Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, Pafnucy napisał:

Spórek na to nie pozwoli...

A co to się stanęło, żeś tej Spurkowej dziurę zatkał i jeszcze ogonek zostawił?🤔🤭🤭🤭

Opublikowano

"Przed wypadkiem para spotykała się siedem lat. Mężczyzna i kobieta według ustaleń śledczych mieli się często kłócić oraz nadużywać alkoholu i narkotyków. W czasie procesu kobieta nierzadko zmieniała swoje zeznania, mówiąc, że nie pamięta, z jakiego powodu wypadła z okna. Sąd uznał jednak, że Aleksandra K. została z niego wypchnięta."

Czyli tak. Jakby chciał osiągnąć swój cel, to zszedłby na dół , stwierdził że żyje, wniósł jeszcze raz na górę ( dla pewności tym razem na wyższe piętro) i wywalił znowu przez balkon?🤣

Opublikowano (edytowane)

Muszę dziś wieczorem i jutro włączyć TVPis. Obstawiam że zobaczę jak Jarosław dzielnie kierował cała Solidarnością, jak bronił ludzi przed aresztowaniami a sam internowania uniknął. Obstawiam  że  już wtedy miał takie wpływy ze po prostu nie ośmielili się go tknąć. A zresztą, co by nie powiedzieli to i tak lud uwierzy. Nie na darmo idą te miliardy. 

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano

jedna corka mieszka na 8 a druga na 7 pietrze -tam chyba poprawki by nie trzeba bylo,🙃

korcilo mnie zeby zalozyc nowe konto "pafnucy" 🤣.

to byla piekna zimowa niedziela, mroz ,snieg, piekne slonce-cisza i spokoj jak dzis i nawet teleranka nie bylo, babka zawsze rano sluchal mszy o 7 a tu nic,cisza i szumy ,tak samo w telewizorze, nikt nie wiedzial co sie dzieje, jedyny telefon we wsi odciety. dopiero jak hutnicy i gornicy zaczeli wracac w nocek wszystko stalo sie jasne.

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

noo , Rysiek 1973 kupił już agregat  do prądu a no i Galan też .          

Ja też kupiłem, ale to z tego powodu, że na przyczepie montuję kontener chłodniczy zasilany na 380V i potrzebuję jakiegoś zasilania jak go zaciągnę na pole ;) 

Opublikowano
35 minut temu, Ulman napisał:

Muszę dziś wieczorem i jutro włączyć TVPis. Obstawiam że zobaczę jak Jarosław dzielnie kierował cała Solidarnością, jak bronił ludzi przed aresztowaniami a sam internowania uniknął. Obstawiam  już wtedy miał takie wpływy ze po prostu nie ośmielili się go tknąć. A zresztą, co by nie powiedzieli to i tak lud uwierzy. Nie na darmo idą te miliardy. 

Jest duża szansa, ze usłyszysz. Kilka lat temu jak szczujnia co chwilę robiła nagonki na Wałęsę. Sam słyszałem jak mówili, że tak naprawdę Solidarnością kierował Lech Kaczyński.

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Jest duża szansa, ze usłyszysz. Kilka lat temu jak szczujnia co chwilę robiła nagonki na Wałęsę. Sam słyszałem jak mówili, że tak naprawdę Solidarnością kierował Lech Kaczyński.

I to by się zgadzało. To on obalił komunizm a że ruskie pamiętliwe to go magnesem  i eksplozją zamordowali o świcie w w Smoleńsku

• Haha 2
Opublikowano

ale to prawda historyczna-przez kilkanscie miesiecy to sp lech kaczynski realnie kierowal solidarnoscia. w opozycji aktywnie dzialal od konca lat 70....byl waznym ekspertem i doradca .

umniejszanie jego zaslug patrzac przez pryzmat jego brata nie jest w porzadku...gdyby nie fatalny wplyw brata bylby najlepszym prezydentem w historii,

gdyby nie jaroslaw k. to walesa nie zostalby prezydentem a gdyby byl nadal jego wspolpracownikiem to pewnie druga kadencje mialby w kieszeni

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Ja też kupiłem, ale to z tego powodu, że na przyczepie montuję kontener chłodniczy zasilany na 380V i potrzebuję jakiegoś zasilania jak go zaciągnę na pole ;) 

A to nie łatwiej było kupić z naczepy chłodni cały zestaw z silnikiem i gratami?

19 minut temu, jacus napisał:

gdyby nie jaroslaw k. to walesa nie zostalby prezydentem a gdyby byl nadal jego wspolpracownikiem to pewnie druga kadencje mialby w kieszeni

Taaa a Kapitan Ameryka tu mu mógł buty tylko czyścić.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v