Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czternasta emerytura stała się faktem. Na konta seniorów trafiły już pierwsze wypłaty z nowego, rządowego programu. Do prawie ośmiu milionów emerytów i rencistów trafi dodatkowe 1250 złotych brutto. Politycy Prawa i Sprawiedliwości podkreślają, że to kolejna spełniona Czy  Ludzie nie będą kochać PiS a to sami zobaczcie .  https://www.facebook.com/watch?v=267422658654702 Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Małgorzata Tracz @GoTracz Wykończą fotowoltaikę Polki i Polacy pokochali fotowoltaikę na swoich dachach, bo się opłacała. Przed chwilą PiS w 24h za pomocą poselskiego projektu uchwalił ustawę, która tę opłacalność likwiduje. Tak jak zniszczyli energetykę wiatrową, tak teraz niszczą fotowoltaikę. Oni nienawidzą #OZE. 17:28 29 paź 21 Twitter Web App”

Edytowane przez galan99
Opublikowano
agromatik napisał:

19 minut temu, Roman176 napisał:

organista, energia utrzymanie kościoła remonty ... ma do ciebie ze swojego dokładać ? 

Proboszcza dobrodzieja (rączki całując) rozumiesz, a Owsiakowi żałujesz że chce żyć.

To niech się Owsiak za robotę weźmie a nie żerować na ludzkim nieszczęście 😎

• Confused 1
Opublikowano

a co mu mogą dać takie biedaki żyjące z socjalu jak Ty 😂

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Roman176 napisał:

Owsiak z tego żyje ....   ile dałeś ja w tym roku 100zł a ty ?   jeszcze ci przypominam ze w Polsce hospicja dla nieuleczalnie chorych ludzi z wadami i różnej maści niechcianych dzieci to opiekują się zakonnice bez jeżdżenia drogimi samochodami i hucpy tv ......   jak bd kiedyś stary niedołężny rodzina z tobą nie bd dawała sobie rady to pójdziesz tam bo na pewno nie bd miał 6 tysięcy na prywatne hospicjum przypomnij to sobie chyba ze masz syna i córkę kasiastą co na ciebie wyłoży 

Parę lat temu byłem na mszy w Mikołowie, dobrodziej mnie wyprosił bo mu dziecko płaczące przeszkadzało w odprawianiu homilii ot taki pasterz, któremu współczucie i miłosierdzie na drugie imię dali. O hospicjach może wiem więcej niż ty masz rozumu, bo rozumny człowiek mający trochę wyobraźni i taktu takich tematów nie personifikuje bo może wdepnąć. A o moją rodzinę to ty się nie martw.

20 minut temu, Rogas71 napisał:

Ciekawe żerowanie umożliwić sprzęt do badania dziecka i dać wiedzę rodzicom że potrzebna jest terapia i wczesne leczenie zapobiegające powikłaniom i późniejszym bolesnym zabiegom. Jak uważasz że żeruje to nie dawaj, przepij czy wydaj na dziwki, a nie udawaj świętojebliwego.

Edytowane przez agromatik
  • Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, agromatik napisał:

Jak uważasz że żeruje to nie dawaj, przepij czy wydaj na dziwki, a nie udawaj świętojebliwego.

No przepijać to może nie, ale na dziwki to niech wyda. 😂

Opublikowano
44 minuty temu, Rogas71 napisał:

W jaki sposób  Owsiak żeruje na cudzym nieszczęściu?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mirro napisał:

No przepijać to może nie, ale na dziwki to niech wyda. 😂

A niech wyda, nawet na drag queen, co mu będę liczył, jego kasa.

4 minuty temu, Ulman napisał:

W jaki sposób  Owsiak żeruje na cudzym nieszczęściu?

Nieszczęście bo tą kasę rogaty chętnie by przytulił 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

Mechanizm jest prosty i że Ty @Ulman na niego jeszcze nie wpadłeś. To dziadzia Ci wyjaśni.

Otóż ten oto podstępny Owsiak najpierw zakupi jakiś szemrany sprzęt ( oczywiście o klasę gorszy od respiratorów kupionych przez rząd), potem tym sprzętem uleczy się trochę dzieci, te dzieci dorastają i znoszą Owsiakowi co raz więcej pieniędzy. Wiadomo że te dzieci to gorszy sort, bo zmanipulowane przez ( tu możesz sobie wstawić zestaw winnych który sam stworzyłeś) .😂

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, agromatik napisał:

Nieszczęście bo tą kasę rogaty chętnie by przytulił 

Aaa, to może być. Jest to całkiem logiczne wytłumaczenie😂

3 godziny temu, Roman176 napisał:

u mnie od paru lat złodziejskie prywaciarze(ok 5% z nich)  pracownikom nie zapłaci a msze specjalnie pod siebie organizują .......    

Taaa, złodziejskie prywaciarze😆Komunistyczna retoryka wyborcy Konfederacji😅😂🤣

Opublikowano

Na Owsiaka pora w styczniu.

Dziś afera bo 7 Włochów nasi spacyfikowali. Ponoć niewinni pod klubem stali. 

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Dziś afera bo 7 Włochów nasi spacyfikowali. Ponoć niewinni pod klubem stali. 

Nooo, z Włochami jeszcze nie mieliśmy zatargów. Teraz powinien wyjść ten baran vel Sęk i oficjalnie ogłosić że nasi im wpierdolili za to że Włochy były faszystowskie i kolaborowały z Hitlerem.  Nalezało im sie więc wymierzylismy sprawiedliwość💪

Opublikowano
2 minuty temu, agromatik napisał:

dawaj linka, Owsiak do lodówki😜

A  w RMF ie przed chwilą mówili.

Włoska prasa się rozpisuje że zostali brutalnie zaatakowani. Jeden z krwotokiem wewnętrznym, drugiemu grozi utrata oka

Opublikowano

Pewnie makaroniarz chciał słowiańskiej kuchni spróbować to oklepali jak schabowego, albo poddusili jak karkówkę🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v