Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Denwer, @henio2, ale mam teraz dla was pytanie. Powiedzcie mi jak to jest, PiS szczuje na WOŚP jakie to oszusty, ile kradną, że Caritas lepszy. Po czym PREZYDENT RP, popierany przez PiS, który Owsiaka ponoć nienawidzi, przekazuje na AUKCJĘ WOŚP swoje wieczne pióro którym podpisuje dokumenty państwowe. 

Więc teraz powiedzcie mi jak to jest, ten WOŚP w końcu jest zły wg PiS-u czy dobry ?? Bo ja już na prawdę się pogubiłem i nie wiem co mam na ten temat sądzić ;) 

Podaję link do aukcji żeby nie być gołosłownym i posądzonym o oszustwo: https://allegro.pl/oferta/piora-wieczne-od-pary-prezydenckiej-10144456803

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, Ywa napisał:

Tak i biegałam za bocianami z solą 😇;  w I klasie podstawówki, niestety aż pobiłam chłopaka, bo spokoju nie dawał i wylądowałam na dywaniku u dyrektorki. Sam widzisz jaka jest ważna edukacja, aby zapobiegać agresji, spowodowanej niewiedzą.

To Tobie nie jest potrzebna edukacja seksualna a wizyta u psychologa. Masz problem z agresją od najmłodszych lat :P.

50 minut temu, Ywa napisał:

Drwiny czy agresja świadczą m.in. o niedojrzałości dorosłego człowieka- dlatego tak wielu rodziców kompletnie nie nadaje się do przekazywania wiedzy z racji swych ułomności. Akurat biologia  w tej edukacji nie ma być najważniejsza a psychologia, uczenie przyczynowo skutkowe;  tak to rozumiem.

Masz racje. Nie każdy nadaje się na rodzica. Tyle tylko że dziecko teraz woli poszukać w internecie to co go interesuje niż zapytać ojca czy matkę. No chyba ,że po fakcie gdzieś tam w krzakach, to poinformuje ich, że zostaną dziadkami a ojciec dziecka nieznany.

41 minut temu, Ywa napisał:

nigdy

Pytanie serio. I przez to, robisz co Ci pasuje, czy liczysz się ze zdaniem rodziców ?

Opublikowano
40 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Denwer, @henio2, ale mam teraz dla was pytanie. Powiedzcie mi jak to jest, PiS szczuje na WOŚP jakie to oszusty, ile kradną, że Caritas lepszy. Po czym PREZYDENT RP, popierany przez PiS, który Owsiaka ponoć nienawidzi, przekazuje na AUKCJĘ WOŚP swoje wieczne pióro którym podpisuje dokumenty państwowe. 

Chyba  zły  sporo  ty  już  od  10  lat  nie  znajdujesz  czasu   by   zbierać  kasę   dla  owsiaka  więc  pewnie  sam  zwątpiłeś  ;)

Opublikowano (edytowane)

Nie zwątpiłem, nie zbieram, ale do puszki co roku wkładam minimum 100 ;) I proszę ustosunkuj się do tego co napisałem, a nie pijesz od razu do mnie osobiście ;) Powiedz mi po prostu czy prezydent zrobił dobrze czy źle.

Opublikowano

Zwątpiłeś  skoro  już  nie  znajdujesz  czasu  na  pomoc  dla WOSP   albo  robiłeś  to  w szkole  żeby  podlizać  się nauczycielom  :P

143491316_131466952134338_28386049376891

Opublikowano (edytowane)

I znowu plujesz do mnie, ustosunkuj się do tego co napisałem. Nie zbieram, ale pomagam w inny sposób. I robiłem to już po szkole dla twojej informacji ;) 

Opublikowano
43 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Więc teraz powiedzcie mi jak to jest, ten WOŚP w końcu jest zły wg PiS-u czy dobry ?? Bo ja już na prawdę się pogubiłem i nie wiem co mam na ten temat sądzić ;) 

Podaję link do aukcji żeby nie być gołosłownym i posądzonym o oszustwo: https://allegro.pl/oferta/piora-wieczne-od-pary-prezydenckiej-10144456803

Powinien zostać zdegradowany za ten czyn.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

I znowu plujesz do mnie, ustosunkuj się do tego co napisałem. Nie zbieram, ale pomagam w inny sposób. I robiłem to już po szkole dla twojej informacji ;) 

No bo to bardzo  dziwne  że  się  nagle  wycofałeś 🤔

142692329_131224565491910_16344081323178

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

Odpowiesz mi na moje pytanie czy nie ? Zrezygnowałem bo tak chciałem, nikt nie zmuszał mnie do tego, i żadnych korzyści z tego nie miałem oprócz osobistej satysfakcji. Wystarczy PiS-iorski wklejaczu memów ? 

