Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale swoją drogą. Uchodźcy na granicy polsko-białoruskiej to jedna wielka gówniana gra. Zastanawiał się ktoś skąd oni się wzieli na Białorusi? A granica z Rosją? Jak oni się dostali? Przecież gołym okiem widać że to ustawka i gra polityczna. Nie wiem czy taniej nie byłoby wyłapać ciapatych i wywieźć ich do ich krajów. Przynajmiej drutu by tyle nie zmarnowali kupionego 100 razy drożej niż kosztuje normalnie.

Opublikowano
4 godziny temu, pafnucy napisał:

no jak można nie lubić darmowej kasy? Ty byś nie chciał?

on lubi ale nie podoba sie ze daje się innym on to samolub 

4 godziny temu, Ulman napisał:

Całe twoje rozumienie swiata jest jak ten kombajn - postawione na głowie. Ciągła tęsknota za komuną i socjalistycznymi rozwiązaniami dla nierobów i gamoni.

zaraz zaraz a kto sie chinami zachwycał tam tak źle ? 

Jak zobaczysz połowę tego co ja to zaczniesz rozumieć jak działa swiat.

można wyczytać po twoich mądrościach 

Romka do głupoty od zawsze ciągnęło

kiedy ?  pamiętaj zeby coś narobić( w tym wypadku kombajn)  to trzeba coś robić szybciej pierdolnie cię piorun w domu albo w lotto wygrasz pamiętaj nic nie wysiedzisz ...

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

k wracając do tematu uchodźców to wychodzi na to że Łukaszenka ograł wszystkich  , osiągnął co chciał i jeszcze grubo na tym zarobił. Wziął kasę za wpuszczenie beżowych, nastraszył naszych pajacy, pokazał że europa musi się z nim liczyć bo może zakręcić kurek a na sam koniec jeszcze raz zarobił na bezowych za ich wywiezienie. Niby taki głupi a jako jedyny zyskał na tym zamieszani

gadałem mu śni się mu znowu komuna znów zachwycony 

3 godziny temu, Ulman napisał:

Płace 8% , inflacja 7% , euro dziś prawie 4,7 pln  co oznacza dalszy wzrost cen. Rozwijamy się jak cholera. Jedynie w TVPis ciągłe pasmo sukcesów.

Holandia ma to samo winna Kaczyńskiego ? 

3 minuty temu, Ulman napisał:

Gdzie pisałem że w Chinach tak źle?

wręcz przeciwnie 

4 minuty temu, Ulman napisał:

Nie wyczytasz bo podstawowych prawidłowosci nie rozumiesz. 

brakło ci argumentów 

Opublikowano (edytowane)

Drażni cie ze tak PISowców wydymał i postraszył? Srało towarzystwo  w gacie, w tvpis na pasku " WOJNA"  proletariat wystraszony i osaczony. Aż tu nagle nie nasz dzielny rząd, nie Jarosław wiecznie dziewica, nie niezłomny Błaszczak tylko zła Merkel wzieła do łapy telefon i sprawę załatwiła. 🤣 Ot i odstraszyła ich nasza potęga militarna i pozycja w swiecie😆

Ile juz dziś Roman poszło? Ćwiarteczkę już chyba dziabnąłeś🥂 Jeszcze dwie ćwierci do smierci🤮

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Drażni cie ze tak PISowców wydymał i postraszył?

kto wydymał ? jak ?

3 minuty temu, Ulman napisał:

Srało towarzystwo  w gacie, w tvpis na pasku " WOJNA"  proletariat wystraszony i osaczony.

wiedze ze oglądasz bo ja naoglądałem wiadomosci  w tym tygodniu co jeszcze leciało ?

zła Merkel wzieła do łapy telefon i sprawę załatwiła.

jak ?

Opublikowano

Postraszył jedną z ich najwiekszych obsesji i leków PIS Muzłumanie prześladują elektorat PIS od początku ich rządów.  To chyba drugi najwiekszy lęk zaraz po powrocie Tuska do władzy. No więc Łukaszenka wziął kasę od bezowych i postraszył naszych paranoików i ich elektorat. Jeśli oni się wpieprzali w jego sprawy wewnetrzne to sie odegrał tyle że wywołał tym mase kosztów i ruchawkę paralityczno drgawkowa ze stanem wyjątkowym włącznie. A jak juz postraszył to jeszcze wyrwał kasę z UE (czyli również naszą) i odesłał towarzystwo do domu.  Zrobił co chciał i to nasi tańczyli jak im zagrał

Opublikowano

taki chichot losu ze to kurdowie z iraku..

