Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 minut temu, kanalia36 napisał:

KUŹWA@!!!!!! KUŹWA!!!!! ZABIJAĆ MORDOWAĆ PATROSZYĆ!!!!!PISIORÓW!!!!!!

Właśnie otwarłem maila z rozliczeniem za odbiór tuczników i zawału dostałem  zajebał bym te scierwa z pisu. Sokołów -Gądki  40 tuczników podstawowa klasa z cenika 4,7 za E mi średnia za transport wyższła 4,62 k**wa co to za cena!!!!!! mięsność 56,7% k**wa co to za miesność!!!! wybojowość 78,4% szkoda słów !!!!!! po przeliczeniu tucznik 116 kg za tusze 450 zł z vat!!!!!!!! uciąc jaja kaczorowi!!!!!!!1w przliczeniu na wagę żywą 4,62 zł netto 4,91zł brutto  co to k**wa ma być a taki heniu pierdzieli na forum jak jest wspaniale !!!!!!

A co ma PiS  do   ceny tucznika  a no  nic

Chcieliście  Unii   to  teraz  macie 

Ty tym postem  złamałeś  prawo   zgłoszony  został  do  moderatorów.

Opublikowano

Akurat moderatory czekają na twoje raporty kapusiu.. 😂😂😂

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Denwer napisał:

winni są zaniedbania. pozwalają niemcom na to by ceny były od nich zależne

jakie prawo złamał? 

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, pafnucy napisał:

winni są zaniedbania. 

Jakie  zaniedbania  potrafisz  je  wymienić ???

Jak  cena  była  6zł/kg  wagi żywej  to  dzięki  PIS  było  czy  nie  ??

No ja kto co   groźby  karalne   ( mowa  nienawiści) 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

olali rolników i tyle.

Co  olali  możesz wytłumaczyć  jakie  zaniedbania  spowodowały  spadek  cen  trzody  chlewnej  czy  argumentów  brakuje  ???

Opublikowano

e tam u mie na wiosce ja sam zostałem z hodowlą a ile korzysta w wiosce z 500 plus czy jarkowego to nawet nie probuje polczyć 

1 minutę temu, pafnucy napisał:

olali rolników i tyle. sam socjal na wiele sie nie zdał.

Opublikowano (edytowane)

pozwalają dalej sprowadzać ścierwo

Takie  są  zasady  wolnego  handlu  w UE.

Głosowałeś  za UE  to  sam  jesteś  sobie  winny. UE  to nie  tylko  social   ale  i  też  wolny  handel. Polska  nie może  sobie  zabraniać  importu   firmą  towarów  z państw  UE 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

taaa jasne. unia każe smród z zachodu zwozić.. 

moze napisz co zrobiono by cena tak nie spadała? 

Opublikowano (edytowane)

@pafnucy, no wyobraź sobie, że mamy wolny rynek i można przewozić wieprzowinę z Niemiec do Polski ;) Unia nie każe tego robić ale pozwala ;) A że Niemcy uzdrawiają swój rynek kosztem naszego to już nasz problem ;) Oni wiedzą jak korzystać z zasad rządzących Unią w przeciwieństwie do naszych taboretów z Wiejskiej.

A nasz rząd jedyne co potrafi robić w Brukseli to wetować ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

wiadomo. same sukcesy ma pis, jak dzieje sie zle to unia winna.

Denwer lepiej już szukaj nowej partii, bo ta już przegrała na wsi. 

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

taaa jasne. unia każe smród z zachodu zwozić.. 

moze napisz co zrobiono by cena tak nie spadała? 

Masz  jakieś  dowody  na to  czy tylko  to  twoje  wymysły.

Nie  każe  ale  pozwala  więc   ci którzy  mogą  korzystają.

Rolnicy  też  złom  z  zachodu  zwożą  wiec  czemu    masarnia  ma  mieć  zabronione  ???  na jakiej podstawie  ???

W  gospodarce  wolnorynkowej  państwo  nie   interweniuje  do  cen. Obudź  się  komuna  upadła

Denwer lepiej już szukaj nowej partii, bo ta już przegrała na wsi.

Taaa  pomarzyć  możesz.  o mnie  się  nie  martw  znajomości  w  KO  jak i w PSL  także  mam  i  to  nawet  lepsze  jak  z tymi  z PiS  😎 Wjazd  do  Niemiec  Europoseł z KO  mi  ogarnął  😎

Opublikowano
13 minut temu, Denwer napisał:

Co  olali  możesz wytłumaczyć  jakie  zaniedbania  spowodowały  spadek  cen  trzody  chlewnej  czy  argumentów  brakuje  ???

