Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Ulman napisał:

Nie dziwie się .Dla ciebie wszystko co nie pochodzi od Jarosława wiecznie dziewicy jest słabe, głupie albo kłamliwe.

Słabe  te  twoje  argumenty  jak na takiego  "ynteligenta"  spodziewałem  się  czegoś  mądrzejszego   ale w sumie  czego  od  ciebie  oczekiwać.   Ale  dziwię  ci  się  ty  taki "ynteligent"  a wytrzymujesz  presję  ty  stad  "gamoni"  w  twojej okolicy  na których  musisz  robić   a  oni  chodzą  i  się  śmieją  z ciebie  prosto  w twarz.  Domyślam  się  że  ty  jesteś  z tych  że  jak  na  ciebie  plują  to  udajesz  że  deszcz  pada  ??

141120991_722048908705949_35504728854471

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
8 godzin temu, DTaras napisał:

Uchwalili pierwszeństwo pieszego wchodzącego na przejście ale nie uregulowali spraw przejść i ich wymiany na bezkolizyjne. Uważajcie od czerwca podwójnie. Cymbały przenieśli przepis mający sens w centrach miast na cały obszar ruchu. Ja rozumiem: ruchy jakieś muszą robić bo kasę za coś trzeba brać. Tylko czy akurat tu musieli grzebać?

bez zwiekszenia wysokosci mandatów nic  nie zmieni bezpieczeństwa , nie  trzeba przejsc bez kolizyjnych no bo po co ? to tak samo jak by trzeba było drzewa przydrożne wycinać bo ktoś za szybko jedzie . jest przejscie i koniec .   egzekucja prawa wystarczy + zwiekszenie mandatu  za wjazd na czerwonym 70 zł , wyprzedzanie na przejsciu jest 500 i 10 punktów dać 1 tys .

Opublikowano (edytowane)

No  na pewno   :P  :P  

962a9d77a997ba34c85a257f5402d043.jpg

andrzej-duda-niesie-zone-na-rekach-dlacz

0007HGD425KFESSJ-C122-F4.jpg

gf-Mp29-yRdV-fTRq_anna-komorowska-z-cork

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
Dnia 22.01.2021 o 20:27, Artek84 napisał:

Robią wszystko żeby nas oskubać i jak najmniej nam wypłacić czy to Rząd czy pośrednicy , i czy przypadkiem nie traktują nas ROLNIKÓW JAK PODLUDZI !!!!!!!!!!!! ?????

wyk_article_content.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Zdjęcie

@Denwer piekło mężczyzn z SLD ;) 

Jeśli  to  dla ciebie  piekło  no  cóż   każdy  ma  inny  gust. 

Dla  ciebie  niebo  to  pewno  pani  Komorowska  ;)

Opublikowano

jarecki - jest nasmarowane przejść dla pieszych na drogach dwukierunkowych z dwoma pasami ruchu.... Mandaty? Wysokość tej kary: A) nie wpływa na poprawę warunków bezpieczeństwa na drodze B) nigdy nie działa dyscyplinująco na brawurę. Pieszy powinien być gościem na jezdni bo gdy zwolnisz go z obowiązku czujności w świecie powszechnych komórek prosisz się o katastrofę. Do tej pory pieszy w drodze poprzecznej miał pierwszeństwo a wprowadzenie tego na drodze na wprost z podwyższeniem prędkości napewno nie wzmoże jego czujności. Ten przepis to robota dla samej roboty i tyle.

Opublikowano (edytowane)

no nie wiem u mie 2 razy po 300 zł w miesiącu wpłyneło na zmiejszenie predkosci , ale zgadzam sie żę przepis jest durny , jest tez zapis iż przechodząc przez jezdnie nie można korzystaćź z telefonu , i tu co ? ide chodnikiem rozmawiam przez tel . i nagle zaczekaj bo wchodze na przejscie ? 

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano

Jarecki - to, że jedziesz zgodnie z przepisami nie oznacza, że nie weźmiesz na gapę pieszego a obecnie może Ci wleźć w każdej chwili. Pięć dych roznosi człowieka a jego dyńka roznosi przednią szybę. W zasadzie, jak Ci się ktoś wtoczy w okolicy przejścia to też Twoja wina...

