Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dsbh - spadki obrotów przyjacielu nastały i w spożywce. Rozumiem styczeń to normalne. Tylko, że zaczął się luty a stycznia jakby nie było... Te grafiki z ludzkim dzieckiem e środku serca - czyja to kampania? Niech zamiast trwonić kasę na pierdoły zaopiekuje się np uzależnionymi matkami. One nie chcą być w ciąży ale jest wielu co dziecko to wychowa - tylko aby nie zepsuła go alkoholem.

akuku - czy możesz łaskawie odpimpać się od moralizowania? To, że nie ogarniasz pewnych spraw powoduje skrzywienie w tym temacie. Tobie niewolno!

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, akooo napisał:

Myślę że do tego się nie posunie. Ale chciałbym np aby tradycja i propagowanie moralności było tak samo propagowane jak teraz propaguje się zgorszenie i niemoralność. I  to tyczy się wszystkich.

Włącz sobie Tv Trwam, tam się propaguje moralność i tradycje;) 

Tam tradycyjnie klecha myśli, że jest lepszy od Boga, że wszyscy mają go słuchać ;) 

U mnie też w okolicy był taki proboszcz, chciał wrócić do tradycji tzw.dziesięciny ;) Jak przez 4 tygodnie miał pustą tacę, to zrezygnował z pomysłu ;) 

I co rozumiemy pod pojęciem moralności, dla mnie każde zachowanie jest moralne, do póki nie łamie nałożonych szeroko pojętych zasad w społeczeństwie i nie ogranicza praw drugiej osoby. Każdy ma swoją moralność i tyle, dla jednego aborcja jest niemoralna, dla innego zło konieczne a dla innego czyn niemoralny. I teraz kto ma rację ? 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

@Tomasz0611 A kto się wstawi za nienarodzonym dzieckiem i jego PRAWEM DO ŻYCIA ? To co się teraz dzieje to jakaś koszmarna rewolucja która wywraca porządek świata na którym ten stoi,sami rewolucjoniści korzystają na tym porządku który chcą obalić. Komuna działa podobnie od czasów przewrotu bolszewików w 1917. Zniszczyć wszystko co zagraża jej panowaniu czyli Kościół i rodzinę,to są główni wrogowie lewicy (czy komuny jak kto woli).

Opublikowano (edytowane)

@akooo nie wiem co bierzesz ale bierz mniej, Kopernika też na stosie palić chcieli, a okazało się, że miał racje. Od zawsze Kościół jedyne co potrafił robić to zatrzymywać świat w rozwoju, swoim barankom żyć po chrześcijańsku a sami harce, dziwki i alkohol. 

Do póki burdele nie płaciły w Rzymie papieżowi to były niemoralne, ale wystarczyło, że do kasy papieskiej zaczęły złote monety wpływać to się okazało, że burdele są legalnym biznesem ;) 

Kościół na który się niektórzy powołują od około 1000 lat jest instytucją zdemoralizowaną. 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

@akooo nie wiem co bierzesz ale bierz mniej, Kopernika też na stosie palić chcieli, a okazało się, że miał racje. A jeżeli ktoś chce umrzeć, chce eutanazji to kto się wstawi za jego prawem do śmierci ? 

Człowiek nie ma prawa sam siebie skazać na śmierć.  Pooglądaj sobie na YT różne świadectwa z nawróceń itp.

Opublikowano (edytowane)

No i widzisz, wprowadzasz swoją moralność, zgodną z KK i każesz innym się do niej stosować ;) 

Dlaczego człowiek ma nie mieć prawa samemu skazać się na śmierć ? Kawałek sznurka, mocne tabletki to tylko dwa sposoby żeby to zrobić. Jedyna wada to taka, że według KK nie trafisz po tym do nieba ;) 

Gregor Mendel też był niemoralny wg KK, bo jak mógł mieszać w procesach genetycznych, wg Kościoła jego czasów to był wielki grzech, gdyby nie ten grzesznik, my rolnicy być może nie poznali byśmy takiej rośliny jak pszenżyto ;) 

Opublikowano
3 minuty temu, akooo napisał:

Człowiek nie ma prawa sam siebie skazać na śmierć.  Pooglądaj sobie na YT różne świadectwa z nawróceń itp.

według jakiego prawa? 

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, jacus napisał:

moze ktos usunie z forum tego debila ??? jako stasio tez pisal podobne teksty zyczac innym smierci-to chyba chory pojeb ? pisowwska hjena..

a tu nastepna

https://www.onet.pl/informacje/onetopole/kamil-bortniczuk-kim-jest-polityczna-kariera-posla-porozumienia/pfq3hg0,79cfc278

A gdzie i komu tej śmierci życzyłem ?   To była bardzo nieszczęśliwa osoba może właśnie śmierć ukoiła jej cierpienia 😎

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Czy ty dalej tego nie rozumiesz że im bardziej zaostrza się prawo aborcyjne tym więcej kobiet będzie kusiło usunięcie płodu ale ty i PISuarczyki tego nie zrozumią bo jesteście zbyt durni żeby to załapać. 

Wszak owoc zakazany smakuje najlepiej. 

Płodu powiadasz to jakim sposobem morderca 13 latki pozbawił życia 2 osoby ?                      https://www.o2.pl/informacje/15-letni-kacper-zeznaje-ws-zabojstwa-13-latki-zmusila-mnie-6597490804837344a

Edytowane przez henio2
Opublikowano
6 minut temu, Dariowola napisał:

Dla wierzących prawo Boskie.

zacytuj?

