Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siedzę i oglądam TVPis i właśnie się dowiedziałem że nasi zołnierze wykazują sie bohaterską postawą (choć nie zdradzono na czym to polega) , odpierają brutalne ataki (?). Całość  oczywiście wynika z gresji Putina i Łukaszenki na całą UE a być może nawet cały świat.  Oczywiście opozycja jest dogadana z Łukaszenką i przez niego opłacana żeby od środka zniszczyć nasz kraj który zarządzany jest przez najwspanialszy PIS który kiedyś zbawi cały świat. Oczywiście całość okraszona wypowiedziami "zwykłych" polaków którzy dziwnym trafem mówią dokładnie to co trzeba. Nie wiem jak to działa ale zawsze wypowiadają się zbolałe dziady, stare baby, wszystko to zaniedbane, bidne i jakieś takie byle jakie i niedomyte. Widać że to w wieku ok. emerytury i że absolutnie nic to w życiu nie osiągnęło.  To są ludzie którzy z pewnością zapewnią wspaniały rozwój naszemu krajowi.

Opublikowano (edytowane)

Widzieli w jakie kurtki są ubrani ci zwani  imigranci , takie kurtki to są w cenie 5 tyś zł u nas wiec to są biedni ludzie ? .

Niema co się śmiać w made in  ciucholand  ubiera się 80 % Plaków . Takich kurtek nie ma , sam widziałem jak ubierają się naprawdę bogaci ludzie i nie przeczę sam kupię jakieś ubrania i się tego nie wstydzę lepsze jak ze sklepu za kosmiczne ceny .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ulman napisał:

W Egipcie czy Tunezji masz Armaniego i Versace na kazdym targu.

To u mnie nawet Ukraińcy truskawki w "Armanim" i "Versace" zbierają xD Zresztą, jak w stolicy jeszcze stadion działał to można było sobie pełno "markowych" ciuchów nakupić xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Po guglaniu wszystkie piękne.

kurna. dopiero złapałem... ma sie ten refleks....🐌

Opublikowano
25 minut temu, Ulman napisał:

Siedzę i oglądam TVPis i właśnie się dowiedziałem że nasi zołnierze wykazują sie bohaterską postawą (choć nie zdradzono na czym to polega) , odpierają brutalne ataki (?). Całość  oczywiście wynika z gresji Putina i Łukaszenki na całą UE a być może nawet cały świat.  Oczywiście opozycja jest dogadana z Łukaszenką i przez niego opłacana żeby od środka zniszczyć nasz kraj który zarządzany jest przez najwspanialszy PIS który kiedyś zbawi cały świat. Oczywiście całość okraszona wypowiedziami "zwykłych" polaków którzy dziwnym trafem mówią dokładnie to co trzeba. Nie wiem jak to działa ale zawsze wypowiadają się zbolałe dziady, stare baby, wszystko to zaniedbane, bidne i jakieś takie byle jakie i niedomyte. Widać że to w wieku ok. emerytury i że absolutnie nic to w życiu nie osiągnęło.  To są ludzie którzy z pewnością zapewnią wspaniały rozwój naszemu krajowi.

Coś ty narobił. Teraz masz mentlik w głowie z tyłu wspaniałych wiadomości.... 😉😄

3 minuty temu, Agrest napisał:

Ulman a jak określiłeś że są niedomyci?

Pewnie na tzw oko. 

Opublikowano
20 minut temu, Ulman napisał:

Araby mają 99,9% podróbek. Nie wiesz o tym?

W Egipcie czy Tunezji masz Armaniego i Versace na kazdym targu.

ale przekaz jest? jest. Marecek już przedwczoraj pokazywał tą kurtkę..., albo taką

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Ulman a jak określiłeś że są niedomyci?

Widać że włosy przetłuszczone, ciuchy szaro bure, fason sprzed 20 lat , na targu wiejskim kupowane. Z resztą zasada jest taka jak na ulicy  - z daleka widać brudasa i kocmołucha tak samo jak od razu jesteś w stanie ocenić jak idzie ktoś zadbany i czysty.

Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

To u mnie nawet Ukraińcy truskawki w "Armanim" i "Versace" zbierają xD Zresztą, jak w stolicy jeszcze stadion działał to można było sobie pełno "markowych" ciuchów nakupić xD 

Otototo, to był biznes. Towar przywieziony w niedzielę przed południem i wieczorem sprzedany. 

Opublikowano

po wyglądzie oceniasz ludzi?

2 minuty temu, Ulman napisał:

Widać że włosy przetłuszczone, ciuchy szaro bure, fason sprzed 20 lat , na targu wiejskim kupowane. Z resztą zasada jest taka jak na ulicy  - z daleka widać brudasa i kocmołucha tak samo jak od razu jesteś w stanie ocenić jak idzie ktoś zadbany i czysty.

Opublikowano

Zasada, czy według klucza oceniasz.

