Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Ale na wódkę pomstowałeś...

Nie pomstowałem, tylko żaliłem się nad własnym losem jako konsumenta, patrioty zmuszanego do poszukiwania ukojenia w obcych alkocholach.😂

7 minut temu, DamianRolnikSkup napisał:

Jak nie PIS to kto? Kto normalny do polityki idzie?

Jak widać do PiSu też raczej normalni nie trafili.😂

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

Masz rację obce to przeważnie z C ukrem 😁🤭

Podobnie Ów brokuł🤭😁😉😉😉

Opublikowano
12 minut temu, DTaras napisał:

Masz rację obce to przeważnie z C ukrem 😁🤭

O ja durna piz*a. Dopiero zaczaiłem.😂 dzięki Panowie ale nie będę poprawiał, niech pozostanie jako pomnik wstydu mego.

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

To dobrze czy źle ? .

Dobrze, bo będziesz miał więcej borówki na przetwory i orzechów dla wiewiórek

Opublikowano (edytowane)

W cale nie bo orzechy laskowe idą wszystkie na Włochy a Borówka na rynek lokalny wiec nic mi embargo nie zrobi złego .

Tylko zobaczymy co będzie z malinami .

Sady jabłoniowe jebną poniżej mułu .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Taaak?

A jak inny producent mający wejście na Białoruś nie odstawi towaru to gdzie on wyląduje? Na polskim rynku. A jak to wpłynie na cenę i zbyt???

Jak Włoch nie sprzeda orzechów to i nie kupi ich od ciebie

Wśród towarów, których import będzie od 1 stycznia zakazany znajduje się m.in.: 

Wołowe mięso świeże, chłodzone i mrożone, wieprzowina i drób, podroby, tłuszcze, kiełbasy, mięso solone, suszone i wędzone, mączka mięsna, mleko i produkcja mleczarska, warzywa, owoce, orzechy, produkty cukiernicze, sól i "inne towary".

Opublikowano (edytowane)

Co do Borówki to na Białoruś nie szła wiec nie ma wpływu tak samo z orzechem .

Tylko jabłka , wiśnie , porzeczka tu będzie problem mega wielki .

Głównym kierunkiem eksportu borówki w ubiegłym roku były kraje Unii Europejskiej, głównie Wielka Brytania (2,7 tys. ton, 40 proc. wolumenu eksportu), Niemcy (1,6 tys. ton, 24 % .

Orzech laskowy 90 % to włochy inne kraje  Unii .

Warzywa i owoce jak jabłka  i wiśnie , mięsa  to dostaną po d*pie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Taaak?

A jak inny producent mający wejście na Białoruś nie odstawi towaru to gdzie on wyląduje? Na polskim rynku. A jak to wpłynie na cenę i zbyt???

Jak Włoch nie sprzeda orzechów to i nie kupi ich od ciebie

Wśród towarów, których import będzie od 1 stycznia zakazany znajduje się m.in.: 

Wołowe mięso świeże, chłodzone i mrożone, wieprzowina i drób, podroby, tłuszcze, kiełbasy, mięso solone, suszone i wędzone, mączka mięsna, mleko i produkcja mleczarska, warzywa, owoce, orzechy, produkty cukiernicze, sól i "inne towary".

Będą głodem przymierać?

Opublikowano

Głodem może nie, ale pewnie jutro już nie zamówisz jednego miejsca paletowego na magazynach białoruskich.😂 Po nowym roku okaże się czy któryś z kumpli Putina wk***i się na tyle że każą odblokować embargo . Białoruś zarabia na przewałce naszego towaru do Rosji i o swój rynek raczej się nie martwią.

Opublikowano
17 minut temu, mirro napisał:

Głodem może nie, ale pewnie jutro już nie zamówisz jednego miejsca paletowego na magazynach białoruskich.😂 Po nowym roku okaże się czy któryś z kumpli Putina wk***i się na tyle że każą odblokować embargo . Białoruś zarabia na przewałce naszego towaru do Rosji i o swój rynek raczej się nie martwią.

Coś jeść muszą i towar pójdzie pewnie przez Uzbekistan czy inny Tadżykistan

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v