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

Słabe  te  twoje  argumenty  jak na takiego  "ynteligenta"  spodziewałem  się  czegoś  mądrzejszego   ale w sumie  czego  od  ciebie  oczekiwać.   Ale  dziwię  ci  się  ty  taki "ynteligent"  a wytrzymujesz  presję  ty  stad  "gamoni"  w  twojej okolicy  na których  musisz  robić   a  oni  chodzą  i  się  śmieją  z ciebie  prosto  w twarz.  Domyślam  się  że  ty  jesteś  z tych  że  jak  na  ciebie  plują  to  udajesz  że  deszcz  pada  ??

141120991_722048908705949_35504728854471

Intelekt nie jest twoją mocna stroną więc pewnie dlatego się dziwisz. Miło natomiast że zgadzasz się co do faktu że proletariat Pisowski to gamonie i żyją z pracy innych na krzywy ryj. Zawsze twierdziłem że to patologia która lewica PISowską ciągle rozwija i utrwala. Generalnie w komunistycznej logice PIS przedsiębiorca to zły prywaciarz i tak też go traktują. Pozostaje działalność polegająca na wyciąganiu kasy od ludu, wyborze najkorzystniejszych opcji podatkowych i mądrej polityce kosztowej. 

Co do zaprzanstwa to ludu PISowskiego nic nie pobije -  nowe lub podniesione  podatki są przecież dla ich dobra🤣

Co do szpetoty damskiej części każdej z partii to PIS jest bezkonkurencyjny. Większość na poziomie  Grodzkiej  a małżonka prezesa to wręcz przypomina kota 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Ulman napisał:

Intelekt nie jest twoją mocna stroną więc pewnie dlatego się dziwisz.

Oczywiście   :D 

Ale  po tobie  człowieka  niezmiernie  "ynetligentego"  oczekiwałem   że  nas  tutaj  porazisz  swoim  "yntelektem" a  tu  taki  skromny  jesteś   mariuszku  :P  :D  :P  Możesz  pokażesz  nam  "cebulakom"  "yntelygrante"  argumenty  za tym  że   musisz  utrzymywać  "nierobów"  ???  

Może  pomyśl  pogadaj  ze  swoimi  "ynteligentnymi"  kolegami  wyjedźcie  z kraju  to  te  całe  masy  "nierobów"  wezmą  się  za robotę  co  ???  :P 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

Ty inteligentnego wytłumaczenia nie zrozumiesz skoro twierdzisz że podatki rosna dla twojego dobra i nie miesci ci sie w głowie że do Turcji można na cały tydzień na wakacje pojechać😆

Czemu mam wyjechać z kraju ? Bo prostactwo i lenie nie moga zdzierżyć paru słów prawdy która jak widać w oczy kole?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Kasę to dopiero pociągną bo wszystkie Elektro ciepłownie do generalnego remontu w Polsce a ceny za ogrzewanie wystrzelą w kosmos . Ochrona środowiska musi kosztować słono tak samo jak chcą zredukować w Europie hodowlę  świń , Krów i tak dalej o 50 % i tym samym zwiększyć na Ukrainie .

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

jacus - teraz patrzę w cytacie romana... Czyś Ty z uja spadł? Gdzie te pieruńskie dziewczyny atakowały Policjantów aby można było to porównywać? Przeciwnie - gdy jakiś baran atakował składaną pałką wołano na pomoc Policję tylko, że to on był Policja...

moja zona musiala na piechote dralowac bo protestujacy zablokowali tory tramwajowe- za cos takiego to paly sa jak najbardziej wskazane, 

panstwo prawa powinno polegac na tym ze jesli ty nie szanujesz przepisow to osoby ktore stoja na strazy tych przepisow tez moga nie szanowac twoich praw.

ludzie kleli bo po dniu ciezkiej pracy, za chwile podmiejski odchodzi-nastepny za godzine- program pks+ zlikwidowla prawie wszystkie prywatne linie. a mlodym sie w d*pach poprzewracalo.

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, Ulman napisał:

Ty inteligentnego wytłumaczenia nie zrozumiesz skoro twierdzisz że podatki rosna dla twojego dobra

Możesz mi  zacytować  post w którym  tak napisałem ??

