Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Denwer napisał:

a ty w tej swojej haupince  masz  łazienkę  czy  jak  gienek  z andżejem 😂

A gdzie tam ... Ot tak  mam 😋... Masz lepiej? 😁

A ty mądry panie 😂😂😂😂😋

IMG_20201231_202921.png

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
7 minut temu, henio2 napisał:

Dobrze wiesz jeśli admin nie zaresguje na to również czeka go odpowiedzialność karną żarty się skończyły

Tym tokiem rozumowania to połowa tego forum powinna siedzieć ;)

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

Czyli masz poglądy jak wiatr zawieje 🤔 ?

Nie  poglądy  mam nie  zmienne  odkąd  dostałem prawo  głosu  w wyborach.  A  że  znam ludzi  z  PO  PSL   Konfederacji   to  inna  sprawa.  Znamy  się  prywatnie  i  to  od  lat   i  to  że  mamy  odmienne  poglądy  nie  oznacza  że  mamy  walczyć  ze  sobą.  Tylko  ,,patologia,,  na tym  forum  uważa  że  jak ktoś  popiera  PIS  to  trzeba  z nim  walczyć  i  go  obrażać.   Czego  na własnej skórze  doświadczyłem jak mnie  Zetorki12  @pafnucy swego  czasu  na  każdym  kroku  śledził  i  obrażaj  gdzie  i jak tylko mógł  i  paru  innych.

Opublikowano (edytowane)

I co marecek nie siedzą one  w ciurmie? 😂😂😂😂😂

Czy szef 100 e-mail nie odbiera ? 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
33 minuty temu, JanKrzysztof napisał:

Lepiej wytłumacz, jakim cudem zakładom bardziej się opłaca kupować żywe świnie z Niemiec niż kupić polskie tuczniki w cenie macior!  Czekamy na opinię, "ekspercie".

Na prośbę rolników o interwencję na rynku trzody, ówczesny minister rolnictwa Sawicki odpowiedział, że nic nie może, wszystko zależy od Unii. Natomiast obecnie po proteście niemieckich rolników, Lidl wspaniałomyślnie chce im zrekompensować straty. Dziwne to według mnie.

7 minut temu, Denwer napisał:

Kłamstwo  nie  wprowadza  żadnych 8  podatków  ani  nie podnosi  11. 

Jeśli  to  prawda  to  je  wymień ???    albo  skorzystaj  z  rady którą  ci  dałem

Wiem że to nie do mnie ale...

https://ksiegowosc.infor.pl/wiadomosci/4713435,Nowe-obciazenia-podatkowe-w-2021-roku.html

2 minuty temu, ogarek napisał:

A gdzie tam ... Ot tak  mam 😋... Masz lepiej? 😁

IMG_20201231_202921.png

Coś Cię długo ten wynalazek trzymał :).

8 minut temu, Denwer napisał:

Nie  poglądy  mam nie  zmienne  odkąd  dostałem prawo  głosu  w wyborach.  A  że  znam ludzi  z  PO  PSL   Konfederacji   to  inna  sprawa.  Znamy  się  prywatnie  i  to  od  lat   i  to  że  mamy  odmienne  poglądy  nie  oznacza  że  mamy  walczyć  ze  sobą.  Tylko  ,,patologia,,  na tym  forum  uważa  że  jak ktoś  popiera  PIS  to  trzeba  z nim  walczyć  i  go  obrażać.   Czego  na własnej skórze  doświadczyłem jak mnie  Zetorki12  @pafnucy swego  czasu  na  każdym  kroku  śledził  i  obrażaj  gdzie  i jak tylko mógł  i  paru  innych.

Tak było kiedyś, chyba że mówisz o regionalnej polityce.

Opublikowano

Widzisz nie każdy spędza święta  nowy rok na af.... Dziwne nie? 😋

Opublikowano
48 minut temu, jarecki napisał:

to powiedzćie to może czechom jak jest polska żywność dobra . 

Moją jedzą i mówią ze dobra.

46 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tak samo jak umowa między rolnikiem a przetwórcą typu win-win. U nas czegoś takiego nie ma, każdy patrzy aby jak drugiego wykołować. 

A oczywiście i obie stromy mają w tym zawsze zasługi.

Opublikowano
4 minuty temu, ogarek napisał:

Widzisz nie każdy spędza święta  nowy rok na af.... Dziwne nie? 😋

Bardziej mi chodziło o drinki czy inne kolorowe wynalazki. Jeżeli już to tylko czysta . No ale co kto lubi :).

