jak komuna nauczyła ludzi niezaradności i braku logicznego planowania jeśli kiedyś dojdzie do jej rozpadu a jest to nieuniknione będzie to koniec polskiego rolnictwa

Na koncie staszek131415 miałeś ustawiony rok urodzenia 1997, no to faktycznie masz gigantyczne doświadczenie w gospodarowaniu. :D Ojciec wozi taczki z gnojem, a ty trollujesz w internecie i w ten sposób zarabiasz? @donweter1989, zdradź nam, ile Wasz lokalny geniusz ma lat?

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Haha 3
Opublikowano

A ten staszek131415 co zboże zawsze za grosze kupuje 🤣🤣

Pewnie przeszedł na socjal z tych swoich świnek i tak wszystko co rządowe tak wychwala. Zaraz zabraknie chętnych do pracy w w tvp info to na pewno go wezmą i będzie tu spokój 🤣

Opublikowano (edytowane)

Marecek będzie materiały zbierał i pokazywał a Stasia wezmą w roli eksperta bo z tymi tam bardzo krucho teraz 🤣

Na zmianę Karnowski, Król, Sakiewicz, Ryba, Jakimowicz już nie wyrabiają 😁.

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Gdzie te nasze formułowe pisogłupki bo mam dla nich jedno jakże ważne pytanie. 🤨

Opublikowano
13 minut temu, racyl napisał:

To jest właśnie ta naszość którą PIS w wykonaniu POPSL tak wysmiewał potępiał wykazywał jako naganne. 

Wczoraj gdzies pisali że imć Jakimowicz cos koło 20tysi zarabia za kilka godzin o poranku. Jesli do tego żonka dostała stołeczek to jakoś biednie bedą zyć. A to wszystko nie dlatego że maja jakiekolwiek osiągnięcia ale dlatego że są klakierami obecnej PISokomuny

• Like 2
Opublikowano

Dwa razy miałem okazję gościa słuchać i oglądać.

Tragedia. Po prostu nie da się. Wstyd pisowi przynosi😁

Ma nadal knajpę w Wawie? Bo 20 lat temu miał.

Opublikowano (edytowane)

Jakimowicz to ma kolejny problem, podobno na planie epopei narodowej "Zenek" sięgnął za głęboko pod sukienkę pewnej pani ;) Znowu będzie ryczał w kurwizji:)

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

podobno na planie epopei narodowej "Zenek" sięgnął za głęboko pod sukienkę pewnej pani

Aaa tam zaraz sięgnął. Sprawdzał tylko czy wszyscy mają "Majteczki w kropeczki".:lol:

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v