Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

henio - nie odpowiedziałeś jak szpitale kupują sprzęt. Jak już się dowiesz to przestaniesz głupoty o nikłych procentach udziału WOŚP w tym procederze. Albo nie. Ty nie przestaniesz...

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

aa to mirro już mi się kołacze odkąd tu i nie tylko tłucze się temat politycznej zależności politycznej Owsiaka. Czekałem tylko na oficjalne przekazy dnia. Mało tego. Owsiak prosił o nieorganizowanie protestów przez strajk kobiet w niedzielę na co ów strajk przystał. Toteż padło zdanie, że kobiety grają z orkiestrą iiii chwyciło. Denwer udowodnił.

nie doczytałeś Panie , Owsiak powiedział żę gra wspólnie ze strajkiem kobiet - Bardzo dziękuję Strajkowi Kobiet, który przesłał do nas pięknego maila. Strajk Kobiet w sobotę i w niedzielę gra z orkiestrą - powiedział Jerzy Owsiak, szef fundacji Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy.

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To jak to tylko według Ciebie marne 4 zł od Polaka to o co się tak pieklicie z Mareckiem ? 

Ale mi to nie przeszkadza niech se zbierają tylko to nie zmienia sytuacji służby zdrowia gdyby nie Owsiak ten sprzęt też by był w szpitalach

Opublikowano
23 minuty temu, henio2 napisał:

Cała zbiórka imprezy organizują samorządy za pieniądze ze środków publicznych darczyncy firmy osoby prywatne datki odliczają od podatków wszystko w temacie siema 😜😋

Jestem  bardzo ciekawy jak samorządy płacą za zbiórkę?  Jesli odliczają darowizne od podstawy opodatkowania to co cię to kosztuje?

Opublikowano

Samorządy organizują imprezy z publicznych pieniędzy mi to nie przrszkadza tylko nie mówcie że nie jest to finansowanie z budżetu państwa 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, henio2 napisał:

Samorządy organizują imprezy z publicznych pieniędzy mi to nie przrszkadza tylko nie mówcie że nie jest to finansowanie z budżetu państwa 

Ale to są imprezy ogólnodostępne, a nie tylko dla WOŚP. 

2 minuty temu, jarecki napisał:

Dlatego lepszy stary dobry ropniak i zapas ON w domu ;) Ładuję go kiedy chcę

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

marne 19 milionow dostal w tamtym roku uniwersytecki szpital dzieciecy w krakowie prokocimiu- tak w tvp krakow-kronice krakowskiej mowila pani rzecznik szpitala, oj trzeba ja zwolnic bo marecek i stasio pisza ze owsiak wszystko kradnie.

owsiak nie wzial sie znikad -pamietacie - towarzystwo przyjaciol chinskich recznikow ?? uwolnic slonia ??

czytal ktos z was "na przelaj" tam zaczynal kariere dziennikarska.

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Już 130mln, a ile jeszcze licytacji zostało. Może się uda przebić to co w zeszłym roku. A tak wgl to jak patrzę to te plucie w Wiadomościach bardzo pomaga WOŚP, słupki za ich panowania bardzo szybko rosły ;) O dzięki Ci TVP za tak dobre promowanie WOŚP xD A dalej jeszcze lepiej bo w 2019 175mln zł a w 2020 186mln zł, jednak TVP zna się na robocie i wiedzą jak kogoś wypromować. Zaraz wpadnie Heniek i będzie pluł, że to przez 500+ bo ludzie mają więcej pieniędzy ;) 

Kwoty zebrane w finałach WOŚP w latach 1993-2018, ostatnie 2 lata pisowska  kampania anty WOŚP rekordowe sumy wykres infografika - Paczaizm.pl

Aż w ramach wdzięczności zacznę oglądać szczujnię oj przepraszam prawdomówną TVP. 😂🤣

7 minut temu, jacus napisał:

Przyjechała taka czarna gnida od Ukraińców i szerzy ferment. 

Opublikowano

Już 130mln, a ile jeszcze licytacji zostało. Może się uda przebić to co w zeszłym roku. A tak wgl to jak patrzę to te plucie w Wiadomościach bardzo pomaga WOŚP, słupki za ich panowania bardzo szybko rosły ;) O dzięki Ci TVP za tak dobre promowanie WOŚP xD A dalej jeszcze lepiej bo w 2019 175mln zł a w 2020 186mln zł, jednak TVP zna się na robocie i wiedzą jak kogoś wypromować. Zaraz wpadnie Heniek i będzie pluł, że to przez 500+ bo ludzie mają więcej pieniędzy ;)

To jest darmowa promocja i ludzie lubią to co jest zakazane/krytykowane. Kazik sam przyznał w wywiadzie, że otrzymał od Trójki darmową promocję na którą musiał by wydać dobre "kilkanaście" PLN. Później  dodatkową promocje zrobił mu Świerzyński. Podobnie Smarzowski i film Kler. Sama reklamówka filmu była tak zmontowana, że budziła kontrowersje a sam film nie był taki zły jako całość.

