Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Agrest napisał:

No nie wypiera się, tak jak i ja się nie wypieram. 

Ale szukam alternatywy no i???

Wszędzie bagno...

Żeby choć tak ten twardy beton będący na naszym garnuszku od kilku kadencji dało się wymienić. A tu nazwy partii się zmieniają a świnie przy korycie te same.

Cały czas powtarzam te same mordy  są od 1991 roku tylko zmieniają się nazwy partii a mordy dalej te same czy PO i PiS to jedno wielkie gówno .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Jestem pod wrażeniem wywodu @Rogas71 . Cos takiego wymyśleć to jakaś kompletna desperacja intelektualna.  Jak trzeba mieć pogiety dekiel by takie wytłumaczenie stworzyć 🤒  To tylko obrazuje niepohamowaną potrzebę tłumaczenia poczynań swoich idoli mimo ze wytłumaczyc tego nie da sie w żaden sposób. Roman robi coś podobnego  - gdy nie ma żadnych argumentów zaczyna bełkotać  - "bo najlepiej sperzedać i nic nie mić a zarobić to nic nie będzie bo tam prywatne to państwo nie ma i  nikomu coś nie da a ludzie na bruk i potem niemcy"

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Jakież to ku**a odkrywcze. Biorąc pod uwagę co niegdyś pisałem możecie znów napisać, że prosty użytkownik rolniczego portalu znał receptę ale nikt go nie słuchał...

No przecież już sławiłem Twą roztropność, choć przy innej okazji.:lol:

Opublikowano

https://www.o2.pl/informacje/zdjecie-z-cmentarza-w-gdansku-czesc-ludzi-pospiesznie-odwracala-wzrok-6700405841910752a. Szkoda że nie umieścili tam nazwisk osób które zmarły przez czyścicieli kamienic i nazwisk sędziów którzy im to umożliwili wraz z adresami ich rodzin i przy grobach ich bliskich powinny stać obowiązkowo 😎

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

@mirro a Kornkali nie może być? Dużo drożej nie wychodziło a na składzie niedaleko mieli tego po sufit...

Iiiii bedzie musiało być.:lol:

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Iiiii bedzie musiało być.:lol:

To aż taki problem z solą? I te wszystkie oferty z olx też tylko na wabia?

Kurna byłem dziś na składzie odebrać medax I tylko o cenę saletry I superfosfatu40% zapytałem

Opublikowano

10 minut temu, jarecki napisał:

sobie obejzałem min. rolnictwa  w polsat , dość spokojny gość . 

Też se obejrzałem ale szklanki mleka do końca nie dopiłem.

Najważniejsze teza Pana Ministra w krótkich żołnierskich słowach. "Tak, owszem polscy rolnicy będą mieli przejebane, ale holenderscy będą mieli przepierdolone"  :lol:

• Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, Rogas71 napisał:

https://www.o2.pl/informacje/zdjecie-z-cmentarza-w-gdansku-czesc-ludzi-pospiesznie-odwracala-wzrok-6700405841910752a. Szkoda że nie umieścili tam nazwisk osób które zmarły przez czyścicieli kamienic i nazwisk sędziów którzy im to umożliwili wraz z adresami ich rodzin i przy grobach ich bliskich powinny stać obowiązkowo 😎

rogasiu z doliny roztoki - sprawdz kto oddal kamienice w ktorej mieszkala jolanta brzeska a kto oddal rodzinie waltzow..........

Opublikowano (edytowane)

Smutna wiadomość. 

Dziś pojawiła się u mnie w miasteczku😉

20211102_091641.jpg

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał:

najwiecej zlota jest w wodzie morskiej tysiace ton, u nas na polach jest darniowa ruda zelaza-moze sobie kopalnie otworze ??  bede kasiore trzepal -teraz surowce drogie , milionerem zostane. romna wchodzi wspolke -ja daje ziemie a ty lopaty i bedziem kopac,piasek jest wiec trudno nie bedzie, do tego oralem na zime wiec troche rudy sie wyoralo..

nigdy nie zapomne gdy z wykrywaczami metali chodzili po polach-co chwila pik.pik. kopanie,wyciagniecie kawalka rudy,rzut na ziemie i parenascie centymetrow dalej nastepna i tak cale hektary- ze smiechu nawet ich nie pogonilem,  tylko stalerzowane bylo wiec wiele strat nie bylo-choc skopali lepiej niz dziki

ta czerwona glina na górach u ciebie to ta ruda ? 

4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A można było się dogadać i zrobić odnogę z Nord Stream-ów do np Świnoujścia.

czemu tak platforma nie zrobiła ? 

Opublikowano (edytowane)

To jest jednak debil przez duże D

I niech ktoś zaprzeczy że wiekszość to kretyni. Gdyby tak nie było to faceta by nie wybrali a jeśli jakimś przypadkiem by sie to stało to  po takiej wypowiedzi byłby skończony. No ale jak wiadomo miłość ci wszystko wybaczy a głupota nawet wiecej🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
8 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Miłość ci wszystko wybaczy. A glopota nic nie widzi..... 

Można to widzieć jeszcze inaczej.  Głupota nie pozwala na racjonalną ocenę a miłość do sekty zaślepia. W efekcie nie ma czego wybaczać bo nikt nie rozumie jaki syf jest  robiony i jakie to bydło i prostactwo.  Z jeszcze innej strony patrząc to stara maksyma mówi że najprostsze wytłumaczenia sa zazwyczaj trafne więc najpewniej po prostu elektorat jest taki sam.......

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

W Polsce nie ma normalnych polityków PiS dno ale opozycja to sama zbieranina odpadów i to mają być politycy dla dobra Polski .

Zdefiniuj normalnego polityka. Jakie cechy powinien mieć? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v