Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

dlatego ze za 8 lat ich rządów bardzo zbiednieliśmy

Ja nie zbiedniałem.😂

1 minutę temu, galan99 napisał:

PO nie ma nic do zaoferowania po za jednym odsunąć PiS od władzy .

W obecnej sytuacji to bardzo dużo.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Uprawiają dopłaty nie dlatego że jest głód ziemi tylko darmowa kasa!

u nas tego nie było ziemia by lezała odłogiem a teraz jak niema to tak jest w opolskim to samo niestety dużo ludzi ma sąsiada Niemca albo holendra i Duńczyka 

za platformy byli tak Niemcy pewni siebie ze do Kietrza już zwozili maszyny gdyby nie związki to 6 tyś ha by Niemiec jeździł 

ostatni PGR zamknęli co dobrze prosperował w gorczyczkach pod pretekstem niby budowy logistyki 600ha było w czechach i co hehe cała zdradziecka morda niemiecka tuska wszędzie działała 

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

dlatego ze za 8 lat ich rządów bardzo zbiednieliśmy u nas widać było to po czechach jak nam uciekły 

50 %  eksportu czech to samochody pewnie i w pkb czech też jest spory udział więc to nie do końca dobre rozwiązanie 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

ze do Kietrza już zwozili maszyny gdyby nie związki to 6 tyś ha by Niemiec jeździł 

Nooooo to jak Suski łyknie teraz Kietrz, to jeszce będą się za Niemcem rozglądać. 😂

Opublikowano

u nas tego nie było ziemia by lezała odłogiem a teraz jak niema to tak jest w opolskim to samo niestety dużo ludzi ma sąsiada Niemca albo holendra i Duńczyka 

Dobrze że my daleko od Niemca nie ma takiego problemu .

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Ja nie zbiedniałem.😂

W obecnej sytuacji to bardzo dużo.

No ale popatrz jak za PiS się rozwijasz, w ubiegłym roku dziura w ziemi i apartament dla palet wystawiony, w tym powtórka, fasolka droga... I niech żyje PiS.  Tylko nowego Mesia w salonie brak No i lat przybyło🤭

Opublikowano

i tu się mylisz myślą jak by podziękować top farms  🙄   

1 minutę temu, galan99 napisał:

Dobrze że my daleko od Niemca nie ma takiego problemu .

oni też byle czego nie biorą oni do centralnej polski i dalej nie niewiem 

pod Krakowem też już ich niema 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

No ale popatrz jak za PiS się rozwijasz, w ubiegłym roku dziura w ziemi i apartament dla palet wystawiony, w tym powtórka, fasolka droga... I niech żyje PiS.  Tylko nowego Mesia w salonie brak No i lat przybyło🤭

Wszystko to marność.😂

Opublikowano

No tak, ino jak żyć bez tej marności...🤣

Uj z pieniędzmi,  tylko czym czas zapełnić🤭

Opublikowano

Ja sąsiadów to mam w ciul, tylko za granicą. a nie zza granicy.😂

9 minut temu, Agrest napisał:

Stalina już dosiadłeś?

Było już pierwsze odpalenie tylko lewa strona mi ciulowo skręca. Chyba trza całe sprzęgło z hamulcem wy***ać i dać nowe. 😂

Opublikowano
7 minut temu, akooo napisał:

Dla rodziny czas poswiecic

Jak Mirek z Italiano zacznie więcej czasu spędzać to makaron mu uszami wyjdzie, a wino wątrobę rozwali. I na czystą patrzeć nie będzie mógł, a sam wiesz ze lepsza litra gorzały jak 3 wina🤭

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, jarecki napisał:

https://www.wnp.pl/nafta/komisje-sejmowe-nie-poparly-poprawek-senatu-do-ustawy-ws-paliwa-rolniczego,506020.html      możę jeszcze całkowicie znieść limit na paliwo rolnicze 🤦‍♂️

Ty chyba rolnikiem nie jesteś, jak nie popierasz wzrostu limitu ... Chociaż zamiast wzrostu limitu do 110l to lepszy był by obecny limit a 1,10zł do odliczenia z każdego litra.

Bo nie oszukujmy się, jak ktoś wykorzystuje paliwo tylko do ciągnika i kombajnu, a nie do osobówek, to te 100l do ha spokojnie starcza, więc z punktu widzenia nas, rolników, lepsze było by zwiększanie kwoty odliczenia a nie ilości litrów ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Ja nie jestem rolnikiem bo nie popieram wzrostu limitu litrów.

To jest akcja w 100% pod publikę. Może 5% rolników skorzysta, reszta wróci do budżetu. 

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Ja nie jestem rolnikiem bo nie popieram wzrostu limitu litrów.

Bo Ty jesteś uprawiaczem gleby i wywrotowym elementem, być może kułakiem nawet. A tacy zawsze sypią piasek w dobrze naoliwione tryby socjalistycznej gospodarki.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v