Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupiles juz czajnik elektryczny, plyte indukcyjna, bojler elektryczny ???

51 minut temu, DTaras napisał:

To się nigdy nie opłacało z tych powodów między innymi. Chyba, że ktoś na bieżąco zużywa. Mi się kurde nie zgrało i poszło w sieć - za dużą założyłem...

Opublikowano
42 minuty temu, dysydent napisał:

żołnierze którzy bronią "uczuć religijnych" są zarazą gatunku ludzkiego a wybawieniem od niej są żołnierze broniący prawa do kpienia z tych uczuć bez doczesnej kary

warto doprecyzować - ale tylko do kpienia

Znaczy się chyba spełniam warunki? No i tez z tego prawa do kpienia korzystać nie muszę, choć jakiś uśmiech czasami zagości.😂

Opublikowano
16 godzin temu, jacus napisał:

kto z tych ludzi jeszcze jest w po ?? ilu z nich tokolwiek kojarzy? ktory mial jakies eksponowane stanowisko.

prezes "srebrnej" byl w pzpr i agentem sb. 

slynna pani basia zaczela prace w urzedzie rady ministrow prl

byl ofiara-no byl. tylko srebrny krzyz zaslugi dostal a nie zloty 🤣.prawdziwa ofiara jesli wszystkie sprawy umarzal

Ja w ORMO nie bądź śmieszny , nigdy nie głosowałem nawet na PSL , bronisz komuchów z PO to na kogo głosowałeś ?

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

I niech Allach prowadzi Cię ścieżką prawdy , a stada Twych wielbłądów niech licznymi będą.😂

A co robi PiS w Brukseli?😂

PiS to pikuś to LEWACTWO BRUKSELSKIE  pojebane z tym nowym ładem gorsze od Stalinizmu .

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, galan99 napisał:

PiS to pikuś to LEWACTWO BRUKSELSKIE  pojebane z tym nowym ładem gorsze od Stalinizmu .

A najgorsze jest to że nie ma od tego już odwrotu ja nazywam to nowoczesnym stalinizmem , w imię obrony klimatu chcą nas w przyszłości zagłodzić tak jak kiedyś Ukrainę . Najtańsza i bezpieczna energia jest z węgla i tego się zabrania .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano

Posiedzenie Komisji Zdrowia odwołane. Bezskuteczne apele i Korwin-Mikke z nogą na stole

– Jeżeli nie będzie reakcji, a tak to wygląda, nie będziemy mogli rozpocząć – powiedział przewodniczący Komisji Zdrowia Tomasz Latos (PiS). Komisja nie mogła obradować, bo – jak wskazywał Latos – na sali są nieuprawnione osoby i nie zostały zachowane obostrzenia. Swoim zachowaniem zwrócił też na siebie uwagę Janusz Korwin-Mikke. W końcu, po wielokrotnych apelach, przewodniczący ogłosił, że posiedzenie zostaje dziś odwołane.

Konfederacja zapowiada "walkę" z projektem

Opowiadamy się za podstawowymi prawami obywatelskimi, które powinna gwarantować konstytucja, a nie "abonament od Pfizera" – oświadczył wcześniej przewodniczący koła Konfederacja Jakub Kulesza, odnosząc się do projektu ustawy, który wniosła do Sejmu grupa posłów PiS.

– Jesteśmy przygotowani na walkę z tym projektem w Komisji Zdrowia. Przygotowaliśmy wniosek o odrzucenie tego projektu w pierwszym czytaniu, a także już około 70 poprawek. Ich liczba stale rośnie, chcemy dobić do setki – mówił Kulesza.

To jest to ro***erdolić do zera daną durnotę kontroli ludzi w pracy pojeby jedne chcą człowieka kontrolować .

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Opowiadamy się za podstawowymi prawami obywatelskimi, które powinna gwarantować konstytucja, a nie "abonament od Pfizera" – oświadczył wcześniej przewodniczący koła Konfederacja Jakub Kulesza

Oooo przepraszam. W Polsce podstawowe prawa obywatela gwarantuje abonament, ale płacony na TVP , a nie Pfizera.😂 Sie Panu pomyliło.

9 minut temu, Ulman napisał:

Czemu nie będzie mnie stać? 

Bo Cię rozkułaczą.😂

Opublikowano (edytowane)

Unia będzie zmuszona do drukowania pustego pieniądza czyli Euro by nie spadła stopa życiowa ludzi bo będzie wielki bunt .

Unijni politycy i tak będzie krzyczeć o "zielonym ładzie", "transformacji energetycznej" i konieczności odejścia od węgla w Polsce, którego mamy tak wiele..

Antypolska lewica i tak będzie krzyczeć o "zielonym ładzie", "transformacji energetycznej" i konieczności odejścia od węgla, którego mamy tak wiele...

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Posłanka opozycji: Pod rządami PiS-u niedługo będzie żyło się gorzej, niż w czasach kiedy rządziła PO . ale tą sytuację zgotowali pojeby z UNII zielonym ładem i dalej w gówno się pchają i całą unię w Gównie utopią . Unijny sad nakazał przegłosował że rodzice tej samej płci mając dziecko bedą nazwyac się rodziną we wszystkich krajach unii .

izabela leszczyna

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@galan99

Ty dalej o tym "prundzie" ?? ja przepaliłem swój mały a moze w podwzgledem marketowego gówna duzy agregat ,

ale nie ze względu na "czarnyaut" tylko dlatego ze robie tak co trzy miechy aby był zawsze zwarty i gotowy 

5 minut temu, witejus napisał:

Czyli że teraz żyje się lepiej.

