Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

@witejusNie do końca. Zauważ, że Niemcy np North Steram 2 zablokowali i mają już na Władzia haczyk. Oni umieją grać Polacy nie.

o k**wa , zablokowali nord stream 2 i mają haczyk 🤦‍♂️tak serio ?

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Za Turów to żeśmy sami sobie nagrabili. Jak by nam szkodzili to nasz rząd nie robił by inaczej jak Czesi.

Chłopie my im szkodzimy, ale już swój węgiel do nas chcieli wozić i to by im nie szkodziło 🤦‍♂️

• Like 1
Opublikowano

Dalsze słowa wizjonera przerażają, bowiem mówi on o tym, że coś może przedostać się do naszej atmosfery, a media obecnie nic o tym nie wspominają. Jasnowidz z Człuchowa nie wyklucza, że to może okazać się wydarzenie na dużą skalę

“Coś się przedostanie do powietrza, do atmosfery. Nie wiem, czy to jest globalne, czy lokalne, ale na tyle będzie to istotne i groźne, że wszędzie ludzie będą o tym mówili i będą się tego bali. Skojarzyło mi się, że jakaś bardzo niebezpieczna substancja dostanie się do atmosfery, które będzie mogła zagrażać ludziom w sposób bardzo dotkliwy” – powiedział.

Zapowiedź czegoś większego?

“Po jakimś czasie dotarło do mnie, że to tak, jakby ktoś celowo otworzył jakieś zbiorniki, coś, co jest w ziemi. To będzie wyglądało jak sabotaż, jak celowe działania. To będzie bardzo groźne. Muszę powiedzieć, że w mojej ocenie, w moim poczuciu, świat coraz bardziej pogrąża się w konflikcie. On nie wisi w powietrzu. On się dzieje. Dlaczego tego nie widzimy? Bo wiele rzeczy widzimy przez mass media, które tłumaczą nam, co się dzieje, jaka jest rzeczywistość. To mass media tłumaczą, kto jest dobry, kto jest zły w sytuacji globalnej. To mass media w pewnym sensie kreują nasz światopogląd. To mass media potrafią jakąś rzecz wyolbrzymić, a inne problemy mogą zniknąć, bo media przestają o nich mówić. Dzieje się to na wielu płaszczyznach naszej rzeczywistości i nie zdajemy sobie z tego sprawy” – mówi.

Oj będą ludzi truli .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Chłopie my im szkodzimy, ale już swój węgiel do nas chcieli wozić i to by im nie szkodziło 🤦‍♂️

Chcieli nie chcieli wozić. Przedstawili badania, że woda im odpływa i tyle w temacie. Nasi nie umieją się bronić i trzeba będzie płacić. Dogadać też się nie umieją zresztą.

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Haczyk mają że bez gazu będą siedzieć... 

Tak a przy okazji nie będą za niego ruskim płacić. A ruskie wiadomo kasy nie potrzebują. Sory ale większość z was ma o tym takie pojęcie jak wasi idole z pisu czyli żadne. Nic z tego nie rozumiecie. Oczywiście ruskich też stać na to by fortuna wydana na budowę leżała sobie na dni morza od tak bo tak. Zamiast przynosić zyski.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Chcieli nie chcieli wozić. Przedstawili badania, że woda im odpływa i tyle w temacie. Nasi nie umieją się bronić i trzeba będzie płacić. Dogadać też się nie umieją zresztą.

Tak a przy okazji nie będą za niego ruskim płacić. A ruskie wiadomo kasy nie potrzebują. Sory ale większość z was ma o tym takie pojęcie jak wasi idole z pisu czyli żadne. Nic z tego nie rozumiecie.

Moi idole z pisu 🤦‍♂️ Ty naprawdę jakiś niedopieczony chyba jesteś 

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

Myślałem, żeś pisowiec jak kilku tutaj bo coś tam o UE pisałeś, że ci pasuje, że się odcinamy czy cos.

