Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

znam osobe która jest dyrektorem firmy w polsce i co najmiej raz w miesiącu melduje się w austri w centrali firmy na pogaduchy , przed wejsciem do sali jest sprawdzana a elektronika zostaje w schowku . 

Opublikowano

No fakt.

Jeszcze chwila i zdalnie zamku się zarygluje i auto dowiezie delikwenta gdzie zleceniodawca będzie chciał. Ot choćby na skraj urwiska...😁

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

ciekawe czy ma komputer jakiś w domu ale osobiscie podejrzewam że nie ma podłączonych kamer

Ma za to ochronę. A to już wystarczy. Trzeba szukać słabszego ogniwa niż sam obiekt ataku.

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

z tymi podsłuchami to przesadzacie , nikt przy zdrowych zmysłach o sprawach najważniejszych nie będzie rozmawiał przez telefon żadna firma , od tego są spotkania a że czasem jakieś duperelki wyjdą no cóż  a kim w ogóle jest giertych ? dla mie to zwykły idiota obecnie z tresci nagrań  kulczyka co  go nagrywali  nie wynikało nic co by on powiedział bo był zbyt inteligentny ale pewno i sam innych podsłuchiwał .

I to jest własnie powód tego że podsłuchy im się udają a i sami dają się namierzać ruskim hakerom.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jarecki napisał:

znam osobe która jest dyrektorem firmy w polsce i co najmiej raz w miesiącu melduje się w austri w centrali firmy na pogaduchy , przed wejsciem do sali jest sprawdzana a elektronika zostaje w schowku . 

Zakładam że po wyjściu z nikim nie rozmawia , nie pisze maila itp. Samo spotkanie nie wnosi nic.

3 minuty temu, Agrest napisał:

A Ty Mercedesa w niemieckim salonie szukasz🤭

ja mam w swoim punkt dostępu asistance wyłączony. i nic nie jest sparowane z systemem samochodu.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Zakładam że po wyjściu z nikim nie rozmawia , nie pisze maila itp. Samo spotkanie nie wnosi nic.

ja mam w swoim punkt dostępu asistance wyłączony. i nic nie jest sparowane z systemem samochodu.

Tak sobie myślę że skoro sam sobie w ustawieniach wyłączasz, to i tak osoba chcąca zdalnie może sobie  zrobić co chce.

Ale ja z natury podejrzliwy i nieufny😉

Opublikowano (edytowane)

No dobra, starczy tego. Ide świętować.

Panie i Panowie, 

Wesołych , rodzinnych radosnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.

Nie grzeszcie obzarstwem i opijstwem a gdyby sie przydarzyło to życzę łagodnego przejścia syndromu dnia poprzedniego

Wesołych Świąt !

Edytowane przez Ulman
  • Thanks 2
Opublikowano
54 minuty temu, dysydent napisał:

bo nie ma pojęcia o tej technologii co tylko nas ratuje nieco bo polityk co do zasady jest relatywnie głupi i zawsze będzie z tyłu za technologią
nawet boi się swej własnej niewiedzy i słusznie.
no zacytuję "w dół" bo na poziom "statystycznego odbiorcy" to o wiele bardziej zrozumiałe jest takie tłumaczenie xD

Być może tak jest. Nawet Grzegorz Markowski z Perfectu w jednym wywiadzie stwierdził że nie używa komputera i nie istnieje w mediach społecznościowych. Z drugiej jednak strony, co to jest uruchomić komputer i przeglądarkę, zapisać ustawienia i nie trzeba się nawet logować. Nawet monitor nie jest problemem dla osób słabowidzących bo można podłączyć komputer do telewizora. Wydaje mi się, że komputer prezesa byłby najbardziej atakowany w Polsce przez hakerów a tak chłop ma spokój. Zresztą nawet Kwaśniewski stwierdził w rozmowie z Kaliszem aby brał przykład z Kaczyńskiego, jeżeli chodzi o bezpieczeństwo.

54 minuty temu, Ulman napisał:

Pierwsze nagranie to bodajże posłanka Beger zarejestrowała dwóch gamoni z PISu ktorzy chcieli ją przekupić. Obstawiam że po tym zarządzili w PIS takie porządki żeby nie dać się złapać. Platforma do tego nie dorosła i ich załatwili.

Kaczyński nie korzysta z postepu? Bo to jełop co nawet samochodem sie nie umie posługiwać. Nie doszukuj sie tu niczego więcej.

Pierwsze takie nagranie, które wywołało szum to Michnik- Rywin, czyli przychodzi kolega do kolegi. Kilka lat później Michnik się dziwił kto to zapoczątkował. Nawiasem mówiąc rozumiem, że redaktor naczelny ma dyktafon przy sobie, taka jego praca ale skąd wiedział kiedy i jak go uruchomić aby nagranie miało sens, nagrało się wyraźnie a Rywin nie widział momentu uruchomienia nagrywania ? Potem dopiero były Serafiny , Bergery i inne.