Lepiej wytłumacz, jakim cudem zakładom bardziej się opłaca kupować żywe świnie z Niemiec niż kupić polskie tuczniki w cenie macior!  Czekamy na opinię, "ekspercie".

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@JanKrzysztof, bo zakłady są Niemieckie i wolą ratować swoich rolników niż naszych ;) Balcerowicz i spółka wszystko wyprzedali, w imię demokracji i teraz mamy swoją przemianę demokratyczną ;) 

W truskawce którą mam jest tak samo, zakłady w większości Niemieckie i nie ważne czy w Polsce jest urodzaj czy nie, oni kupują i tak po tyle po ile chcą. Chyba że na świecie się nie urodzi to wtedy trochę lepsza cena. I najpierw kupią od plantatora niemieckiego i dopiero jeżeli im braknie to uzupełnią sobie braki naszym towarem. Tzw. patriotyzm gospodarczy, u nas pojęcie nieistniejące. Tak samo jak umowa między rolnikiem a przetwórcą typu win-win. U nas czegoś takiego nie ma, każdy patrzy aby jak drugiego wykołować. 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, JanKrzysztof napisał:

Lepiej wytłumacz, jakim cudem zakładom bardziej się opłaca kupować żywe świnie z Niemiec niż kupić polskie tuczniki w cenie macior! 

Zapytaj  te zakłady  ich  sprawa  co  kupują.  Tobie  też  nikt  nie narzuca  co  i  od  kogo  masz  kupować  więc  czemu  zakładom  mięsnym  na ktoś  coś  dyktować. 

Opublikowano

Zaczyna się nie dobrze roić w świecie teraz Holandia ale kto wie czy w innych krajach nie zaczną tak robić .

Holandia: kolejny atak na sklep z polskimi towarami

W holenderskim mieście Tilburg doszło do wybuchu przed sklepem "Warszawa" z polskimi produktami. To już piąta podobna eksplozja w przeciągu miesiąca. Policja poszukuje sprawców.

Do wybuchu doszło w poniedziałek wczesnym rankiem. Jak poinformowały służby, budynek został poważnie zniszczony, uszkodzona została fasada. Pojawił się również mały pożar, który ugasiła straż pożarna.

Policja zaapelowała do osób, które znajdowały się w pobliżu zdarzenia albo są w posiadaniu nagrań, aby "natychmiast podzieliły się informacjami".

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/holandia-kolejny-atak-na-sklep-z-polskimi-towarami/l1rzwgf,79cfc278

Opublikowano
52 minuty temu, Denwer napisał:

Ja zgłaszam do prokuratury  dość siania nienawiści albo zmądrzeje albo niech się leczy

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Poco  takie  bzdury  piszesz   Dam  ci  radę 

131515632_446575729688030_56859201486652

Nie  było  żadnej dodatkowej puli  tylko    POgarda  obywatelska  wyszła  na jaw  jak   pato  celebrytów  po szczepili   poza kolejnością.  Gdyby  tak  celebrytów  związanych  z TVP  i  PIS  po szczepili  to  byś  bił  na  alarm   jaki  to skandal.   

Głosy  chodzą  że  Czajkowski  i   król  żebraków   także  zaszczepieni   poza kolejką  

8 nowych podatków, które wprowadził pis i podniesienie 11 innych to żadne bzdury. Tylko prawda. 

Ja wiem, ze ty lubisz sprawiać wrażenie idioty i dajesz rady z autopsji ale chyba nikt tu nie skorzysta.

Nie wiem o jakim Czajkowskim piszesz. Ale słuchy chodzą, ze Dworczyk i minister zdrowia z pis też zaszczepieni. Więc uważaj z tym alarmem w związku z celebrytami z szczujni i pis. Bo jeszcze odszczekać będziesz musiał.

A tak poza tym było bez twoich śmieci tu trochę spokoju i znowu musimy się męczyć.