Ja wiem, że tobie to najlepiej by pasowało, że np kradłem z puszki albo oszukiwałem jak liczone były pieniądze i brałem do kieszeni, ale niestety ci tego nie napiszę, bo po prostu coś takiego nie miało miejsca ;) 

Opublikowano
30 minut temu, dsbh napisał:

To Tobie nie jest potrzebna edukacja seksualna a wizyta u psychologa. Masz problem z agresją od najmłodszych lat :P.

Masz racje. Nie każdy nadaje się na rodzica. Tyle tylko że dziecko teraz woli poszukać w internecie to co go interesuje niż zapytać ojca czy matkę. No chyba ,że po fakcie gdzieś tam w krzakach, to poinformuje ich, że zostaną dziadkami a ojciec dziecka nieznany.

Pytanie serio. I przez to, robisz co Ci pasuje, czy liczysz się ze zdaniem rodziców ?

samoobrona

liczę się i 100 % mam wolną wolę decydowania

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Więc teraz powiedzcie mi jak to jest, ten WOŚP w końcu jest zły wg PiS-u czy dobry ??

WOŚP jest zły a PiS jest dobry. To zostało ustalone już wcześniej. Teraz ten zły WOŚP przyjął długopis od dobrego PiSu i sprzeda go za duuużą kasę , która potem sprzeniewierzy. 

Nadmieniam tylko że gdyby ten długopis był wystawiony do sprzedaży z pominięciem  WOŚP, to pewnie dostaliby za niego dużo mniej.
Czyli pomimo trefności samego długopisu, jest szansa że będzie za niego dobra kasa, bo wartością największa tego przedmiotu, jest jego sprzedaż w ramach WOŚP.

I tak oto zostało udowodnione, że nawet przedmiot skalany posiadaniem go przez PiS jest w stanie obmyć się z tego brudu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

W Polsce fałszywe testy pokazują 5 na 4 dodatni wynik pomimo człowiek zdrowy jest sam Minister to przyznał że są fałszywe to jest celowe zniszczyć biznes w Polsce .

Brazylii ludzie bawią się na ulicach koło restauracji i barów bez masek mają w d*pie COVID i durny wymysł .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

WOŚP jest tak sama jak fundacja Rydzyk a jedni i drudzy służą drugiemu człowiekowi ja nic nie mam do tych co kasę dają Owsiakowi ja z okazji WOŚP wyśle 500 zł Rydzykowi  amen

5 minut temu, galan99 napisał:

W Polsce fałszywe testy pokazują 5 na 4 dodatni wynik pomimo człowiek zdrowy jest sam Minister to przyznał że są fałszywe to jest celowe zniszczyć biznes w Polsce .

Tak się bawią już w Brazylii .

https://www.facebook.com/102932048230389/videos/193129089222643

Popatrz co się dzieje w innych krajach wszystkie kraje chcą zniszczyć swoje biznesy ? Zastanów się czy jak znikną siłownie fitness umze ktoś od tego😜😜

• Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie zwątpiłem, nie zbieram, ale do puszki co roku wkładam minimum 100 ;) I proszę ustosunkuj się do tego co napisałem, a nie pijesz od razu do mnie osobiście ;) Powiedz mi po prostu czy prezydent zrobił dobrze czy źle.

Na moje możesz nawet na dzięki wydać tylko nie pisz głupot że Owsiak nie korzysta z publicznych pieniędzy bo imprezy są za nie organizowane i znacznie przewyższają wysokość zbiurki

Opublikowano
3 minuty temu, henio2 napisał:

Na moje możesz nawet na dzięki wydać tylko nie pisz głupot że Owsiak nie korzysta z publicznych pieniędzy

Nooooo to pewnie w tym roku Sasin kupi długopis Prezydenta Dudy a zapłaci za to Orlen. I tu Owsiak skorzysta z dotacji.

