Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

kto to namalował ? 

Nie wiem kto ale taki portret zamówili sobie marecek ze staśkiem po sztuce dla każdego. 😁

2 minuty temu, pafnucy napisał:

on ma dysgeografię.:D

Coś za dużo u niego tych "dys......" 🤨

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Denwer napisał:

Nieprawda  takie  widoki tylko na wschodzie  PL  są  szczególnie  Podlasie   stare  chaupy  z drewna  ledwo  sie  kupy  trzymające  :D  :P  i  konie  na polach  :P   w końcu  Polska  B  

Jakbyś wiedział to ten obraz ma ponad 100lat i przedstawia obecną tzw. Polskę A ;) Obraz prawdopodobnie przedstawia polską wieś z okolic obecnego powiatu żyrardowskiego ;) A z Żyrardowa na Podlasie kawałek drogi jest ;) Ale że ty z Heńkiem na naukę i wiedzę to plujecie, to i możesz nie wiedzieć xD Tzw. ludzie akulturalni, dla których dziełem kultury jest film ZENEK ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Nieprawda  takie  widoki tylko na wschodzie  PL  są  szczególnie  Podlasie   stare  chaupy  z drewna  ledwo  sie  kupy  trzymające  :D  :P  i  konie  na polach  :P   w końcu  Polska  B  

Jesteś głab bo ja bardziej centrum. 

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

dzielisz Polskę i Polaków na lepszych i gorszych?

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Od razu widać że żeś nigdy na wschodzie nie był

byłem  i to  nie   raz  :P 

3 minuty temu, Ulman napisał:

Przyjedź do mnie to zobaczysz

dzięki  patologii  oglądać  nie  chcę  wystarczy  poczytać  cie  tu na forum  i  na YT  pooglądać 

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

Przecież to główna taktyka rządów PISuaru. 

Opublikowano

Ja  nie  to  donald  tchórz 

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

patologii  oglądać  nie  chcę  wystarczy  poczytać  cie  tu na forum  i  na YT  pooglądać 

Patrzta 😲 ELYTA się odezwała 🤨

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Nie wiem kto ale taki portret zamówili sobie marecek ze staśkiem po sztuce dla każdego. 😁

Coś za dużo u niego tych "dys......" 🤨

On generalnie dysfunkcyjny jakiś

Naszość i nienaszość się kłania. 

byłem  i to  nie   raz  :P 

dzięki  patologii  oglądać  nie  chcę  wystarczy  poczytać  cie  tu na forum  i  na YT  pooglądać 

Przyjedż to do reszty się załamiesz jak zacofany jesteć w swoim centrum galaktyki

Opublikowano

widzę. jak ci nie wstyd?

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

No donaldinio tylko kaczysyn dzieli Polaków na różne sorty lepsze i gorsze. 

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jakbyś wiedział to ten obraz ma ponad 100lat i przedstawia obecną tzw. Polskę A ;) Obraz prawdopodobnie przedstawia polską wieś z okolic obecnego powiatu żyrardowskiego ;) A z Żyrardowa na Podlasie kawałek drogi jest ;) Ale że ty z Heńkiem na naukę i wiedzę to plujecie, to i możesz nie wiedzieć xD Tzw. ludzie akulturalni, dla których dziełem kultury jest film ZENEK ;)

Malował też pejzaże ukrainy ale generalnie to Mazowsze.

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

No donaldinio tylko kaczysyn dzieli Polaków na różne sorty lepsze i gorsze. 

kłamiesz  oborowy    donald  tchórz  dzieli  ludzi  na  lepszych i gorszych 

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

kłamiesz  oborowy    donald  tchórz  dzieli  ludzi  na  lepszych i gorszych 

Elyciarz nie odwaracaj teraz kota ogonem. 🤨

Opublikowano (edytowane)

@Denwer ty dzielisz, mając za gorszych tych z Podlasia, nazywając ich Polską B ;) Jak tak możesz pluć na rejon będący jednym z głównych elektoratów twojej partii ?? Gdyby nie Podlasie, Lubelszczyzna i Podkarpacie to o rządzeniu mogli byście pomarzyć ;) 

Wnioskując z twojej wypowiedzi, że Podlasie to zacofańce, można dojść do myśli, że tylko zacofańce głosują na PiS, i przepraszam jeżeli kogoś z tego rejonu mogłem urazić, nie miałem tego na celu, wnioskuję tylko na podstawie wypowiedzi kolegi z forum.

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Elyciarz nie odwaracaj teraz kota ogonem. 🤨

to ty nie  odwracaj  kota  mocherowym  beretem  :P 

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

nazywając ich Polską B

Tak  zostali  nazwani  przez  POgardę  obywatelską

Opublikowano (edytowane)

Tak  zostali  nazwani  przez  POgardę  obywatelską

A ty to powielasz, czyli jak widać ci to pasuje. Gdybyś chciał być grzeczny, to użył byś np sformułowania "wschodnia Polska", ale tobie jak widać pasuje określenie Polska B, i traktujesz ją z taką samą POgardą ;)

Opublikowano
8 minut temu, agromatik napisał:

Malował też pejzaże ukrainy ale generalnie to Mazowsze.

Był też taki na którym siedzą Maciarewicz z Misiewiczem i patrzą na odlatujące Caracale.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A ty to powielasz, czyli jak widać ci to pasuje. 

"Polska „A” i „B”potoczne i umowne określenie regionów Polski o znaczących dysproporcjach w gospodarczym i społecznym poziomie rozwoju, w tym w sieci komunikacyjnej, przemyśle, kulturze i innych. Wyrażenie Polska „A” symbolizować ma część kraju o wyższym, a Polska „B” tę o niższym poziomie rozwoju."

"Ze względu na silną polaryzacją polityczną w Polsce, coraz częściej jako Polskę „A” klasyfikuje się byłe tereny Prus i zaboru pruskiego, w których najsilniejsze poparcie zazwyczaj ma Platforma Obywatelska, a jako Polskę „B” byłe tereny zaborów rosyjskiego i austriackiego, w których najsilniejsze poparcie ma w większości wyborów Prawo i Sprawiedliwość. "

https://pl.wikipedia.org/wiki/Polska_A_i_B

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v