Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, galan99 napisał:

Teraz pomyśl Niemiec kupi gaz taki przykład po 400 dolary a nam sprzeda po 700 dolary wiec Niemiec ma za darmo gaz dla swego przemysłu bo Polak mu zapłacił .

I taki jest finał polityki dwóch wrogów oraz naszego wstawania z kolan i odzyskiwania podmiotowości.

Edytowane przez Ulman
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

ale polska ma zamiar nie kupować rosyjskiego gazu w kontraktach tylko z wolnego rynku , ukraina tez kupowała taniej rosyjski gaz z niemiec jak z rosji .

Edytowane przez jarecki
  • Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał:

a po co ? 

po tańszy nawóz.

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

ale polska ma zamiar nie kupować rosyjskiego gazu w kontraktach tylko z wolnego rynku , ukraina tez kupowała taniej rosyjski gaz z niemiec jak z rosji .

Czyli Rosja daje Niemcom na nas zarobić. Zajebiaszczo żeśmy się uzależnili. Brak myslenia krótko i długofalowego. Brak jakiegokolwiek myślenia.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

to nie jest też takie proste , jesli magazyny w niemczech są pełne a tranzytytem płynie gaz to lepiej odsprzedać po kosztach niż wstrzymywać . Były okresy że niemcy pchali w naszą sięć energie elek.  po kosztach bo mieli nadwyżki i nie mieli co z nią zrobić .             A niemcy sprzedawali ukrainie swoje zakontraktowane nadwyżki gazu , skoro wychodziło taniej to i z niemiec można kupić .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

To teraz Niemiec  zarobi na Gazie .

Pisom podziękuj.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, mirro napisał:

Miłościwie panujący starają się jak mogą, armię unowocześniają  i powiększają a tu masz. Nikt nie docenia tych wysiłków.:lol:Zaliczyliśmy spadek w rankingach.

https://www.altair.com.pl/news/view?news_id=35145

ja tam doceniam, bardzo mi sie podobają te respiratory,  fabryka maseczek to hit, helikoptery biją na głowę  wszystkie konstrukcje stealth, i ten nasz port centralny toż to cudo architektury i techniki. 

Edytowane przez agromatik
  • Haha 1
Opublikowano

W tym kraju niemiecki gaz się źle kojarzy, Trza uważać.:lol:

16 minut temu, agromatik napisał:

i ten nasz port centralny toż to cudo architektury i techniki. 

I na dodatek niewidzialny, :lol:

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v