Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

Ale przynajmniej ludzi na to stać

Ciekawe jak długo przy tak galopujących podwyżkach. 🤨

Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

Teraz chociaż ludzie mają pieniądze by leczyć się prywatnie na sprzęcie od Owsiaka w prywatnych gabinetach 😎😜

1 godzinę temu, henio2 napisał:

Ale przynajmniej ludzi na to stać

którego emeryta rolnika stać na prywatna służbę zdrowia? 

czy za pisu podniesiono tak znacznie emerytury rolnicze?

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

hyba cię pojebało. którego emeryta rolnika stać na prywatna służbę zdrowia? 

Każdego co kupuję ziemię po 50 tyś

I Fynda za miliony

Opublikowano
Przed chwilą, henio2 napisał:

To odpowiedz mi geniuszu ile kosztuje dobowy pobyt w szpitalu ale bez leków i tym podobnych?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pafnucy napisał:

czy za pisu podniesiono tak znacznie emerytury rolnicze?

No przecież 14 emerytura panujący miłościwie ponoć zapowiedzieli że będzie 🤦🤦🤦🤦🤦

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
4 minuty temu, marulekk napisał:

No przecież 14 emerytura panujący miłościwie ponoć zapowiedzieli że będzie 🤦🤦🤦🤦🤦

Ale tylko jeżeli zagłosujecie na PiS, tylko oni są gwarantem świadczen socjalnych typu 500+ i czynastka ;)

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Były naciski tylko, że pilot ma więcej doświadczenia w lotach od dyrektora dyplomatycznego. Kołować też by długo nie kołowali bo wiedzieli ile mają paliwa. Na resztę odpowiem później.

Tak pilot ma więcej doświadczenia. Tylko ten pilot wiedział co się dzieje jak się odmówi. Jak dobrze pamiętam był drugim pilotem w locie do Gruzji. Podczas konfliktu Gruzji z Rosją i wtedy kapitan odmówił. Miał potem wielkie kłopoty.

Dodatkowo w nagraniach mamy dodatkowy głos w kabinie. Czy to był Błasik? Nie wiemy. Ale piloci niewątpliwie działali pod presją. Nie było żadnego zamachu, starali się wylądować w warunkach i na lotnisku na którym to nie mogło się udać.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

I tym wpisem rozwiązałeś problem struktury rolnictwa polskiego.

PiS przynajmniej zapewnił minimum dla rodzin dzięki 500 i nieprawdą jest że ludzie zwalniają się z pracy  jak po prubowalo wmawiać

Opublikowano
29 minut temu, henio2 napisał:

Tak wyzwiska to objaw bezradnością lewackiej hucfy zabrakło argumentów ? Teraz na skrobanki będzie zbierał bo kobiety go poparly

Te wyzwiska to po prostu prawda w stosunku do ciebie. Po prostu koledzy napisali wprost co myslą. Co to jest ta hucfa niedouku proletariacki?

28 minut temu, henio2 napisał:

Nie musisz nigdzie wrzucać to rządzący mają konstytucyjny obowiązek o to zadbać a nie jakiś przebierańcy na ulicach

I na obowiązku sie kończy skoro od Owsiaka tak chetnie biorą. 

25 minut temu, PRIMO napisał:

No to dlaczego rządzący nie dają na szpitale tylko na szczujnie i biznesmena z Torunia?

Bo hodują kolejnych prostaków jak koledzy którzy stanowia ich żelazny elektorat

24 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2 Owsiak zbiera 200mln rocznie, dla porównania PiS przewalił 2mld na media publiczne, czyli tyle ile Owsiak w 10 lat zbiera, ale lepiej mówić że jest dobrze w szpitalach niż rzeczywiście pomagać.

Przez ostatnie 2 lata PiS przeznaczył na TVPiS i podobne tyle ile Owsiak zebrał od początku istnienia WOŚP, ale tego wy PiS-iorki nie widzicie. 

