Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zaraz staną w Polsce montownie samochodów ale będzie bezrobocie ludzie nie będą mieli na chleb , na spłatę kredytów i zacznie się piekło .

Sprzedali wszystko Chinom to teraz wszystkiego brakuje bo normy , emisje .

Już nie tylko półprzewodniki. Mamy kolejny problem w branży motoryzacyjnej. Zaczyna brakować magnezu .

Kolejny wielki kłopot w branży motoryzacyjnej nadchodzi wielkimi krokami. Po problemach z brakiem półprzewodników zabraknąć może magnezu. Powodem jest kryzys energetycznych w Chinach, które kontrolują 90 proc. światowego rynku.

https://moto.pl/MotoPL/7,88389,27764034,juz-nie-tylko-polprzewodniki-mamy-kolejny-problem-w-branzy.html?fbclid=IwAR0QsLzBK9eMgH9JXysAKkR7Qq74VJOvygXxAzcShvGGQqM5p4Sf0tNC6QY

A to nowa partia  będzie i będzie silna na wsi .

Kołodziejczak po spotkaniu z Kowalczykiem: AGROunia odbije wieś PISowi.

Może być zdjęciem przedstawiającym 4 osoby, ludzie stoją i w budynku

Edytowane przez galan99
Opublikowano
agromatik napisał:

16 minut temu, Rogas71 napisał: No sam widzisz ideologia LGBT całą gębą w tych pseudo wolnych mediach   Ty to masz strasznie ciężkie i niewygodne życie, łazić tak całe dnie z du.pą przy ścianach 😂    

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/kalisz-kosciol-odmawia-sadowi-przeslania-dokumentow-na-temat-ksiedza-pedofila/w63jg5n. Oj tam jedni chętnie by tej dupy nadstawił za odpowiednie pieniądze oczywiście 😎

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Koniec kopalń koniec Polskiej gospodarki .

Polska zadeklarowała odejście od węgla

W trakcie szczytu klimatycznego COP26, który odbywa się w szkockim Glasgow, Polska zobowiązała się na stopniowe odejście od węgla. O porozumieniu poinformował brytyjski rząd.

Koalicja licząca 190 krajów i organizacji uzgodniła cel zakończenia nowych inwestycji węglowych i konieczność odejścia od energetyki węglowej.

Wycofywanie węgla jest niezbędne do osiągnięcia naszych celów klimatycznych – powiedziała w oświadczeniu niemiecka minister środowiska Svenja Schulze. – W niedalekiej przyszłości porzucimy wszystkie paliwa kopalne i będziemy żyć w nowym i zrównoważonym świecie energii opartym na energii odnawialnej – dodała.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/szczyt-klimatyczny-cop26-polska-zadeklarowala-odejscie-od-wegla/g8p86f2,79cfc278

Bon na prąd już blisko. Rząd ma projekt rekompensat dla ubogich energetycznie .

Rząd pracuje nad nowym rozwiązaniem w postaci bonu energetycznego. Jest to projekt rekompensat za drożejące ceny energii, gazu czy paliwa. Z nowego rozwiązania ma skorzystać ponad milion gospodarstw w kraju i rząd chce przeznaczyć na ten pomysł nawet do 3 mld złotych.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
40 minut temu, galan99 napisał:

Zaraz staną w Polsce montownie samochodów ale będzie bezrobocie ludzie nie będą mieli na chleb , na spłatę kredytów i zacznie się piekło .

Sprzedali wszystko Chinom to teraz wszystkiego brakuje bo normy , emisje .

Już nie tylko półprzewodniki. Mamy kolejny problem w branży motoryzacyjnej. Zaczyna brakować magnezu .

W SUMIE  zwyżka bezrobocia dobrze by gospodarce zrobiła . pozwoliła by obsadzić gorzej płatne etaty .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Za pomnij o tym to złudne marzenie Rząd da ludziom zapomogi a pracować nie będą , sam będziesz za***rdalał na gorzej płatne etaty .

Obligacje, które miały chronić przed inflacją, już przed nią nie chronią .

Temat inflacji zrobił się ostatnio w kraju niezwykle popularny, czemu trudno się dziwić, a wraz z nim popularne robią się też poszukiwania takich form lokowania oszczędności, które chronią przed tą inflacją. A do tego najlepiej, jeśli są mało ryzykowne. W tym kontekście od lat polecane przez wielu doradców i cieszące się sporym zainteresowaniem są obligacje detaliczne, których oprocentowanie jest uzależnione od inflacji i od niej wyższe. Dlatego przyjęło się mówić, że to obligacje chroniące przed inflacją. Niestety to nie zawsze jest prawda.

Znowu ludzie stracili miliardy .

https://businessinsider.com.pl/inflacja-zjada-zyski-ktore-przynosza-obligacje-detaliczne/5ebp67k

Co z pieniędzmi dla Polski? "Rz": Szefowa KE sama podejmie decyzję .

Angela Merkel naciska na Brukselę, aby poszła na kompromis z Polską. Ale kanclerz wkrótce odejdzie. Tymczasem Ursula von der Leyen przejęła pełną odpowiedzialność za spór z Polską. Decyzję, czy uwolnić Fundusz Odbudowy, podejmie osobiście - pisze "Rzeczpospolita".

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Zabierzcie galanowi sznurek, bo nieszczęście gotowe.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

To teraz będziemy biedni z biednych tego świat , węgla nie będzie , prądu nie będzie , gazu za mało i gospodarka na wysokich stopach % zakończy rozwój .

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, agromatik napisał:

Zabierzcie galanowi sznurek, bo nieszczęście gotowe.

Spokojnie o mnie może o ciebie trzeba się martwić nie będziesz tak podskakiwał na tej roli oj nie nie te czasy .

Opublikowano

Tylko Unia dała się wciągnąć w pułapkę Polskiego premiera w dając się w dyskusję gdzie zaczyna się prawo unii a gdzie kończy .

Nawet Holandia to zauważyła że problem jest już dość poważny dla demokracji .

Makrela naciska na szybkie rozwiązanie sporu zanim oda władzę porozumienie będzie .

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Spokojnie o mnie może o ciebie trzeba się martwić nie będziesz tak podskakiwał na tej roli oj nie nie te czasy .

Galanku ja się już wyskakałem teraz mam za przeproszeniem wyjebane

• Like 1
Opublikowano
Dnia 2.11.2021 o 18:12, racyl napisał:

Gdzie jest k**wa wrak 🤣 już pisiorki zapomniały o kupie złomu

Ależ jaki wyszukany awatar 😛

Opublikowano

wystarczy strefa wolna od PIS. czego się nie dotkną te pajace to wszystko sp***dolą

Opublikowano

Lepiej powiedz czego nie spierdolili 🤣

dobrze że teraz za d*py im się biorą i za błędy trzeba płacić, szkoda tylko że nie ze swoich będą płacić

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Makrela naciska na szybkie rozwiązanie sporu zanim oda władzę porozumienie będzie .

Im więcej razy powtarzasz  że "porozumienie będzie", tym bardziej mamy przewalone. Ja wiem że można zaklinać rzeczywistość, ale dla własnego zdrowia weź spasuj trochę.😂

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

tu nie chodzi o sędziów ani praworządność a o ideologię .

O jaką ideologię? Da sie to jakoś sklasyfikować? Nazwać ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Ależ jaki wyszukany awatar 😛

Śmiechu warte. Ludzie to mają życie :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v