Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

@Denwer, jakbyś zbierał to byś wiedział, że te pieniądze się potem liczy ;) U nas akurat tzw centrala jest w Hufcu ZHP i tam są liczone pieniądze z puszek, i w tym liczeniu kilka razy brałem udział ;) I przeliczone pieniądze potem są przewożone do Warszawy.

Czyli tą kasę trzeba zawieść do Warszawy - głównego sztabu, nie wpłaca się tego na konto WOŚP ?

Opublikowano (edytowane)

U nas akurat z tego co pamiętam to przewozili, w gotówce, ale nie brałem w tym etapie udziału i nie potwierdzę. Ja aby liczyłem i wypełniałem dokumenty tego dotyczące. Ale to było prawie 10 lat temu, 21. Finał WOŚP. Może teraz jest inaczej, ja od 21. Finału nie biorę udziału i nie chcę mówić nieprawdy. Słyszałem od organizatora sztabu tylko zdania typu "Kończymy liczenie, kończymy dokumenty i jedziemy do Warszawy". Teraz pewnie, ze względów bezpieczeństwa wpłacane jest to w Banku. Ale pamiętam jak brat brał udział w 8. czy 9. Finale, wtedy to dopiero było, opowiadał, jak o 16 to już małe szanse były na zebranie na ulicy do puszki, złote czasy "Orła z Wisły", ulice podobno po prostu opustoszały jak Małysz skakał ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Może teraz jest inaczej, ja od 21. Finału nie biorę udziału i nie chcę mówić nieprawdy

A  dlaczego  nie  bierzesz  udziału   nadal  co  się  stało   wywalili  cie  czy co    tyle  lat  działałeś   a potem  co  ??

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

Dałem szansę innym, ale nadal wspieram Orkiestrę datkami do puszki. Były inne osoby, które bardziej się angażowały, wolałem dla nich miejsce zrobić.A i czasu coraz mniej mam. 

Opublikowano

Ale  przecież  tam nie  ma limitu   osób  każdy  może  szczególnie  tak  zasłużony  jak  ty ??

Czy to  w szkole  było   dla  lepszej oceny  z zachowania  :D 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak u was, ale u nas w szkole nie było premi do zachowania za WOŚP ;) Limitu osób nie ma, po prostu nie mam na tyle czasu. A ty tak zasłuzony, zdjęcia z takimi znakomitosciami i jeszcze do partii cię nie wzięli? 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Limitu osób nie ma, po prostu nie mam na tyle czasu

Przecież  cały  czas  na forum  siedzisz  od  rana  do wieczora  to  jak nie masz czasu i to na dodatek  w niedzielę    :D  :P  :D  :P  

4 minuty temu, racyl napisał:

warmińsko mazurkim PIS

a  czemu  tam  niby  ??

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Przecież  cały  czas  na forum  siedzisz  od  rana  do wieczora  to  jak nie masz czasu i to na dodatek  w niedzielę    :D  :P  :D  :P  

Bo wiesz, w życiu to trzeba się tak ustawić, żeby zarobić a się nie narobić ;) A że dzisiaj akurat mam wolny dzień ;) 

Opublikowano (edytowane)

Przecież  ty  codziennie  tu  jesteś  od rana do wieczora.  Ale  co  takiego  w niedzielę  robisz  że  nie masz już  czasu  dla  WOSP  ??? Przecież  to  tylko 1 niedziela  w roku  

Nie  mają  zaufania  do  ciebie :P  ??

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
16 minut temu, Denwer napisał:

@Denwer weź dociągnij siebie i swoja okolice do reszty świata. Nie trzeba mieć komputera żeby mieć dostęp do Internetu, a i komputer może stać w warsztacie bo jest tam potrzebny.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, agromatik napisał:

Nie trzeba mieć komputera żeby mieć dostęp do Internetu, a i komputer może stać w warsztacie bo jest tam potrzebny.

No patrz  nie  wiedziałem :P     jesteś  niczym  Krzysztof kolumb  :D  :P  :D  :P  😂🤣🤔

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
4 godziny temu, Ywa napisał:

Mój tata z emerytury deklaruje, że da stówę i koniec a siostra chodziła z puszką z Rotterdamie ❤️

Lepiej flaszkę niech sobie kupi niż wydaje na tego faryzeusza 😜

5 godzin temu, racyl napisał:

to jest zwyczajny oszust/złodziej dosłownie taki sam jak ci na wnuczka czy policjanta

Fajnie Owsiaka określiłeś 100 procent prawdy

4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2, ale ja tam nie widzę efektów tej pomocy, tylko co najwyżej zbiórki na które można wpłacać ;) 

No masz rację oprócz serduszek na sprzęcie innych efektów nie widać

https://www.o2.pl/informacje/anna-samusionek-i-morsowanie-nago-niezle-z-tego-wybrnela-6601336592161760a.                            No cóż jedni by świat o nich nie zapomniał muszą d*py pokazać taka prostytucja xx1 wieku

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

a  czemu  tam  niby  ??

no nie wiem gdzie najelepsze miejsce, chyba w swoim regionie to nie wielu jest zwolenników PIS

a gdzie lepsze miejsce

27 minut temu, henio2 napisał:

😜

Fajnie Owsiaka określiłeś 100 procent prawdy

owsiak nie krzyczy że mało i ciągle mało. dzięki wysiłkowi owsiaka moje dzieci już parokrotnie skorzystały z jego zbiórek

A z rydzyka kto i kiedy skorzystał materialnie ?

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

no nie wiem gdzie najelepsze miejsce, chyba w swoim regionie to nie wielu jest zwolenników PIS

a gdzie lepsze miejsce

owsiak nie krzyczy że mało i ciągle mało. dzięki wysiłkowi owsiaka moje dzieci już parokrotnie skorzystały z jego zbiórek

A z rydzyka kto i kiedy skorzystał materialnie ?

A jak by nie zbiórka Owsiaka myślisz że Twoje dzieci by nie skorzystały?

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Tylko ciekawe czemu go nie było wcześniej? Czemu PIS tak nie dofinansuje szpitali żeby one niczego nie potrzebowały i od Owsiaka nie brały?

szpitala nie da się przeinwestować , zawsze bedą potrzeby  . 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v