Fajnie by było jakby udało się przebić te 200mln zł.

Tylko co będzie jak ten balon za którymś razem pęknie ? I to nie jest krytyka WOŚP z mojej strony, tylko realne ocenianie sytuacji.

35 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A po drugie w tym roku ilość imprez była minimalna ze względu na PLANDEMIE ;) 

Poszedł bym za ciosem i w przyszłym roku również zorganizował finał bez imprez.

21 minut temu, jacus napisał:

stasio chyba nie oglada kurwizji- tam caritas jest promowany wielominutowymi wstawkami  kilka razy dziennie. kazda minuta reklamy kosztuje a tu kosciol dostaje za darmo z naszych miliardow...

Wczoraj się nawet zdziwiłem widząc spot Caritasu w TVP ale w takim razie, nie powinienem. Muszę chyba znów zacząć oglądać tv informacyjne, tylko się coś nie mogę przełamać. Wolę w tym czasie robić coś innego.

Mam tu gdzieś jeden zaległy temat, tylko gdzie go zaleźć tu teraz.

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

To jest darmowa promocja i ludzie lubią to co jest zakazane/krytykowane. Kazik sam przyznał w wywiadzie, że otrzymał od Trójki darmową promocję na którą musiał by wydać dobre "kilkanaście" PLN. Później  dodatkową promocje zrobił mu Świerzyński. Podobnie Smarzowski i film Kler. Sama reklamówka filmu była tak zmontowana, że budziła kontrowersje a sam film nie był taki zły jako całość.

W naturze Polaka jest stawanie okoniem wobec zakazów. 

Jak szczujnia to szczujnia na całego. 🤨

Jednak dam sobie spokój z tym oglądaniem TVP szczujni. 

https://wyborcza.pl/7,75398,26742535,wiadomosci-tvp-i-wosp-czyli-podszczuwanie-na-ekranie.html

Opublikowano

"Nie organizujemy niczego w weekend, gdy będzie grała Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy - oświadczyła w piątek Marta Lempart - Oddajemy im pole, nie chcemy ich zagłuszać - dodała." Niewiem, może mam złe źródło ale powyższe słowa wydają się je powierdzać @jarecki

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

owsiak nie wzial sie znikad -pamietacie - towarzystwo przyjaciol chinskich recznikow ?? uwolnic slonia ??

1993 Wrocław - pamiętam , to sie wtedy jeszcze nazywało "zadyma".

1 godzinę temu, jarecki napisał:

nie doczytałeś Panie , Owsiak powiedział żę gra wspólnie ze strajkiem kobiet - Bardzo dziękuję Strajkowi Kobiet, który przesłał do nas pięknego maila. Strajk Kobiet w sobotę i w niedzielę gra z orkiestrą - powiedział Jerzy Owsiak, szef fundacji Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy.

Jak se ustalili że jedni drugim w paradę wchodzić nie będą, to jeszcze lepiej. 

Czasem można się włączyć aktywnie w imprezę i tym ją wspomóc a czasem po prostu wystarczy w tym dniu nic nie robić. usiąść na d*pie i pozwolić spokojnie przeprowadzić tę druga imprezę. Tu decyzja Strajku Kobiet wydaje się zrozumiała i na tym polu zagrały razem z Owsiakiem.

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Jednak dam sobie spokój z tym oglądaniem TVP szczujni. 

Twardy bądź, nie poddawaj się. Oglądając TVP tylko przyspieszasz jej upadek. 

Opublikowano
20 minut temu, mirro napisał:

Twardy bądź, nie poddawaj się. Oglądając TVP tylko przyspieszasz jej upadek. 

Zbyt nerwowy jestem żeby to oglądać. 😡

Jeszczem gotów telewizor za okno wyciepać. 

Opublikowano

to juz nie bedzie polskiej zwislouchej czy nizinnej tylko chinska ??? ojojo co to bedzie przestane jesc kielbase i pic mleko😛.

zrob jak palikot i opusc swoje zadupie zeby zobaczyc jak polska sie rozwija.. rosnie w sile a ludziom zyje sie dostatniej😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v