• Like 1
Opublikowano

Tak się ma w d*pie biznesy i Rolnika i tak dalej .

https://www.facebook.com/projektAGROunia/videos/793195161270215

Ludzie mają dość obostrzeń. Tłumy przed otwartymi lokalami

W nocy z piątku na sobotę w Rybniku (woj. śląskie) otwarto klub muzyczny Face2Face.

– Otwierając klub nikogo nie naraziliśmy na niebezpieczeństwo, prawo jest po naszej stronie. Walczymy o to, by było normalnie – zapewnia w internecie Marcin Koza, właściciel przybytku. Policja, która wkroczyła do klubu, spisała prawie 140 bawiących się tam osób.

Tak już robią Brazylia , Holandia i Polska .

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/ludzie-maja-dosc-obostrzen-tlumy-przed-otwartymi-lokalami/2lqtgtp?utm_source=fpfakt&utm_medium=social&utm_campaign=fanpage&fbclid=IwAR1upu-tvMDw0HfkntBusGX2fUjRoGbVneioxKh4eTSKbX_EQNYsTpqO2R8

Opublikowano

Ten artykuł to cała prawda o WOŚP Owsiak nigdy nie odpowie na stawiane w nim pytania bo jego biznes jest zagrożony

Przed chwilą, galan99 napisał:

Tak się ma w d*pie biznesy i Rolnika i tak dalej .

https://www.facebook.com/projektAGROunia/videos/793195161270215

Ludzie mają dość obostrzeń. Tłumy przed otwartymi lokalami

W nocy z piątku na sobotę w Rybniku (woj. śląskie) otwarto klub muzyczny Face2Face.

– Otwierając klub nikogo nie naraziliśmy na niebezpieczeństwo, prawo jest po naszej stronie. Walczymy o to, by było normalnie – zapewnia w internecie Marcin Koza, właściciel przybytku. Policja, która wkroczyła do klubu, spisała prawie 140 bawiących się tam osób.

Tak już robią Brazylia , Holandia i Polska .

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/ludzie-maja-dosc-obostrzen-tlumy-przed-otwartymi-lokalami/2lqtgtp?utm_source=fpfakt&utm_medium=social&utm_campaign=fanpage&fbclid=IwAR1upu-tvMDw0HfkntBusGX2fUjRoGbVneioxKh4eTSKbX_EQNYsTpqO2R8

Ja myślę że brytyjska odmiana covid postawi tych imprezowiczów do pionu 

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, henio2 napisał:

Na moje możesz nawet na dzięki wydać tylko nie pisz głupot że Owsiak nie korzysta z publicznych pieniędzy bo imprezy są za nie organizowane i znacznie przewyższają wysokość zbiurki

znalazł się jeden wyedukowany gazetą braci karnowskich specjalista od liczenia 🤣

może warto byłoby cofnąć się do szkoły i uzupęłnić tobie braki

Opublikowano

Odpowiesz mi na moje pytanie czy nie ? Zrezygnowałem bo tak chciałem, nikt nie zmuszał mnie do tego, i żadnych korzyści z tego nie miałem oprócz osobistej satysfakcji. Wystarczy PiS-iorski wklejaczu memów ? 

ale  mnie  interesuje  dlaczego  zrezygnowałeś  z tej satysfakcji    bo  znam  ludzi  którzy  angażują  się  w WOSP  od  szkoły  podstawowej  aż   do  dziś   więc  dziwię  się  czemu  taki  ideowy  działacz  nagle  zrezygnował.  Rozumiem tych  którzy  to  robili  w szkole  dla  podlizania  się  nauczycielom   ale  ty niby  po szkole  się  angażowałeś  i potem  przestałeś .  Dziwnę

Jeśli ludzie  dają  owsiakowi  niech  dają   ich  kasa. Gdybym  był  na miejscu  Prezydenta  Dudy  tak  samo  bym  dał  coś  na licytację  WOSP  

Opublikowano

3 godziny temu, PRIMO napisał:

No zaraz ebnę 🤪🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤪

Najpierw niech sobie znajdzie jakąś głupią która go zechce i pozwoli zrobić sobie bąbelki.🤨

I nie mówię tu o tych blondynkach. 🐖🐖🐖

Taaaatooo , a dlaczego mam na imię Mieeeeetek ? Nie becz baranie tylko się paś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v