Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, hubertuss napisał:

Co ty bredzisz. W lasach państwowych ludzie dobrze zarabiają pracując w administracji. To instytucja generująca spore zyski. No chyba, że ci administrujący wszystko na pensje wydadzą Spróbuj znaleźć robotę w jakimś nadleśnictwie to się przekonasz. Firmy prowadzące wycinkę tak zwane ZUL e to też dobre interesy. Na tyle dobre, że nawet leśniczowie je zakładają na podstawione osoby. Więc nie wiem gdzie ty tam masz tych parobków? Spróbuj dostać pracę w nadleśnictwie lub załóż ZUL a. Zobaczysz jak tam parobków potrzebują.

pracujący w administracji , ja pisałem o parobkach co sprzątali lasy po wycinkach za kupke gałęzi 

Opublikowano
racyl napisał:

30-letnia Izabela zmarła ponieważ lekarze nie usunęli zagrażającej jej życiu ciąży. Czekali aż umrze dziecko. Kobieta zmarła wkrótce po tym.
Je**** PiSowskie zera!

Ta jasne he he pokarm dla lewaków

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rogas71 napisał:

Idź i powiedz to rodzinie tej kobiety prosto w twarz... Powiedz córce tej kobiety dlaczego jej mama nie żyje, a dlaczego ponad rok temu mogła by żyć... Bo ta kobieta osierocila córkę... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, Rogas71 napisał:

Już bardziej zlewaczałej ekipy, niż obecna, to na razie nie widać.😂 

A oto kolejny przykład zidiocenia.

https://www.agrofoto.pl/fakty/polska/resort-rolnictwa-planuje-ustanowienie-pelnomocnika-ds-przetworstwa-i-rozwoju-rynkow-rolnych,112681.html

Mamy już radców rolnych w ambasadach co to zajebiaszczo wspierają eksport nasz na różne rynki, to teraz jeszcze pełnomocnik ds przetwórstwa. Obowiązki mu określili takie, że płakać i śmiać się zarazem. 😂

Opublikowano
2 godziny temu, Rogas71 napisał:

A co w tej wiadomości jest nie prawdziwego? Kobieta zmarła bo lekarze po zmianach w prawie dokonanych przez pis czekali aż płód obumrze. Nie usunęli ciąży bo nie chcieli złamać pisowskiego prawa. Więc czego jeszcze nie rozumiesz?

Opublikowano

to pewnie ciota jak prezes,wiec los kobiet gowno go obchodzi........

4 godziny temu, Rogas71 napisał:

Dobrze że o tym piszesz podobnie my rolnicy robimy wjeżdżamy ciężkim sprzętem w pola bo niszczymy glebę😎 ale takie czasy nie ma miejsca dla ludzi z piłą a właśnie praca Harvestera daje wrażenie że tniemy dużo

u nas na ciezkich ila to przy orce widac kazdy slad kol kombajnu, wyciete cale polany,drzewo za drzewem ,

mlodniak zniszczony i zmieszany z blotem. od dziecka jezdzilem do lasu wiec wiem jak to wygladalo od poczatku lat 80 .

3 godziny temu, Ursus932 napisał:

To idź wynoś ręcznie 😊

Chyba mieliście 5% bo jak tak tną to już dawno tylko pieńki zostały 

a jak sie dawniej wynosilo ??? cale brygady od tego byly,sam sie tez w mlodosci zalapalem,

nasza gmina jest spora ale i paredziesiat hektarow w kazdej wsi starodrzewu robi roznice

3 godziny temu, mirro napisał:

Ciężki sprzęt sam w sobie nie robi takich szkód, jak wjazd w niewłaściwych warunkach, albo upraw niewłaściwą maszyną.

przedtem robilo sie w zimie,snieg mroz,w polu przestuj wiec sie dorabialo, zniszczenia byly ale niewielkie,dzisiaj wiosna -lato-jesien sie tnie

3 godziny temu, jarecki napisał:

pracujący w administracji , ja pisałem o parobkach co sprzątali lasy po wycinkach za kupke gałęzi 

do dzisiaj tak sie robi, mlodzi emeryci czy rencisci za opal sprzataja-ba nawet trzeba pare zlotych zaplacic za galezie.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, racyl napisał:

A mówili że tusk chciał sprzedać lasy a oni teraz to samo robią 🤣

żeby to prawo wolnego wyboru było powszechne do PIS nie wpierdalałby się do aborcji, zakazu handlu, obrotu ziemią, podnoszeniem pensji minimalnej itp

Widać masz pojęcie🤗 , k**wa może malin też nie sprzedawaj 

6 minut temu, Ulman napisał:

Prawda w oczy kole? 

Jaka prawda ?  

Równie  dobrze mogę nazwać Ciebie no twoich znajomych hołotą , miło Ci będzie ??

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
22 minuty temu, Ulman napisał:

Miło czy nie miło to nie ma znaczenia.  Większość jest głupia i ciemną i nazwanie tego hołota nie jest wielka przesadą. 

i dlatego PIS  ma tylko 35 % ?

Opublikowano (edytowane)

najgorsze żę po części on ma racje z tym ,, wianiem '' bo jakoś nikt nie napisała w mediach żę rosja nie wywiązała czy nie wywiązuje sie z zawartych kontraktów gazowych . 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Kochany PiS dba o obywatela i mu da zapomogę .

Ministerstwo Finansów ogłosiło chęć wprowadzenia bonów energetyczny na paliwo i gaz, jako nowej formy walki z postępującą inflacją i dynamicznym wzrostem cen. Resort twierdzi, że na nowe bony wyda około 3 miliardów złotych.

https://zdrogi.pl/rzad-wprowadzi-bony-energetyczne-na-paliwo-i-gaz-dla-kogo-od-kiedy-041121-ps?fbclid=IwAR2f3aJYVJXRADwtlKQRrRDff7VgEgTk4BdoJDfp_BJuV6xuhM4xPS5oZjg

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Ursus932 napisał:

Widać masz pojęcie🤗 , k**wa może malin też nie sprzedawaj 

J

to żeś doj**ał 🤣 komu mam nie sprzedawać ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v