36 minut temu, dysydent napisał:

o jej istnieniu to raczej ma pojęcie a nie ma pojęcia jak działa i właśnie wyjaniliśmy dlaczego unika korzystania ....

jak pisałem - ma rację bo "jakim mieczem wojujesz..."

ciekawe czy ma komputer jakiś w domu ale osobiscie podejrzewam że nie ma podłączonych kamer ani mikrofonów do systemu lub ma "powycinane" wręcz mechanicznie (hardwre-owo)

Na stacjonarnym komputerze w pewnym momencie zaczęła mi się sama kamera uruchamiać, problem w tym że nie miałem jej nigdy podłączonej do niego :ph34r:. Nie wiem jak tam teraz ale była kiedyś akcja zaklejania kamer w laptopach. Najprościej to zrobić niż szukać ustawień w systemie,

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

No dobra, starczy tego. Ide świętować.

Panie i Panowie, 

Wesołych , rodzinnych radosnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.

Nie grzeszcie obzarstwem i opijstwem a gdyby sie przydarzyło to życzę łagodnego przejścia syndromu dnia poprzedniego

Wesołych Świąt !

Dziękuje , wzajemnie , obyś po tych świętach stał się bardziej merytoryczny .

• Haha 2
Opublikowano

niebo zachmurzone pada,gwiazd nie widac, jedzenie sie jeszcze gotuje, robota zrobiona,kasa zarobiona, ciagnik sie zepsul ale naprawilem, z  nastepna awaria mozna jezdzic dlugo wiec mozna zaczac swietowac..mlodzi przyjechali wiec wigilie przygotowuja.

choc im czlowiek starszy tym mniejsza ochota i radosc.

3 godziny temu, dysydent napisał:

https://www.dziennikwschodni.pl/powiat-lubelski/lzy-zony-zlosc-syna-lubelski-rolnik-poszedl-za-kratki-wsrod-wycia-syren,n,1000300599.html

"Za brak kolczyków u części świń pan Krzysztof dostał grzywnę w wysokości 500 zł. Nie zapłacił, przez co dzisiaj musiał się zgłosić do aresztu.

no dobra bo chociaż dura lex sed lex to akurat na święta zamykać?...
Ustalić mi dane personalne urzędasa który decyzję taką wydał jego rodziny i urzędasów którzy pośrednio wmieszali się w tą machinę i jest to wezwanie legalne wszak te urzeduchy działają publicznie za nasze pieniądze żarcie mają na swym wigilijny,m stole i to jeszcze to żarcie przez nas wyprodukowane a ten przypadek to jawny pokaz siły państwa nadwymierny waśnie tym faktem że akurat na święta...

spokojnych świąt i następnego roku wszystkim życzę tym urzędasom też bo im takie życzenia będą szczególnie potrzebne ;)

sa tacy co specjalnie na swieta ida na panstwowy wikt i opierunek

3 godziny temu, Agrest napisał:

Że tak powiem, rozminął się w kwestii chcieć A móc😁

z gory zamawia, na wiosne 23 r lubinu na 1,50 ha

2 godziny temu, mirro napisał:

tak sobie tlumacz 🤣

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

z gory zamawia, na wiosne 23 r lubinu na 1,50 ha

W tym roku zasiałem i jeśli mnie sytuacja nie zmusi to raczej siał nie będę. Jedynie poplon. Wyszło około 1,7t z ha plus około 600 może 650 dopłaty.  Biznesu niet.  Chyba że faktycznie po 3 zeta udałoby się sprzedać

Opublikowano
35 minut temu, jacus napisał:

niebo zachmurzone pada,gwiazd nie widac, jedzenie sie jeszcze gotuje, robota zrobiona,kasa zarobiona, ciagnik sie zepsul ale naprawilem, z  nastepna awaria mozna jezdzic dlugo wiec mozna zaczac swietowac..mlodzi przyjechali wiec wigilie przygotowuja.

choc im czlowiek starszy tym mniejsza ochota i radosc.

Nie chcę Cie straszyć ale jak się w Wigilie psuje to podobno tak cały rok.

Opublikowano

w tamtym roku nic sie nie zepsulo a i tak rok pechowy.

awaria goni awarie-niedawno skrzynia robiona , teraz plug w polu jeszcze stoi bo przystawka poszla, do tego takie drobiazgi jak tylna opona.pompa wtryskowa, kosiarka na zlom,.

nerka ? oj nie wiem czy by sie znalazl chetny.

lubin na rmg

Opublikowano (edytowane)

Pisowska Polska

243707996_1245206129262009_2172474962061931496_n.jpg

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v