Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ty jednak masz coś z rycerza. Ten twój zakuty w blachę łeb nie może pojąć, że nawet 100 złoty z dotacji państwowych dla Owsiaka wywołało by gównoburzę przede wszystkim wśród takich jak Ty. Darlibyście się jak stado głodnych baranów na hali.

8 minut temu, henio2 napisał:

Ale dla Owsiaka też idzie kasa z podatków i nikomu to nie przrszkadza

Edytowane przez agromatik
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Mnie też to zastanawia, 5 lat już PiS rządzi, i nie są w stanie udowodnić mu tych jego ponoć przestępstw, 5 lat i nie są w stanie zablokować mu tej niby pomocy publicznej. Powiedzcie mi jak to możliwe ?? ;) 

Czy to może tak jak z tym Tuskiem co miał siedzieć ;) Przesłuchali go kilka razy i sprawa ucichła ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, henio2 napisał:

Kupiliby gdyby go w rzeczywistości potrzebowali a nie po to by sąsiad zazdrościł zobaczcie ilu nie dało rady go potem spłacać i teraz lament że zboże A tanie świnie za tanie a za iemie niebotyczne kwoty

Zawsze to dobrze pocieszać się że się nic nie zrobiło ale innym sie noga powineła.

A ilu sie rozwineło korzystając z tych funduszy to tego już nie widzisz?

26 minut temu, Denwer napisał:

Też  znam takich  co  zbierali  a później  w ciemnych  bramach  papierki  wyciągali  :P 

Ja znam takich co w ciemnych sutannach papierki wyciągają.

22 minuty temu, henio2 napisał:

Że ty nie widzisz to nic nie poradzę spytaj ludzi którzy realnie te pomoc otrzymali

Że nic nie widzisz to nie poradzę. Spytaj ludzi którzy realnie te pomoc otrzymali 

17 minut temu, henio2 napisał:

Ale dla Owsiaka też idzie kasa z podatków i nikomu to nie przrszkadza

PIS go dotuje?

PISowskie szczucie pracuje pieknie na Owsiaka korzyść. Sekta i tak by na Owsiaka nie dała i szczucie nic nie zmieni a wk***i resztę która znowu go zasypie kasą i znowu będzie rekord na zbiórce. Każdy mem marecka i staska działa na korzyść Owsiaka. Brawo panowie!

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, agromatik napisał:

Ty jednak masz coś z rycerza. Ten twój zakuty w blachę łeb nie może pojąć, że nawet 100 złoty z dotacji państwowych dla Owsiaka wywołało by gównoburzę przede wszystkim wśród takich jak Ty. Darlibyście się jak stado głodnych baranów na hali.

Chłopie zrozum wszystkie imprezy które towarzyszą WOŚP są organizowanej naszych podatków i często przekraczają kilkukrotnie kwoty zbiórki kiedy zrozumiesz że to da pieniądze publiczne a włodarze robią je tylko po to by zyskać przychylność wyborców w kolejnych wyborach 

Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał:

to nie był jeden artykuł tylko cała seria tak. takie rzeczy się przypadkowo nie dzieją. Istny lincz wczoraj zrobiono tej broni

Radom nic nigdy nie robił aby poprawić to co wyszło w czasie testów. Sam kiedyś zakończyłem testy pistoletu metodą rzutu o kulochwyt.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, henio2 napisał:

Chłopie zrozum wszystkie imprezy które towarzyszą WOŚP są organizowanej naszych podatków i często przekraczają kilkukrotnie kwoty zbiórki kiedy zrozumiesz że to da pieniądze publiczne a włodarze robią je tylko po to by zyskać przychylność wyborców w kolejnych wyborach 

Ale to są imprezy na które możesz iść, posłuchać fajnej muzyki ;) To nie jest impreza zamknięta, dostępna dla wybranych. Każdy może tam pójść, nawet jeżeli na orkiestrę nie dał złamanego grosza. A że przy okazji można zrobić coś fajnego i pomóc ? 