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

No ja kto co   groźby  karalne   ( mowa  nienawiści) 

Ad personam czy może bardziej ogólnie, bez wskazywania osoby?

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Dokładnie  do  wczoraj  świętowałem 😎.  Tak  przeglądam  to   niektórzy  tu  nawet  w  Wigilię  się  napierda*ali    co  to  w tych  antyPiSowskich głowach   mają  chyba   tylko  samą  zawiść  i  nienawiść 

Ty lepiej przyznaj się że z centralą PISuaru nie miałem kontaktu przez święta i dlatego miałeś przedłużone święta. 😁🤪

I tak jak pisałem wcześniej że wypłyniesz z jakimś szambem. 😂🤣

Opublikowano
11 minut temu, dsbh napisał:

Na prośbę rolników o interwencję na rynku trzody, ówczesny minister rolnictwa Sawicki odpowiedział, że nic nie może, wszystko zależy od Unii. Natomiast obecnie po proteście niemieckich rolników, Lidl wspaniałomyślnie chce im zrekompensować straty. Dziwne to według mnie.

Zakładam że nasz Minister Rolnictwa wypracowuje podobne rozwiązania i niedługo o nich zakomunikuje. Tak jak o opanowaniu ASF,

Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał:

Moją jedzą i mówią ze dobra.

A oczywiście i obie stromy mają w tym zawsze zasługi.

Oczywiście, że tak, rolnik patrzy jak wykiwać przetwórnie a przetwórnia jak wykiwać rolnika ;) Rolnik próbuje wciskać/wciska gorszy towar w lepszej cenie, a przetwórnia kroi na parametrach i cenie. Ale co się dziwić, jak u nas niektórzy normalnie na skup dostarczają jako truskawkę przemysłową w tzw.kisten truskawki takie jak ze słynnego zdjęcia użytkownika @pafnucy. A potem płacz bo przetwórnia mało płaci ;) Albo w skrzyneczkach z szypułkowaną truskawką na dno wysypywane truskawki z szypułką. Albo w przypadku truskawki na Broniszach nagminne pakowanie dużo gorszego towaru na dno łubianki niż to co na wierzchu, wiadomo zawsze na wierzch coś ładniejszego się położy, ale bez przesady ;) 

Opublikowano
41 minut temu, Denwer napisał:

Kłamstwo  nie  wprowadza  żadnych 8  podatków  ani  nie podnosi  11. 

Jeśli  to  prawda  to  je  wymień ???    albo  skorzystaj  z  rady którą  ci  dałem

A co to tyle śmiecia tu wklejasz a znaleźć nie potrafisz. Poszukaj sobie.

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Rolnik próbuje wciskać/wciska gorszy towar w lepszej cenie, a przetwórnia kroi na parametrach i cenie.

Tutaj można napisać dłuuuuugi elaborat. Przy dostawach bezpośrednich są mniejsze problemy, Ale przy dostawach od skupów to już pies pomielony z budą.

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Oczywiście, że tak, rolnik patrzy jak wykiwać przetwórnie a przetwórnia jak wykiwać rolnika ;) Rolnik próbuje wciskać/wciska gorszy towar w lepszej cenie, a przetwórnia kroi na parametrach i cenie. Ale co się dziwić, jak u nas niektórzy normalnie na skup dostarczają jako truskawkę przemysłową w tzw.kisten truskawki takie jak ze słynnego zdjęcia użytkownika @pafnucy. A potem płacz bo przetwórnia mało płaci ;) Albo w skrzyneczkach z szypułkowaną truskawką na dno wysypywane truskawki z szypułką. Albo w przypadku truskawki na Broniszach nagminne pakowanie dużo gorszego towaru na dno łubianki niż to co na wierzchu, wiadomo zawsze na wierzch coś ładniejszego się położy, ale bez przesady ;) 

jakiego zdjęcia? 

Opublikowano (edytowane)

@pafnucy, Latem wrzucałeś na af takie zdjęcie z skrzynką/łubianką samych zgniłych truskawek, nie pamiętasz ?? Nie mówię że ty takie na skup wozisz, ale jak się nieraz pojedzie z towarem to niektórzy coś takiego przywożą i się dziwią że nie chcą im tego kupić ;) A inni wsypią na dno, przykryją czymś lepszym i potem są pyszne dżemiki ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano

aaa. oszalał Ty. gdzie takie coś na skup.to byly zrywane chore truskawki do wywalenia. 