23 minuty temu, Ulman napisał:

Czemu mam wyjechać z kraju ?

Po to  żebyś   nie żył  w tej ciągłej  frustracji    tylko    rozwijał  swoje  "yntelygente"  pasje   czy  hobby  a tak siedzisz   na forum  i  żale  ciągle  wylewasz    słabe  to  jak na takiego  "yntelygenta" :D  :D  

Opublikowano
35 minut temu, Denwer napisał:

Może  pomyśl  pogadaj  ze  swoimi  "ynteligentnymi"  kolegami  wyjedźcie  z kraju  to  te  całe  masy  "nierobów"  wezmą  się  za robotę  co  ??? 

Problem w tym, że wtedy nie będzie miał kto zorganizować, zapewnić im tej roboty.

2 minuty temu, jacus napisał:

panstwo prawa powinno polegac na tym ze jesli ty nie szanujesz przepisow to osoby ktore stoja na strazy tych przepisow tez moga nie szanowac twoich praw.

A co jeśli Państwo nie zamierza szanować prawa które samo stanowi?

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

nie będzie miał kto zorganizować, zapewnić im tej roboty.

No i oto  chodzi  nastąpi wtedy "samozagłada ".     "ynteligencja"  wróci  i będzie  cieszyła  się  swoim  szczęściem  :D  :D  

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Możesz mi  zacytować  post w którym  tak napisałem ??

Po to  żebyś   nie żył  w tej ciągłej  frustracji    tylko    rozwijał  swoje  "yntelygente"  pasje   czy  hobby  a tak siedzisz   na forum  i  żale  ciągle  wylewasz    słabe  to  jak na takiego  "yntelygenta" :D  :D  

Nie będę przekopywał kilkuset stron. Znajdź sobie😆  Czyżbyś się wypierał opinii że rosnące podatki są dla ciebie korzystne? Nie wierzę żeby sekta pozwoliła ci na taka opinie.

Jak ty żes za Tuska co Polske niszczył nie wyjechał to i ja tą PISokomunę przetrzymam. Pewnie tego nie wiesz ale inteligencja pozwala poradzic sobie nawet w sytuacji rządzacego lewactwa. A że patologie PIS tworzy to widzi kazdy nawet średnio kumaty człowiek spoza sekty.

Opublikowano

jesli ktos daje dziecku takie imie to jest pewne ze, nastapi kolejna generacja patologii-oni sobie dadza rade..

8 minut temu, mirro napisał:

Problem w tym, że wtedy nie będzie miał kto zorganizować, zapewnić im tej roboty.

A co jeśli Państwo nie zamierza szanować prawa które samo stanowi?

to obywatel ma prawo tez nie szanowac tego prawa-

zawsze mnie smieszy ze bohaterowie drugiej kategorii ,pierwszej solidarnosci- ktorzy sami na ulicach walczyli o swoje prawa do godnego zycia dzisiaj w kurwizji szczuja na protestujacych o to samo co oni kiedys-punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia........................

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

ktorzy sami na ulicach walczyli o swoje prawa do godnego zycia dzisiaj w kurwizji szczuja na protestujacych o to samo co oni kiedys-punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia........................

No właśnie, widocznie "prawo Kalego" jest tym co pojęli najlepiej.

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Ale jak, to tak? Brayanki i Dżesiki wymrą z głodu ?

Poradzą  sobie 

7 minut temu, Ulman napisał:

Nie będę przekopywał kilkuset stron.

Nie  będziesz  bo nic  takiego  nie  napisałem  tylko zmyślasz  jak zwykle  :P 

7 minut temu, Ulman napisał:

to i ja tą PISokomunę przetrzymam.

Słabo  ci  to idzie  6 lat  już  beczysz  na forum jak to  źle  jest i  nic  więcej  z tego  nie wynika  nie  jest  to  dla ciebie  frustrujące takie  pisane  na darmo ???.  Świątek  piątek  czy  niedziela  zawsze  na posterunku  od   wczesnego  rana  do późnych godzin  nocnych.   nawet  tygodnia  urlopu  nie  dostałeś  przez  te  6  lat  :P  :P  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v