Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No tak ale nawet jak pójdzie do łopaty to nie chce nią robić. Łopata w ostateczności jak juz faktycznie koparka nie da rady.

Opublikowano (edytowane)

możę i nasza izera  trafi na giełdę  https://www.msn.com/pl-pl/finanse/najpopularniejsze-artykuly/z-zerowym-przychodem-są-trzecim-najdroższym-producentem-aut/ar-AAQOmOv?li=BBr5CAr                               ostatnio widziałem jak asfalt układała firma to 4 łopatowych obok szło z łopatami tylko szli możę nieraz coś podrzucą .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
5 godzin temu, Roman176 napisał:

chodziło mi o teren górzysty nie o typowe góry .. pierwsza klasa jest ale nie w naszych górach 

W Gąskowie dachował kombajn. Przewrócił się na wzniesieniu podczas prac polowych

coś jeszcze mądrego ? z tym przebiegiem to gdzie twoja głowa to panie maju w zżyciu do pracy nie dojeżdżałeś no ale qurwa najmądrzejszy bo stara wpajała ze ma studia  

co z tego ze w życiu nic nie wychodzi....    twoje poglądy polityczne podobne  w d*pie był guwno widział ......

Cały czas madre rzeczy ale jako człowiek nienormalny nic nie rozumiesz. Całe twoje rozumienie swiata jest jak ten kombajn - postawione na głowie. Ciągła tęsknota za komuną i socjalistycznymi rozwiązaniami dla nierobów i gamoni.

Jak zobaczysz połowę tego co ja to zaczniesz rozumieć jak działa swiat.

5 godzin temu, agromatik napisał:

Roman nie wklejaj zdjęć potwierdzających durnotę ludzką. Gościu bezrefleksyjnie potraktował info o środku ciężkości maszyny.

Romka do głupoty od zawsze ciągnęło

Opublikowano

Ja lubię i biorę kasę bo to obowiązek każdego kto płaci na to podatki. Płacić i nie brać to debilizm. Różnica miedzy mną a Romanem jest taka ze ja bym skasował te głupoty socjalne choćby jutro a on  lewactwo popiera i chetnie by je rozwijał bardziej

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Płace ponad 8 proc. w górę. Najnowsze dane GUS

Przeciętne wynagrodzenie brutto w sektorze przedsiębiorstw w październiku 2021 r. wyniosło 5917,15 zł – podał w najnowszym komunikacie Główny Urząd Statystyczny.

https://www.tygodnikzamojski.pl/artykul/118698/kraj-place-ponad-8-proc-w-gore-najnowsze-dane.html?fbclid=IwAR3GynyYi8juxcHlpJycVUBQ6ZydT5UUohVVxty8nIS5UOD89da8Pk2GFn

Joe Biden przekazał władzę Kamali Harris. „Tymczasowo”

https://wmeritum.pl/joe-biden-wladze-kamali-harris/360385

Edytowane przez galan99
Opublikowano

A mi tam dobrze jest a ani grosza z socjalu nie biorę. Na co mam narzekać praca jest w sklepach pełne półki dach nad głową mam i nie ma takiego totalitaryzmu jak na zachodzie

Opublikowano
29 minut temu, Ulman napisał:

Płace 8% , inflacja 7% , euro dziś prawie 4,7 pln  co oznacza dalszy wzrost cen. Rozwijamy się jak cholera. Jedynie w TVPis ciągłe pasmo sukcesów.

Zamień dziś pensje na drogie euro i cofnij się 5-8 lat i zrób to samo .

Opublikowano

A ciul z tym i tak rozliczam się w Euro, to nawet myśleć mi się nie chce co i jak było. Gorzej że nikt nie chce nic powiedzieć na temat cen nasion warzyw na przyszły rok.

Opublikowano

To już pewne że tanio nie będzie. Kupisz na giełdzie w Sandomierzu😜

Galan też coś Ci sprzeda. 🤭

Opublikowano
22 minuty temu, mirro napisał:

A ciul z tym i tak rozliczam się w Euro, to nawet myśleć mi się nie chce co i jak było. Gorzej że nikt nie chce nic powiedzieć na temat cen nasion warzyw na przyszły rok.

Słyszałem o przedziale  7-8%. To byłby rozsądny wzrost bo jesli chodzi o śor to trzeba się liczyć ze zwyżką 10-12% a niektóre substancje jak tebukonazol ok 50% a azoksystrobina ponoć ok 25%. Za kilka miesięcy się przekonamy.

Opublikowano

Chin się wkurwiła .

Chiny uderzają w Litwę. „Poniesiecie wszelkie konsekwencje”

Chiny w bardzo ostrym tonie zaprotestowały przeciwko utworzeniu w Wilnie tajwańskiego biura przedstawicielskiego na Litwie. Chińskie MSZ oświadczyło w komunikacie, że „Litwa poniesie wszelkie wynikające z tego konsekwencje”.

Chiński rząd wyraża silny protest i stanowczy sprzeciw wobec tego skrajnie bezczelnego działania i podejmie wszelkie konieczne środki, by bronić suwerenności państwowej i integralności terytorialnej. Strona litewska poniesie wszelkie wynikające z tego konsekwencje” – ostrzegają Chiny.

https://wmeritum.pl/chiny-uderzaja-w-litwe/360340

Opublikowano

Tak wracając do tematu uchodźców to wychodzi na to że Łukaszenka ograł wszystkich  , osiągnął co chciał i jeszcze grubo na tym zarobił. Wziął kasę za wpuszczenie beżowych, nastraszył naszych pajacy, pokazał że europa musi się z nim liczyć bo może zakręcić kurek a na sam koniec jeszcze raz zarobił na bezowych za ich wywiezienie. Niby taki głupi a jako jedyny zyskał na tym zamieszaniu. 

Opublikowano
jarecki napisał:

6 minut temu, mirro napisał:

A ciul z tym i tak rozliczam się w Euro

bo teraz bitcoin modny jest ;)

Zima idzie. Postawisz koparkę to i ukopiesz cyfraka i ciepło w domu.... kogeneracja.

Ulman napisał:

Tak wracając do tematu uchodźców to wychodzi na to że Łukaszenka ograł wszystkich  , osiągnął co chciał i jeszcze grubo na tym zarobił. Wziął kasę za wpuszczenie beżowych, nastraszył naszych pajacy, pokazał że europa musi się z nim liczyć bo może zakręcić kurek a na sam koniec jeszcze raz zarobił na bezowych za ich wywiezienie. Niby taki głupi a jako jedyny zyskał na tym zamieszaniu. 

No tak on to widzi ale chyba jest krótkowidzem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v