Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Propaganda w TVN pełną parą podobno kobiety szykują piekło rządzącym 😜 teraz powinny się przed stosunkiem głęboko zastanowić bo skrobanie będzie nielegalne 😷

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Teraz to się zaorałeś ;) To wy walczycie o te dzieci czy nie ?? ;) Tak walczysz z aborcją, a teraz ci wszystko jedno ?? 

Nikt nie pojedzie za kurewką do Czech by się nie skrobał a😜 ważne że w naszym kraju mordowanie dzieci jest niezgodne z konstytucją 😜

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Ameryki nie odkryłem większość z tych kobiet wcale nie jest za aborcja tylko nudzi im się w domach to sobie pokrzyczą na ulicach jak ostatnio i wszystko ucichnie 😜😋

• Haha 1
Opublikowano

To niech kolejki w służbie zdrowia zlikwiduje ten Trybunał 🤣

Tak jak te pisogłupki płakały za wrakiem człowieka w wielkiej brytani a mają gdzieś że ludzie umierają pod szpitalami, przychodniami czy w karetkach 🤣

Opublikowano

No jak umierają przecież nie ma żadnej pandemi Owsiakowi wszyscy zawdzięczamy życie bo już wszystko wolontariusze serduszkami oklili nawet trumny podobno mają serduszka 😜

Opublikowano

boze... jak mnie denerwuje ten prawicowy bełkot. jak możecie wy j**ani pisowcy obrońcy życia obrażać normalnych ludzi  od k**ew za to że strajkują w walce o swoje prawa? zobaczymy czy wam sie pozmieniaja poglądy jakby wasze żony miały mieć przy porodzie ryzyko śmierci nie tylko dziecka ale same mogły umrzeć, albo mają urodzić dziecko i skazać się na dożywotni dramat. i to jest troska o życie ludzi? skazywać ich na męki lub na ryzyko śmierci? po prostu brak słów. i że w tym kraju jest tylu ludzi którzy popchnęli ten kraj w ruinę...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Owsiak prawie zawsze zbierał na dzieci to jakim cudem miałoby to wpływ dla ludzi w średnim wieku

Opublikowano

Źródło: Puls Medycyny
https://pulsmedycyny.pl/gus-w-listopadzie-2020-r-zmarlo-prawie-60-tys-osob-dwa-razy-tyle-co-przed-rokiem-1103509

Od 2 do 29 listopada 2020 r. zmarło prawie 60 tys. osób, dwa razy tyle co w podobnym okresie przed rokiem - wynika z opracowania GUS na podstawie danych z Urzędów Stanu Cywilnego.

Tak wspaniale PiS zarządza służbą zdrowia. Na COVID w tym czasie zmarło około 15tys, na co więc zmarło pozostałe 45tys ? 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Owsiak prawie zawsze zbierał na dzieci to jakim cudem miałoby to wpływ dla ludzi w średnim wieku

Pewnie na te wyskrobane 😜😋

Opublikowano

@kampl  ta niby prawica takim samym instyktem kieruje się jak i inni. też się skrobią.

W dodatku jak duchowny zboczony to go jeszcze usprawiedliwiają

Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

A jakie jest w dzisiejszych czasach ryzyko przy porodzie ja widzę tylko nienawiść do ludzi w tych protestach tam nie ma rzadnych zasad

Nienawiść widzisz ? 🤣 😂 to żeś doj**ał.

Tyle lat świętego spokoju było ale co tam trzeba było to zepsuć

3 minuty temu, henio2 napisał:

Pewnie na te wyskrobane 😜😋

Jak Ty nie umiesz ru-ać  to bez skrobania sie nie obejdzie

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, henio2 napisał:

Zobacz sobie ile w innych krajach zmarło i jest wiele gorzej jak u nas

Ale podaj w liczbach tzw. względnych, czyli ilość zmarłych na 1000 mieszkańców, na przykład. Bo podawanie sumy całkowitej jest bez sensu, bo Niemcy, Francja są liczniejszymi krajami od nas, nie mówiąc już o USA.

Jeszcze więcej zgonów w listopadzie [Wykres dnia] - Bankier.pl

@henio2 Jak widać COVID ma mały wpływ na wzrost śmiertelności, to na co umarli ci ludzie ? Może to wyniki nadmiarowych skrobanek ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, henio2 napisał:

A jakie jest w dzisiejszych czasach ryzyko przy porodzie ja widzę tylko nienawiść do ludzi w tych protestach tam nie ma rzadnych zasad

przy samym porodzie na ogół niskie, dodatkowo wtedy wiesz już czy dziecko będzie zdrowe czy nie. 

chodzi o czas do samego porodu. to nieludzkie by kazać człowiekowi nosić martwy płód (lub dziecko które urodzi się martwe lub całkowicie upośledzone) bo ktoś z pisu tak chce. u mnie krowy w takich wypadkach jak się same nie wyczyściły to w przypadkach gdy nie zauważyliśmy problemu kładły się w moment i już nie było szans ratować. 

jeśli chcecie to sobie rodzcie takie dzieci, wychowujcie je, cokolwiek. wasze życie. ale nie każcie tego robić innym!

4 minuty temu, henio2 napisał:

Zobacz sobie ile w innych krajach zmarło i jest wiele gorzej jak u nas

wg oficjalnych danych jesteśmy na drugim najgorszym miejscu w ilości nadmiarowych śmierci. Za Bułgaria...  i jeszcze to lockdowny. no dramat

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pisogłupki to nawet już nie słuchają swojego prezydenta wszech czasów 😂 Najlepszego z najlepszych 😂

Do kogo się teraz będziecie modlić jak jego poglądy depczecie ? 😂

Powinni was wygonić z wawelu 😂

EsQ1zRHXMAEBF1m?format=jpg&name=small

Edytowane przez racyl
Opublikowano
22 minuty temu, kampl napisał:

boze... jak mnie denerwuje ten prawicowy bełkot. jak możecie wy j**ani pisowcy obrońcy życia obrażać normalnych ludzi  od k**ew za to że strajkują w walce o swoje prawa? zobaczymy czy wam sie pozmieniaja poglądy jakby wasze żony miały mieć przy porodzie ryzyko śmierci nie tylko dziecka ale same mogły umrzeć, albo mają urodzić dziecko i skazać się na dożywotni dramat. i to jest troska o życie ludzi? skazywać ich na męki lub na ryzyko śmierci? po prostu brak słów. i że w tym kraju jest tylu ludzi którzy popchnęli ten kraj w ruinę...

W zagrożeniu życia matki jest dozwolone. Brak słów 🤔🤕

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v