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Czy ty dalej tego nie rozumiesz że im bardziej zaostrza się prawo aborcyjne tym więcej kobiet będzie kusiło usunięcie płodu ale ty i PISuarczyki tego nie zrozumią bo jesteście zbyt durni żeby to załapać. 

Wszak owoc zakazany smakuje najlepiej. 

Nie ważne co będzie, ważne żeby sobie memów powklejac

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

@Denwer możesz przestać spamować tymi marnej jakości memami ? Ja wiem, że ty jeszcze w epoce kamienia łupanego i wolisz pismo obrazkowe ;) Ale byś się wysilił i sam coś napisał.

Sam naPISał? Żeby to zrobić musiałby sam mysleć.

37 minut temu, dsbh napisał:

Patrzę szerzej. Kultura, sport owszem sytuacje mają nieciekawą. Tylko jakie zarobki osiągali artyści czy sportowcy. Ten balon musiał kiedyś pęknąć i pękł. Poza tym jeżeli mamy kryzys to ludzie jeżdżą na wczasy na stoki, chodzą  na imprezy, czy raczej oszczędzają aby przetrwać trudny okres ? Budowlanka na razie ma co robić na przykład. Jeżeli na wiosnę fachowcy będą poszukiwać pracy to faktycznie jest kryzys, bo na razie to praca poszukuje fachowców w budowlance.

No nie wiem czy szerzej. Knajpy zamknięte więc część kelnerów czy sprzątaczek poszła na bruk. Firmy zaopatrujące knajpy i hotele w żarcie,  cienko przedą  więc pewnie też zwalniają. Pralnie które piorą pościel ręczniki i podobne im firmy tak samo cieniutko. Do tego masz bezrobotne weekendy w których powinny być wesela i bale, konferencje zjazdy itp. Masa ludzi  to obsługiwała   a teraz klops. Obsługa biurowców - sprzątanie konserwacja, zaopatrzenie w żarcie , wodę kawę, materiały biurowe to kolejne etaty. Kina teatry to  oprócz artystów też ludzie do obsługi - znowu część na bruk. Siłownie baseny, stoki - również obsługa nie potrzebna. Do tego dochodzą kierowcy obsługujacy turystyke i szkoły, zwolnienia w biurach podróży w liniach lotniczych i pewnie w kilkudziesieciu innych mniejszych i wiekszych obszarach. Myslę że zgodzisz się że w tych branżach masę ludzi straciło pracę tym bardziej że sam piszesz że mamy kryzys. Jeśli tracą pracę, mamy kryzys, PKB jest na minusie , wiele branż nie działa lub działa marnie to skąd sie bierze to rekordowe zatrudnienie? Jakie branże stworzyły tyle nowych miejsc pracy? To chyba proste pytanie?

• Haha 1
Opublikowano

15 minut temu, akooo napisał:

Patrz: wojny.

A jeśli tak naprawdę chodzi o pieniądze podstępnie??????????? Może kobietom ode chce się  rodzenia dzieci- kryzys i dziura budżetowa/500+, sam rozumiesz.

'Warto przypomnieć, że dzięki programowi refundacji in vitro wprowadzonemu przez rząd PO-PSL na świat przyszło blisko 22 tys. dzieci...Program został przedłużony przez poprzednią ekipę rządzącą w ostatnich dniach urzędowania - od 1 lipca 2016 r. do 31 grudnia 2019 r. Przeznaczono na ten cel ok. 304 mln zł. Przedłużenie programu było krytykowane przez PiS...... po przejęciu władzy przez PiS, program zakończono 30 czerwca 2016 roku – przypomina Onet'...

Opublikowano

nie pytaj. taki ma przekaz z centrali. tego nie ogarniesz.

Opublikowano
25 minut temu, henio2 napisał:

A gdzie i komu tej śmierci życzyłem ?   To była bardzo nieszczęśliwa osoba może właśnie śmierć ukoiła jej cierpienia 😎

Płodu powiadasz to jakim sposobem morderca 13 latki pozbawił życia 2 osoby ?                      https://www.o2.pl/informacje/15-letni-kacper-zeznaje-ws-zabojstwa-13-latki-zmusila-mnie-6597490804837344a

nie udawaj idioty-nie musisz.......kazdy twoj post to udowadnia..

za duzo kurwizji mu zaszkodzilo do tego swinie po 3 zl i niedlugo znajdzie sie tam gdzie pis ma wiekszosc konstytucyjna w wyborach

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

nie udawaj idioty

on nic nie udaje. :D

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

za duzo kurwizji mu zaszkodzilo do tego swinie po 3 zl i niedlugo znajdzie sie tam gdzie pis ma wiekszosc konstytucyjna w wyborach

Stasek ma masę kasy więc mu 3 zł nie straszne bo i tak w rolnictwie jest tak dobrze jak nigdy jeszcze nie było🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Stasek ma masę kasy więc mu 3 zł nie straszne bo i tak w rolnictwie jest tak dobrze jak nigdy jeszcze nie było🤣

On ma tyle odłożone, że wszystkich bambrów wykupi, aby czeka aż upadną xD 

Opublikowano
27 minut temu, pafnucy napisał:

a gdzie  sie?

Jak będziesz chciał to może to zrozumiesz. Miłuj bliźniego jak siebie samego. A jak odbierasz sobie życie to nie masz nawet do siebie szacunku.

Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał:

On ma tyle odłożone, że wszystkich bambrów wykupi, aby czeka aż upadną xD 

Nie będzie czekał. Wykupi ich tak jak stoją.🤪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v