Rząd planuje zwiększenie kwotywolnej do aż 16,4 tysiąca złotych!Rząd uznał, że obecna kwota jest zbyt niska, a zmiana to krok we właściwym kierunku. A wszystko to w Botswanie – Zdjęcie niepowiązane

Już teraz jest to około 13000zł w Botswanie. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, henio2 napisał:

Socjal dla nierobówi  imprezy dla Rydzyka z tańczącym rządem też są z naszych podatków po to by zyskać przychylność w kolejnych wyborach

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Mnie też to zastanawia, 5 lat już PiS rządzi, i nie są w stanie udowodnić mu tych jego ponoć przestępstw, 5 lat i nie są w stanie zablokować mu tej niby pomocy publicznej. Powiedzcie mi jak to możliwe ?? ;) 

Czy to może tak jak z tym Tuskiem co miał siedzieć ;) Przesłuchali go kilka razy i sprawa ucichła ;) 

Z Tuskiem jest inaczej, jego "wina" zasmakowały obecnej ekipie i dlatego trzymają go przy życiu

6 minut temu, henio2 napisał:

A samorządy cieszą się, że mają odbębnione statutowe organizowanie imprez, z ciebie to zawisza czarny pełnym pyskiem.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, agromatik napisał:

jego "wina" zasmakowały obecnej ekipie i dlatego trzymają go przy życiu

W razie śmierci pewnie postawią mu mauzoleum, zabalsamują i będą prowadzać wycieczki, pokazując zwłoki największego wroga.

11 minut temu, henio2 napisał:

Czyli wiedzą iz to podoba sie społeczeństwu i odpowiadają na zapotrzebowanie. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Z ciągłych bieżących relacji z Niderlandów  to widziałam kilka filmików od bliskich. Od soboty jest tam godzina policyjna i wiele śmiesznych interwencji, w nocy protestujący sklepy dewastują i wynoszą artykuły, nawet szpitala nie oszczędzili https://www.fakty.nl/wiadomoci-z-holandii/30370-zaatakowano-szpital-w-den-bosch

Oczywiście mając zaświadczenie z pracy na legalu w nocy się przemieszczają.

Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

Kupiliby gdyby go w rzeczywistości potrzebowali a nie po to by sąsiad zazdrościł zobaczcie ilu nie dało rady go potem spłacać i teraz lament że zboże A tanie świnie za tanie a za iemie niebotyczne kwoty

Lament jest tak samo u tych co kupili i u tych co nie kupili z dofinansowaniem.

W międzyczasie też pobrali dzierżaw to nie jest tak że wszystkiego nie potrzebują

Opublikowano
2 minuty temu, Ywa napisał:

Z ciągłych bieżących relacji z Niderlandów  to widziałam kilka filmików od bliskich. Od soboty jest tam godzina policyjna i wiele śmiesznych interwencji, w nocy protestujący sklepy dewastują i wynoszą artykuły, nawet szpitala nie oszczędzili https://www.fakty.nl/wiadomoci-z-holandii/30370-zaatakowano-szpital-w-den-bosch

Oczywiście mając zaświadczenie z pracy na legalu w nocy się przemieszczają.

I kto by pomyślał z e w Holandii socjalizm nastanie i w innych krajach co głosują za pseudo praworządnością 😋😜

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

jest ktoś z dolnośląskiego ?podobno Owsik ma tam kopalnie złota

w polsce to akurat na pewno są kopalnie złota 🤣

Kopalnia Łagów jest rydzyka. to nie jest jakaś nowa wiadomosć

EspNeu5WMAEyDgU?format=png&name=900x900

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

nigdy nie trafiłem takiego banknotu w puszce,

a co  zaglądałeś  do  tej  puszki    że  wiesz  co  w niej było  ???

Opublikowano (edytowane)

@Denwer, jakbyś zbierał to byś wiedział, że te pieniądze się potem liczy ;) U nas akurat tzw centrala jest w Hufcu ZHP i tam są liczone pieniądze z puszek, i w tym liczeniu kilka razy brałem udział ;) I przeliczone pieniądze potem są przewożone do Warszawy.

Opublikowano

coś  mi się  zdaję  że  ten co  zbiera  nie  liczy  tylko  przekazuje  całą  puszkę  :P 

142603580_774238056775065_28443966013939

Opublikowano (edytowane)

3 minuty temu, Denwer napisał:

coś  mi się  zdaję  że  ten co  zbiera  nie  liczy  tylko  przekazuje  całą  puszkę  :P 

@Denwer, coś mi się zdaje, że nie masz racji jak z tym podatkiem od 5 klasy ;) Jak ja zbierałem to potem mogłem liczyć ;) Chyba, że brałeś udział w zbiórkach na WOŚP i wiesz lepiej ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Jak ja zbierałem to potem mogłem liczyć ;) 

Raczej  nie  z tego  co  pamiętam  to  oddawali  całe  puszki   musiał  bym  zadzwonić  i  spytać  tych  co  kiedyś  tam zbierali  ale  raczej  kłamiesz  :P 

Opublikowano (edytowane)

To dzwoń i pytaj ;) Racja, oddaje się całe puszki. Ale w lokalnym sztabie WOŚP one są otwierane i tam następuje liczenie pieniędzy. I nie ma nic takiego, że ten co zbiera nie może liczyć .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v