Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

jak tak twierdzisz 

To podaj nazwe sprzedawcy albo nr telefonu do niego, co za problem xD mój ma takie ceny jak napisałem, dane sprzed 2 dni. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Bo bajki piszesz i nikt po tyle paliwa nie dostarcza xD

dobrze jak tak twierdzisz ...

To podaj nazwe sprzedawcy albo nr telefonu do niego, co za problem xD

nie podam ci bo nie mam .... 

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Na handel a nie ;)

Po 5.40 kupić i po 5.80 sprzedawać, jak na okolicznych stacjach 6 z przodu to kolejka chętnych będzie. 

Na pewno byś sprzedał.

Pewno jedynie że byś popłynął jak tankujący US by zawiadomił

3 minuty temu, Roman176 napisał:

woda czy maż galaretka 

Galareta . Choć to było jedno z pierwszych  kilka czy kilkanaście lat temu.

Opublikowano

Nie pisz pierdół tylko daj kontakt, ja mam pełny zbiornik, ale szwagier i tesc muszą trochę na jesień kupić. 

nie mam kontaktu ... kiedyś pisałem wujek ma potężną firmę transportową i on posła ich do mnie 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

nie mam kontaktu ... kiedyś pisałem wujek ma potężną firmę transportową i on posła ich do mnie 

Czyli bajki piszesz i tyle xD albo to jakieś paliwo wykrecane z zbiorników pojazdów przyjeżdżających ze wschodu xD

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Galareta . Choć to było jedno z pierwszych  kilka czy kilkanaście lat temu.

mi tak kombajn się zapowietrzał trochę nerwów mnie to kosztowało po wymianie wszystkich filtrów czyszczenia układzie ...  po spuszczeniu paliwa z baku okazało się co jest 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Czyli bajki piszesz i tyle xD albo to jakieś paliwo wykrecane z zbiorników pojazdów przyjeżdżających ze wschodu xD

na crabie u mnie kosztuje 5 68    a ty pieprzysz bida zawsze w Polsce ma drożej 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał:

na crabie u mnie kosztuje 5 68    a ty pieprzysz bida zawsze w Polsce ma drożej 

Sprawdzilem tego Crab'a i tak jakby zamieniłeś trochę kolejność cyfr, ON wczoraj 5.86 jakaś stacja w Rybniku, czyli gdzieś koło Ciebie xD 

Opublikowano

co z tego jak ty masz w hurcie drożej 

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

5.79 to nie 5,68 xD

1 minutę temu, Ulman napisał:

Dzwoniłeś pod numer którego nie masz?🥴

doczytaj tępaku kiedyś już pisaliśmy o tym 

Opublikowano (edytowane)

co z tego jak ty masz w hurcie drożej 

No co poradzę, u na są takie ceny, a ze Śląska mi cysterna na Mazowsze nie przywiezie. Są niektórzy dostawcy co mają kilka groszy taniej niż mój, ale ja wolę pewne paliwo. Około 15000l mi przez zbiornik już przeszło, i jak naleję B0 to bez problemu widzę przez okno rewizyjne filtr ssący znajdujący się na wężu na dole. Ostatnio zmieniałem filtr puszkowy przy pompie to go rozprułem, to w środku czysty jak nowy ..., ale zmienić było trzeba bo już 2 lata miał.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ale ja nie chcę po 5,79 tylko po 5,40 o których pisałeś xD 

zadzwoń i poinformuj wszystkich hurt 

No co poradzę, u na są takie ceny, a ze Śląska mi cysterna na Mazowsze nie przywiezie. Są niektórzy dostawcy co mają kilka groszy taniej niż mój, ale ja wolę pewne paliwo.

potwierdzam zawsze jechałem to w świętokrzyskim 25/30gr droższa 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v