Czy ja wiem , wiem że przed 2015 , jeździłem byle czym co ma koła i silnik ( oprócz traktora B| )  duzo szybciej niz teraz 

Edytowane przez V12
Opublikowano

To już cała porcja twoich dzisiejszych lęków czy masz coś jeszcze w zanadrzu?

Pytałem cie już kiedyś ale powtórzę. Czy masz taka zdolność intelektualną by napisać samodzielnie kilka składnych i spójnych logicznie zdań?

Opublikowano
jacus napisał:

kupiles juz czajnik elektryczny, plyte indukcyjna, bojler elektryczny ???

51 minut temu, DTaras napisał:

To się nigdy nie opłacało z tych powodów między innymi. Chyba, że ktoś na bieżąco zużywa. Mi się kurde nie zgrało i poszło w sieć - za dużą założyłem...

Jeszcze mnie się tak we łbie nie poprzewracało aby to w domu zakładać.

mirro napisał:

1 minutę temu, dysydent napisał:

@mirro to wcale nie jest pocieszające że jeszcze możemy kpić z zacofania islamu bo wielu jest takich którzy już i z nas moga kpić i maja racje.

Ja tam wcale z Islamu kpić nie chciałem, tylko jak widzę "40 dziewic"to mnie wesołość nachodzi.

A ja się kiedyś zapytałem jednego: po co Ci dziewice w raju jak to większą rozkosz tam przebywać niż je mieć. Nawet fiuta nie masz bo i po co bo ani się wyszczać ani dzieci robić. - strasznie się wqrwił, ale na mnie.

dysydent napisał:

żołnierze którzy bronią "uczuć religijnych" są zarazą gatunku ludzkiego a wybawieniem od niej są żołnierze broniący prawa do kpienia z tych uczuć bez doczesnej kary

warto doprecyzować - ale tylko do kpienia

Ale jest do czorta żołnierzy co chcą chrześcijańskich wartości bronić. I ci to jeszcze ujdą. Najgorsza to kumulacja jako to prawdziwi Polacy, prawdziwi Chrześcijanie i jeszcze naród wybrany...

Opublikowano
51 minut temu, Ulman napisał:

To już cała porcja twoich dzisiejszych lęków czy masz coś jeszcze w zanadrzu?

Pytałem cie już kiedyś ale powtórzę. Czy masz taka zdolność intelektualną by napisać samodzielnie kilka składnych i spójnych logicznie zdań?

Nie mam wystarczy że jesteś tu towarzyszu @Ulman i dopilnujesz wszystkiego potrafisz tyko wyzywać ludzi to są twoje logiczne zdania .

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Michał Wójcik @mwojcik_ TSUE zdecydował, ze dokumenty dzieci pochodzących ze związków osób tej samej płc zawartych w jednym kraju, mają być uznawane w krajach, które tego nie dopuszczają. To oznacza zmuszanie nas do uznawania związków jednopłciowych. Hipokryci z UE niszczą krajowe porządki prawne.”

No dzieciak jakiś dokument mieć musi. No chyba że taki kraj jak Polska nie będzie go np chciał przyjąć na studia, bo nam się jego akt urodzenia nie będzie podobał, A kogo to poza Panem Wójcikiem obchodzi?

50 minut temu, DTaras napisał:

Ale jest do czorta żołnierzy co chcą chrześcijańskich wartości bronić.

https://www.joe-ks.com/archives_dec2010/PorkEatingCrusader.htm😂

Opublikowano (edytowane)

Kongres USA podniósł limit zadłużenia o 2,5 bln dolarów, zapobiegając kryzysowi finansów .

Unia drukuje Euro .

Polsce tez można drukować .

Nastała era dodruku pieniądza na świecie .

Kongres USA zagłosował w nocy ze wtorku na środę za podniesienie limitu zadłużenia państwa o 2,5 bln dolarów, tuż przed szacowaną datą potencjalnego bankructwa. Podniesienie limitu pozwoli na zapewnienie budżetowi środków prawdopodobnie do 2023 r.

W wyniku działań Kongresu nowy limit zadłużenia wynosi 31,4 bln dolarów.

Nowy limit Izba Reprezentantów przyjęła stosunkiem głosów 221 do 209. Wcześniej za podniesienie limitu zadłużenia państwa opowiedział się Senat.

Głosowania w Senacie i Izbie Reprezentantów oddaliły widmo bankructwa USA - przynajmniej do 2023, czyli okresu po wyborach parlamentarnych w listopadzie 2022 r.

Było to już drugie podniesienie limitu w tym roku; wcześniej Kongres zrobił to w październiku. Za sprawą umowy między partiami tym razem odbyło się to w trybie przyspieszonym i z pominięciem progu uzyskania większości kwalifikowanej 60 głosów w Senacie.

@Ulman  towarzyszu potrzebują   cię w Kongresie i to szybko co oni robią być ich podszkolił .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

28 minut temu, galan99 napisał:

Nie mam wystarczy że jesteś tu towarzyszu @Ulman i dopilnujesz wszystkiego potrafisz tyko wyzywać ludzi to są twoje logiczne zdania .

Jeśli sam przyznajesz że nie masz wystarczającej zdolności intelektualnej to znaczy że cię nie wyzywam a jedynie stwierdzam fakt co do którego obaj się zgadzamy.  Nie wiem czy w tej sytuacji jesteś w stanie podważyć moją logikę

Opublikowano
mirro napisał:

https://www.joe-ks.com/archives_dec2010/PorkEatingCrusader.htm😂

Aaa ta naszywka ma inne dno albowiem aby miała sens to trzeba po pierwsze umieć przeczytać a i znać język obcy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v