A patrz te dziady u tych zaradnych pracują i budują jego dobrobyt.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Agrest napisał:

Akurat te "dziady" wypowiadające się w TVP jako niby przypadkowi przechodnie to jedynie dobrobyt w ZUS-ie mogą zbudować, swoją szybką śmiercią xD 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Zasada, czy według klucza oceniasz.

Po to są dziady i do tego sie nadają. 

5 minut temu, pafnucy napisał:

po wyglądzie oceniasz ludzi?

Pierwsze wrażenie zawsze wiąze się z wygladem. Jak widzisz szczerbatego dziada  w powyciaganej koszuli,  wykoślawionych butach i przetartych portkach to masz 99% pewnosci że to dziad.  

Opublikowano
50 minut temu, DTaras napisał:

Jak dla mnie może być ale będzie problem z: a) większością tzw. gospodarstw rodzinnych b) chęcią ujawnienia tegoż w przypadku kumatej części badylarzy choć nie tylko.

a? dlaczego problem

Pafnucy: może być 90%, jeszcze lepiej. A co powiesz na to: gospodarstwo rodzinne to takie, w którym pracuje tylko rodzina; masz pracowników-jesteś przedsiębiorcą.

Opublikowano

Bez dziada ty byś był dziadem.

Budując twój dobrobyt, budują dobrobyt twego kraju, jeśli uważasz że dokładasz się do tego.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Pierwsze wrażenie zawsze wiąze się z wygladem. Jak widzisz szczerbatego dziada  w powyciaganej koszuli,  wykoślawionych butach i przetartych portkach to masz 99% pewnosci że to dziad.

to u nas ten1% sobie żył. wprawdzie juz dawne czasy, ale. łata na łacie i dziura w łacie... pierwszy samochód we wsi i nawet telefon.

2 minuty temu, Agrest napisał:

Bez dziada ty byś był dziadem.

by Ulman takiemu dobrze zapłacił, to dziad by się ogarnął..

rozkułaczyć Ulmana!!!

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Agrest napisał:

No super i pięknie.powiedz to rodzicom, dziadkom.

Moi rodzice i dziadkowie nie pier**lą głupot w TVP jak to niby jest wspaniale w tym kraju ... Mają własne oczy, widzą + i -, a nie to co im TVPropaganda powie xD A babcia ostatnio zła z zakupów wróciła, i powiedziała "Co z tego, że te dziady z rządu dają 13-tki i 14-tki, jak za swoją emeryturę mogę kupić mniej, niż 5 lat temu" xD 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Kufa! Sankcje dopieprzyli na Białoruś... To se poeksportujemyyyy...

I to jest właśnie przykład działania debili i histerii ciemnych mas.

Beżowi i tak przejdą do nas i pojadą na zachód  tyle że na raty i trochę to potrwa. Poniesiemy gigantyczne koszty na płoty , mury, rowy czy co tam jeszcze  i nic to nie da. Namieszają ludziom pod deklem, dziadków przyprawią o palpitacje i psychozy , będą straszyć wojną, zamachem na Polskę albo nawet jej rozpadem.  Finalnie sprowokują sankcje i będą ich największymi orędownikami  w imię debilnych urojeń zbawiania świata a kosztem interesów które powinno się z nimi robić.  Jak zwykle wszystko bezmyślnie i od d*py strony.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Moi rodzice i dziadkowie nie pier**lą głupot w TVP jak to niby jest wspaniale w tym kraju ... Mają własne oczy, widzą + i -, a nie to co im TVPropaganda powie xD 

Acha, i dlatego mogą korzystać z dobrobytu ZUSu i długo żyć.

26 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Akurat te "dziady" wypowiadające się w TVP jako niby przypadkowi przechodnie to jedynie dobrobyt w ZUS-ie mogą zbudować, swoją szybką śmiercią xD 

Opublikowano (edytowane)

Acha, i dlatego mogą korzystać z dobrobytu ZUSu i długo żyć.

A powiedz mi, jaki dobrobyt w tym kraju mogą zbudować ludzie po 70-tce ?? Zakończyli już swój czas jako pracownicy, teraz został im okres spokojnej starości i tyle ;) Bo w TVP jako uliczni "eksperci" wypowiadają się ludzie w wieku emerytalnym, których Kaczor kupił 13-tką ;) 

• Like 1
Opublikowano

No daj im spokojnie dożyć tej starości , a nie piszesz o szybkiej śmierci. Choć to żart to słaby.

Jak zauważyłeś to byli pracownicy. Czyli w jakiś sposób przyczynili się do budowy kraju

A co do wypowiedzi w telewizji to owszem są tendencyjne i pod politykę stacji, oglądałem  akurat, ale starymi niedomytymi dziadami bym ich nie określał

Opublikowano

No daj im spokojnie dożyć tej starości , a nie piszesz o szybkiej śmierci. Choć to żart to słaby.

Bo się na żartach nie znasz ...

I ciągniesz ten żart jakbym serio mówił xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v