Gdzie do uja, lepiej byś mi w pysk zajebał niż pisowcem nazwał... Pasuje mi wyjście z UE bo ja już tam szansy dla nas nie widzę. Ale z ekonomicznego punktu widzenia.

• Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, jarecki napisał:

tak samo kaczyński czy kwasniewski nic nie znaczyli jak teraz duda , nawet kwasniewskiemu talibów na mazury przywiezli o czym nie wiedział  biedaczek .

Nie wiedział albo nie chciał wiedzieć. Ale zapytaj raczej, czemu przywieźli na Mazury a nie do innej bazy? Po WTC to zrobili amerykanie miało sens, tym bardziej że nie mogli zidentyfikować przeciwnika. Tzn wiedzieli kto zacz, ale nic nie wiedzieli o strukturach. Nie podniecałbym sie tak tymi talibami, bo ustalenia szły po linii dowodzących służbami u nas i u nich, tym bardziej że wiedzieli iż działanie będzie niezgodne z naszym prawem. Ja też bym na to przystał a jak by pytano czemu, to kazałbym się odjebać. Czasami trza wziąć na klatę i już.

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Nie wiedział albo nie chciał wiedzieć. Ale zapytaj raczej, czemu przywieźli na Mazury a nie do innej bazy? Po WTC to zrobili amerykanie miało sens, tym bardziej że nie mogli zidentyfikować przeciwnika. Tzn wiedzieli kto zacz, ale nic nie wiedzieli o strukturach. Nie podniecałbym sie tak tymi talibami, bo ustalenia szły po linii dowodzących służbami u nas i u nich, tym bardziej że wiedzieli iż działanie będzie niezgodne z naszym prawem. Ja też bym na to przystał a jak by pytano czemu, to kazałbym się odjebać. Czasami trza wziąć na klatę i już.

Jakby ludzie pokroju dudy wiedzieli co się dzieje w służbach specjalnych i co one robią... Oni by jeszcze nie zdążyli a ten sukces by ogłaszał 

Opublikowano
29 minut temu, hubertuss napisał:

@witejusNie do końca. Zauważ, że Niemcy np North Steram 2 zablokowali i mają już na Władzia haczyk. Oni umieją grać Polacy nie.

Wstrzymali certyfikację z powodu wniosku PGNiG (polska firma) .

Opublikowano
8 minut temu, fezoi napisał:

Wstrzymali certyfikację z powodu wniosku PGNiG (polska firma) .

W szczujni mówili? To cię nabrali. Chodzi o własność i siedzibę rejestracji spółki. Spółka budująca czy operująca zarejestrowana jest w Szwajcarii a niemieckie prawo nakazuje, że musi być zarejestrowana u nich. Czy coś w tym stylu. NIe pamiętam dokładnie. Ale żadne PGING. Kto by się Polską firmą tam przejmował.

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Polska ma dużo pomysłów tylko jakoś nie wiele robi. Wysyłają policję i wojsko za granice i nic poza tym. A Duda się kompromituje mówiąc, że nie zaakceptuje ustaleń innych krajów. Chciał bym zobaczyć jak zachód z Łukaszenką się jakoś dogada i uchodźcy będą znikać a Duda będzie krzyczał, że się nie zgadza.

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Ogólnie niestety z Polską nikt się nie liczy. Odcinamy się od UE. Dyplomacja rozmontowana. Nawet w Czechach ambasadora nie ma. To są skutki wstawania pisu z kolan. Zachód może dogadać się z Putinem. Ten każe Łukaszence uspokoić granicę. A Duda będzie krzyczał, że się nie zgadza. 

Jesteś  głuchy   czy  po prostu   twoja  szczujnia  ci  taki  przekaz  dała  bo  całej  wypowiedzi  Prezydenta  Andrzeja  Dudy  chyba  nie  słyszałeś  skoro  piszesz   takie  brednie  i  po  raz  kolejny  się  kompromitujesz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v