Opublikowano
57 minut temu, PRIMO napisał:

@Denwer masz pierwsze z brzegu znalezione w necie. 🧐

https://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/8055815,nowe-podatki-2021-oplata-cukrowa-cit-spolki-komandytowe-ulga-abolicyjna.html

Żeby się chłopina nie zmęczył szukaniem to znalazłem za niego. 

Zaraz powie, że to nie prawda. U niego wszystko nie prawda a potem okazuje się, ze prawda. Tak jak z tymi 150 szczepionkami z dodatkowej puli czy rozpiską z NFZ, ze jak się nie stawią medycy to można zaszczepić innych pacjentów, którą ktoś tu wrzucał. Pisowski rząd z Pinokiem na czele nie raz się zarzekał jak @Denwer, że nie prawda. A potem okazywało się, ze prawda. 

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Ty lepiej przyznaj się że z centralą PISuaru nie miałem kontaktu przez święta i dlatego miałeś przedłużone święta. 😁🤪

I tak jak pisałem wcześniej że wypłyniesz z jakimś szambem. 😂🤣

Nie  miałem  bo wypoczywałem w Polskich górach  a ty  się  w g*wnie  babrałeś  🤣🤣

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

@Denwer masz pierwsze z brzegu znalezione w necie. 🧐

https://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/8055815,nowe-podatki-2021-oplata-cukrowa-cit-spolki-komandytowe-ulga-abolicyjna.html

Żeby się chłopina nie zmęczył szukaniem to znalazłem za niego. 

Czyli  potwierdzasz  moją  wersję  @hubertuss kłamał    zresztą  jak  zwykle      brawa  dla ciebie  @PRIMO👏👏

Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

A co ma PiS  do   ceny tucznika  a no  nic

Chcieliście  Unii   to  teraz  macie 

Ty tym postem  złamałeś  prawo   zgłoszony  został  do  moderatorów.

Wszystkie lewaki to kapusie. Donosili w wojne do Niemców a teraz do moda.

2 godziny temu, pafnucy napisał:

jakie prawo złamał? 

Prawo nietykalności naszości.

No ja kto co   groźby  karalne   ( mowa  nienawiści) 

Siebie zgłoś dla przykładu.

2 godziny temu, pafnucy napisał:

moze napisz co zrobiono by cena tak nie spadała? 

dobre wrażenie.

W  gospodarce  wolnorynkowej  państwo  nie   interweniuje  do  cen. Obudź  się  komuna  upadła

I pewnie dlatego PISowski rząd jabłka po jakiejś urojonej cenie skupował a na koniec ich jeszcze  wydymali

2 godziny temu, henio2 napisał:

Ja zgłaszam do prokuratury  dość siania nienawiści albo zmądrzeje albo niech się leczy

Konfident jak na prawdziwego PISowskiego patridiotę przystało. 

Jak już bedziesz zgłaszał prokuraturze to jeszcze ci podeślę kilka postów jak mnie luje od złodziei wyzywali. Zgłoś przy okazji   

Opublikowano
2 godziny temu, henio2 napisał:

Ja zgłaszam do prokuratury  dość siania nienawiści albo zmądrzeje albo niech się leczy

Już  usunęli   post   ciekawe który   pewnie  @sumek666  ale  w necie  nic  nie ginie  jakby  co  to  mam screena  jak i  zacytowany  jego  post    także   ten.

4 minuty temu, Ulman napisał:

Prawo nietykalności naszości.

Trzeba  reagować  aby  się  nie  powtórzył   przypadek  z Łodzi

Opublikowano
19 minut temu, Denwer napisał:

Nie  miałem  bo wypoczywałem w Polskich górach  a ty  się  w g*wnie  babrałeś  🤣🤣

Czyli  potwierdzasz  moją  wersję  @hubertuss kłamał    zresztą  jak  zwykle      brawa  dla ciebie  @PRIMO👏👏

Wybrańcy tylko mogli zbijać bąki bo zwykły obywatel już nie bo wszystko pozamykane przez PISuar. 🤨

Żadne brawa bo najpierw pitolisz farmazony że nie podnoszą podatków i dokładają nowych a rzeczywistość jest inna tak więc na przyszłość najpierw dobrze się doinformój a potem zaprzeczaj rzeczom oczywistym. 

3 minuty temu, Denwer napisał:

już  zgosił  @henio2  więc  poco   drugi  raz  to  samo  zgłaszać.

132191671_3634976449858095_2702279902781

Dla pewności że donos doszedł. 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v