20 lat temu napadlismy irak-chcielismy co nieco zrabowac ale amerykanie nie pozwolili..

kurdowie to tacy polacy azji bliskowschodniej-najwiekszy narod  bez wlasnego panstwa, rozdary miedzy poteznych sasiadow, od setek lat wybijajacy sie na niepodleglosc. przesladowany i mordowany w kazdym kraju w ktorym mieszka........

Opublikowano
24 minuty temu, Ulman napisał:

Postraszył jedną z ich najwiekszych obsesji i leków PIS Muzłumanie prześladują elektorat PIS od początku ich rządów. 

czemu ?

25 minut temu, Ulman napisał:

No więc Łukaszenka wziął kasę od bezowych i postraszył naszych paranoików i ich elektorat. Jeśli oni się wpieprzali w jego sprawy wewnetrzne to sie odegrał tyle że wywołał tym mase kosztów i ruchawkę paralityczno drgawkowa ze stanem wyjątkowym włącznie. A jak juz postraszył to jeszcze wyrwał kasę z UE (czyli również naszą) i odesłał towarzystwo do domu.  Zrobił co chciał i to nasi tańczyli jak im zagrał

a niby po co płacą chcieli przyjmować coś się stało ?  za co chcą im płacić ?  tania siła robocza 

Opublikowano

Pomysł upadł. Myśleli że będą lepsi i tańsi od Polaków, a oni jeszcze bardziej cwani i wola socjal nóż robotę. Do tego mieli być spokojni i opanowani a robią co chcą. To nie oni mają się podporządkować krajowi do którego przyszli tylko im ma się podporządkować ten kraj. Gdzieś tam mają zapisane ze to taki nowy element wojny, osiedlać się, ściągać rodziny i w ten sposób zdobywać kraj 

2 minuty temu, Ulman napisał:

A co cię to obchodzi? Ważne że Łukaszenka na tym najbardziej skorzystał bo wziął kase od obydwu stron.

Ma chłop łeb 🤔 wilk syty i owca cała, ale jak poczuję że  UE taka uległa to raczej będzie jeszcze pazur pokazywał 🤔

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Pomysł upadł. Myśleli że będą lepsi i tańsi od Polaków, a oni jeszcze bardziej cwani i wola socjal nóż robotę.

ten głupek wyżej nad tobą też chciał ich przyjmować .......   pisowce straszą i co robią nie robią i niebd 

5 minut temu, Ulman napisał:

A co cię to obchodzi?

czytaj co napisał są jednak mądrzejsi od ciebie ... przetrawisz to ? 

Opublikowano (edytowane)

Jeśli UE nie będzie głupieć z sankcjami tylko robić z nim biznes to nie będzie podskakiwał. I takie rozwiązanie jest najlepsze.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

ten głupek wyżej nad tobą też chciał ich przyjmować .......   pisowce straszą i co robią nie robią i niebd 

Roman po co wy sobie ublizacie, można na temat polityki na spokojnie porozmawiać. 

Opublikowano (edytowane)

stara jego śpiewka, ale u nas to normalne tak od 2015 , jak brak mu argumentów i nie umie nic modrego powiedzieć to zasłania się szkoła 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

Jeśli UE nie będzie głupieć z sankcjami tylko robić z nim biznes to nie będzie podskakiwał. I takie rozwiązanie jest najlepsze.

Według mnie to bardziej interesy nam Polakom by się opłaciły ze wscchhodem niż całą tą ujnia eu. Wcześniej zanim Unia zaczęła mieszać to i jabłko szło i inne owoce i warzywa, mięso teraz to nie wiem jak tam idzie ale produktów mlecznych chyba nadal dużo? 

Edytowane przez gregor1284
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

Możesz to napisać po polsku i rozwinąc tę głęboką myśl?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v