Ale to idzie na szerzenie prawdy o najwspanialszym wodzu, świetle narodu i nieustającym paśmie sukcesów które odnosimy dzięki tym prostym , niedouczonym , nizinom społecznym. Za 2 mld zaspokajają próżność proletariatu 

21 minut temu, henio2 napisał:

Jak nie dają myślisz że ten sprzęt w szpitalach jest z WOŚP tylko naklejki daje Owsiak😜😋

Udowodnij .

19 minut temu, PRIMO napisał:

Nie rób z siebie idioty większego niż jesteś w tej chwili. 

On chce być najlepszy w tej dziedzinie wiec robi co może😂

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, henio2 napisał:

PiS przynajmniej zapewnił minimum dla rodzin dzięki 500

A dla tych co wychowali już dzieci to co zapewnił? 

A jaki jest efekt 500+, bo chyba zalożonego efektu czyli zwiększenia urodzeń nie osiągnięto. Czyli plan nie przyniósł zakładanego efektu i kogoś należałoby rozliczyć, albo plan zlikwidować?

Edytowane przez mirro
Opublikowano
6 minut temu, henio2 napisał:

PiS przynajmniej zapewnił minimum dla rodzin dzięki 500 i nieprawdą jest że ludzie zwalniają się z pracy  jak po prubowalo wmawiać

Sporo kobiet się zwolniło i potwierdziły to dane statystyczne. Zwłaszcza dotyczy to kobiet pracujących na słabo płatnych nie wymagających kwalifikacji etatach typu sprzątanie. Druga sprawa co dzisiaj zostało rodzinie z tego 550  plus. Gdzie sam zus podrożał za pisu o 500 zł. A gdzie podwyżki ze sklepów, za prąd i inne podatki?

Opublikowano
18 minut temu, henio2 napisał:

I Fynda za miliony

Też byś pewnie tak chciał a tu pospolita bida i T 25 z popychu palony. 😆

16 minut temu, henio2 napisał:

Rolników to jest znikomy procent społeczeństwa nie uważam za rolnika kogoś kto jest właścicielem ziemi a nie prowadzi działalności

Twoje uważanie nic nie znaczy

6 minut temu, henio2 napisał:

Oto jak lewaki z PIS popierają lewacki socjal dla nierobów co nie potrafią zapewnić bytu swoim rodzinom.

Próbowało niedouku PISowski. 

Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

Tylko taki lewak jak Ulman wierzy w uzdrowicielską moc serduszek Owsiaka 😋😜

Tylko ty bido nieszczęśliwa nie naklejaj se tych serduszek bo się rozchorujesz i nieszczęście gotowe. 🤣

Opublikowano

Też niedaleko mnie jest taki byznesmen co ludzie musieli w pas się kłaniać by do pracy przyjął a jak kandydował na posła to mówił wprost wy i wasze rodziny i tyle i tyle głosów mam  pewnych Tera chodzi i prosi bo ludzie pracują gdzie chcą bo pracę można wybierać ta swolocz najwięcej ujada na PiS

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Samozaoranie 😁

W ciągu 20 minut  pokazał że jego opinie są ze soba sprzeczne czyli ze nie ma żadnej. 

Pisałeś że robi z siebie wiekszego idiotę niż jest więc udowodnił ci ze to nie prawda i on niczego nie udaje tylko jest takim idiotą jakiego z siebie robi. Po prostu stanął w prawdzie 😅😂🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Tylko ty bido nieszczęśliwa nie naklejaj se tych serduszek bo się rozchorujesz i nieszczęście gotowe. 🤣

Nie martw się skadbymmial je wziąć ją nie daję dzieci rzebrzacym na mrozie 😋😜 pod kościołem

Opublikowano
4 minuty temu, henio2 napisał:

Też niedaleko mnie jest taki byznesmen co ludzie musieli w pas się kłaniać by do pracy przyjął a jak kandydował na posła

Zaiste nieszczęśliwa to okolica być musi.

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v