@Denwer  ty lepiej nic nie zgłaszaj bo i tak najszybciej z tego forum zarobisz na następne wakacje. Za ten śmietnik, który tu wklejasz to ci się z miejsca tydzień należy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Stasek dziecko nie strasz bo się zesr.... 🖕😂😂

4 minuty temu, henio2 napisał:

Ja zgłaszam do prokuratury  dość siania nienawiści albo zmądrzeje albo niech się leczy

Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@JanKrzysztof, bo zakłady są Niemieckie i wolą ratować swoich rolników niż naszych ;) Balcerowicz i spółka wszystko wyprzedali, w imię demokracji i teraz mamy swoją przemianę demokratyczną ;) 

W truskawce którą mam jest tak samo, zakłady w większości Niemieckie i nie ważne czy w Polsce jest urodzaj czy nie, oni kupują i tak po tyle po ile chcą. Chyba że na świecie się nie urodzi to wtedy trochę lepsza cena. I najpierw kupią od plantatora niemieckiego i dopiero jeżeli im braknie to uzupełnią sobie braki naszym towarem. Tzw. patriotyzm gospodarczy, u nas pojęcie nieistniejące. Tak samo jak umowa między rolnikiem a przetwórcą typu win-win. U nas czegoś takiego nie ma, każdy patrzy aby jak drugiego wykołować. 

Nie  po to  nas  do UE  brali  żeby    zrobić  polakom  ,,dobrze,,  tylko  swoim.  ale  patologia  Polska  tego  nie  widzi.

Niech  teraz  mają  pretensje  do  Tuska  i  spółki  jak  wszystko  wyprzedawali  w  obce  ręce. 

Sam  sie  przekonałem na  własnej skórze  jak  udziały  w   elewatorze  w mojej okolicy  PO-PSL  sprzedało  Cargilowi    nie  ważne  czy  Rzepak  prosto  od  kombajnu  czy  po czyszczalni  zawsze  potrącenia  walili   4-5%. PiS  udziały odkupił   z powrotem wrócił ELEWAR  i  rzepak  prosto  z  kombajnu   zanieczyszczenie  w normie  bez  potrąceń.  Z  Pszenicą  tak  samo  za  czasów  cargill  wszystko  na  paszowe  szło  przyszedł  ELEWAR  nagle   konsumpcyjna.

2 minuty temu, hubertuss napisał:

8 nowych podatków, które wprowadził pis i podniesienie 11 innych to żadne bzdury. Tylko prawda. 

Kłamstwo  nie  wprowadza  żadnych 8  podatków  ani  nie podnosi  11. 

Jeśli  to  prawda  to  je  wymień ???    albo  skorzystaj  z  rady którą  ci  dałem

3 minuty temu, ogarek napisał:

Stasek dziecko nie strasz bo się zesr.... 🖕😂😂

a ty w tej swojej haupince  masz  łazienkę  czy  jak  gienek  z andżejem 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Studenci WUM informują, że na liście osób zaszczepionych poza kolejnością znalazła się też osoba „ściśle związana” ze stacją TVN. Wskazują przy tym, że rektorem WUM jest obecnie prof. Zbigniew Gaciong, który również pełni funkcję wiceprzewodniczącego Rady Fundacji TVN.

https://www.tvp.info/51616830/koronawirus-w-polsce-szczepionki-dla-celebrytow-rektorem-wum-czlonek-wladz-fundacji-tvn

135083353_3655891361099937_7544824477944

Podsunę pomysł pani poseł. Należy zabronić szkolenia psów policyjnych, bo też szkoli się je w huku. Ta pani poseł jest podobna do posła Kalety, to rodzina z nim 🤔 ?

48 minut temu, Denwer napisał:

Co to  ma wspólnego  ze  szczepieniem  poza  kolejnością  ludzi  związanych  z TVN po znajomości  bo  ani  to  promocja  szczepień  nie było  tylko  po cichu  swoich   dygnitarzy  propagandy  ,,gebelsowskiej,,. zaszczepili  

Ciekawie będzie  jak  się  potwierdzą  informacje  co  do  czajkowskiego  i  króla  żebraków

Tu już Ci galan wytłumaczył. Może być tak, że specjalnie się zaszczepili aby zrobić t.z.w. pokazówkę albo wykorzystali swoją pozycję, czyli zwyciężył strach przed wirusem.

43 minuty temu, galan99 napisał:

Zaszczepili się bo to nagonka medialna by zachęcić do szczepienia pozostałych grób że tak się szczepią po za kolejnością że to takie spaniałe .

Szwajcaria  nie dopuściła szczepionki do użytku mądry Kraj .

6 minut temu, Denwer napisał:

Taaa  pomarzyć  możesz.  o mnie  się  nie  martw  znajomości  w  KO  jak i w PSL  także  mam  i  to  nawet  lepsze  jak  z tymi  z PiS  😎 Wjazd  do  Niemiec  Europoseł z KO  mi  ogarnął  😎

Czyli masz poglądy jak wiatr zawieje 🤔 ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v