Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał:

Epizod służby dla Polski już miałem. Teraz czas nacieszyć się rodziną i ozapierdalać się na swoim. 

No mnie by nie przyjęli przez ból tyłka. To dlatego doradzałeś asw?

Opublikowano
14 minut temu, sabuliga napisał:

Co robiłeś byłeś w wojsku?

a co  mógł  w  wojsku  robić .  Do wojska  zawsze  ci  którzy  nic  nie potrafili  szli  na zawodowego  nie  mogli odnaleźć  się   normalnym  życiu.

Opublikowano

Doradzałem AWS żebyś poznał odpowiednich ludzi. Jeżeli masz problemy ze zdrowiem, tym bardziej. To specyficzna szkoła i warto się kręcić w ich kręgu.

2 minuty temu, Denwer napisał:

a co  mógł  w  wojsku  robić .  Do wojska  zawsze  ci  którzy  nic  nie potrafili  szli  na zawodowego  nie  mogli odnaleźć  się   normalnym  życiu.

Mogłem iść na polibudę, ale poszedłem na ZMECH. Moglem siedzieć w sztabie ale wybrałem rozpoznanie i zmechanizowanych, Dokonywałem wyborów i niczego nie żałuję.

Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I taki nagły pik w 2020 w porównaniu z 2019 ?? I na COVID zmarło tylko około 50% z tego piku, a reszta z jakiego powodu ? 

Zmarło o 60tys osób więcej, z czego tylko 27tys. na COVID, a reszta na co ? 

Reszta przez procedury obojętność lekarzy i personelu zaznaczam  nie wszystkich .

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Zwłaszcza tym co tylko socjal biorą a do pracy to dwie lewe ręce. 

Jak to nie wiesz co poszło nie tak?

Ano poszło nie tak tylko dlatego że rządzącym zachciało się zabawy w ograniczenie dostępu do szpitali. 

Dobrze że chociaż kościoły otwarte to darmo każdy może wejść i się pomodlić jak szyrling Wielgus z mężem 😜😋

Opublikowano
55 minut temu, Denwer napisał:

Niestety nie mam nerki. I ogólnie do kitu ostatnimi jest czasami. Czy ja wiem do wojska idą ludzie i faceci co mają przeszłość na budowie a to ciężka robota.

55 minut temu, mirro napisał:

Doradzałem AWS żebyś poznał odpowiednich ludzi. Jeżeli masz problemy ze zdrowiem, tym bardziej. To specyficzna szkoła i warto się kręcić w ich kręgu.

Mogłem iść na polibudę, ale poszedłem na ZMECH. Moglem siedzieć w sztabie ale wybrałem rozpoznanie i zmechanizowanych, Dokonywałem wyborów i niczego nie żałuję.

I czemu wróciłeś na wies jak mogłeś żyć jak król w mieście. No nie wiem pomyślę tylko wysokie koszty utrzymania w wawie i ja bardziej myslalem o logistyce aniżeli bezpieczeństwo narodowe

Opublikowano
2 minuty temu, sabuliga napisał:

czemu wróciłeś na wies jak mogłeś żyć jak król w mieście.

Aby żyć ja "cysorz" na wsi. A wiadomo że "cysorz to mo klawe życie",

Rodzina zarządziła odstawienie karabinu na stojak i zajęcie się robota. Nigdy też nie widziałem się w roli typowego emeryta mundurowego.

Opublikowano

czarnuchy to wierzą tylko w swoją nieomylność. dobrze że takich głupków nagrywają a potem pokazują w mediach

Opublikowano
Przed chwilą, Dariowola napisał:

Jeżeli nieustalali z księdzem,parafią  zbiórki to miał prawo .Mogli zbierać poza terenem kościoła .

Tylko zbierali poza terenem Kościoła, na ulicy przed nim, chyba że ulica należy do parafii xD 

Opublikowano

Ten ksiądz i tak z gołą d*pą przyszedł do tej parafii. grunty pod kościół pewnie ktoś za darmo kiedyś przekazał a teraz taki czarnuch wielkim paniskiem.

To jest zwyczajna głupota czarnuch, zbiórka jest w jedną niedzielę w ciągu roku to rzeczywiście ogromne zagrożenie dla kościoła 🤣

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko zbierali poza terenem Kościoła, na ulicy przed nim, chyba że ulica należy do parafii xD 

Jeżeli tak to nic do nich nie miał. A to co zrobił świadczy o nim.   Tomasz0611 Ty  to Kręcina ze Szczecina na filmiku jest że z pod kościoła.

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

tych szkół czy uczelni mundurowych to narobiło sie wszedzie teraz tego pełno nawet na sasiedniej wiosce jest liceum mundurowe .

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Dariowola napisał:

Jeżeli nieustalali z księdzem,parafią  zbiórki to miał prawo

Ksiądz jest tylko zarządcą, nic nie jest jego. Teren parafii jest ogólnodostępny. Jeżeli mu się nie podoba woła policję a nie robi sceny. jeżeli policja uzna za bezzasadne to mu wytłumaczą że jest bezzasadne a jeśli zasadne to poproszą kwestującego aby stał gdzie indziej. Jeszce potem postoją i popilnują żeby co chwilę znowu nie dzwonił z pretensjami.

Inna sprawa że w dobrym tonie byłoby zamienić wcześniej dwa słowa z księdzem w kwestii możliwości kwestowania w tym miejscu a właściwie to w jakim miejscu. Ot taka dawno zapomniana forma, jak rozmowa.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
Dnia 30.01.2021 o 09:34, Ulman napisał:

Jakby im lewactwo nie zabraniało pracować to nie potrzebowaliby żadnej pomocy. Zresztą  sens pisaniny Staszka był taki że takie wielkie biznesy nie maja prawa upaść skoro on nie upadł a jeśli sobie nie radzą to tylko i wyłącznie ich wina bo powinni mieć kasę w rezerwie na wypadek gdy im rząd pracować zakaże. 

twierdzisz ze ponad 6 miesięcy by się utrzymali bez dochodu ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v