Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Roman4321 napisał:

niema wolnych ludzi bo co z tego dajmy na to że masz paszporty do wszystkich krajów ale nie polecisz bo brakuje pieczątki ze szczepiony😀

Jakniema w myśleniu każdy jest wolny a w życiu  może być zniewolony. 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

i warunków polskich prywaciarzy jak na zachodzie nie ze całymi rodzinami rozbijają się autami na Lessing nastawieni zamiast na rozwój na wysoką konsumpcje 

jego piniundz to se może jeden rozbijać autami drugi zainwestuje by było z czego żyć za kilka lat a nie tylko tu i teraz

Opublikowano
1 minutę temu, Dariowola napisał:

Jakniema w myśleniu każdy jest wolny a w życiu  może być zniewolony. 

kwarantanny maseczki i inne wymysły, wolności to już dawno niema możemy se tam pomyślećtylko, i tu poklepać tyle mamy juz li tylko

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Roman176 napisał:

i warunków polskich prywaciarzy jak na zachodzie nie ze całymi rodzinami rozbijają się autami na Lessing nastawieni zamiast na rozwój na wysoką konsumpcje 

Ty żeś się kuźwa mega rozwinął ze swoim podejściem. Jako lewak przeszkadzają ci prywaciarze którzy potrafią się ustawić więc zgodnie ze zwyczajem proletariackich mas pewnie chętnie byś im do.....lił żeby im za dobrze nie było. Pytanie podstawowe - czy robią coś na co nie zezwala prawo?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 minuty temu, Roman4321 napisał:

jego piniundz to se może jeden rozbijać autami drugi zainwestuje by było z czego żyć za kilka lat a nie tylko tu i teraz

jedyni w eu możemy korzystać prywatnie z aut służbowych  w każdym kraju firma pracuje od do  i samochód zostaje po zakończeniu pracy firmie jakiekolwiek zakazy i nakazy np robienia sobie zakupów jeżdżenia na wakacje itp tylko do celów firmy nic więcej 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman4321 napisał:

kwarantanny maseczki i inne wymysły, wolności to już dawno niema możemy se tam pomyślećtylko, i tu poklepać tyle mamy juz li tylko

Ja wybrałem życie na wsi i chodzę bez maski 👍

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Ty żeś się kuźwa mega rozwinął ze swoim podejściem. Jako lewak przeszkadzają ci prywaciarze którzy potrafią się ustawić więc zgodnie ze zwyczajem proletariackich mas pewnie chętnie byś im do.....lił żeby im za dobrze nie było. Pytanie podstawowe - czy robią coś na co nie zezwala prawo?

to jest socjal wysoko odliczenia prawo jak 500 jednak z ciebie socjalista 

Opublikowano
17 minut temu, Dariowola napisał:

Dlamnie niesmaczny gość  ! Ale powiem Ci że daje mam dobre serce jak większość  z nas.👍

24 minuty temu, DTaras napisał:

"Owsiakowi nie dam" - pomijając fakt, że to nie dla niego osobiście to: dlaczegóż to?

Roman - oszczędzać? Stopy znów obniżone, zaraz będziesz płacił za trzymanie kasy w banku. Ja przynajmniej się tego obawiam...

9 minut temu, Roman176 napisał:

podsumowując o tym Gościu w śmiesznych okularkach, grałem kilka razy na wośp, 4 razy byłem na woodstocku i powiem wam tyle, każdy kombinuje jak może ale Jurek jest twarzą największej w polsce organizacji aktywnie zrzeszających ludzi, niektórzy częściej są na wośpie  niż chodzą do kościoła bo taka jest prawda, a że każdy kombinuje to kombinuje, poza tym mimo wszystkich kontrowersji z nim związanych to cały jego "obrót" został zebrany "DOBOROWOLNIE" i nikt nie powie że on komuś zabrał albo że nie dał to były jakiejś sankcje,

3 minuty temu, Roman176 napisał:

twierdzisz przymus szczepieni wy ? 

taka jest jedna z zasad New World Oder, i przepowiedni Słavika, swoją drogą, polecam sobie puścić do posłuchania bo człowiek od razu zaczyna inaczej myśleć 

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

jedyni w eu możemy korzystać prywatnie z aut służbowych  w każdym kraju firma pracuje od do  i samochód zostaje po zakończeniu pracy firmie jakiekolwiek zakazy i nakazy np robienia sobie zakupów jeżdżenia na wakacje itp tylko do celów firmy nic więcej 

a co tak te samochody przeszkadzają firmowe , jest zezwolenie to czemu bronisz

Opublikowano

Pamiętaj, że jeśli zamierzasz wykorzystywać zakupiony przedmiot w działalności gospodarczej dłużej niż 1 rok i/lub jego wartość początkowa jest wyższa niż 10 tyś zł (jeśli np. zakupiłeś samochód osobowy i przysługuje odliczenia VAT-u, to pozostała kwota VAT-u jest dodawana do wartości początkowej), to należy zakup wprowadzić do ewidencji środków trwałych i dokonywać co miesiąc odpisów amortyzacyjnych.

4 minuty temu, Ulman napisał:

Jak to socjal?

4 minuty temu, igor10246 napisał:

podsumowując o tym Gościu w śmiesznych okularkach, grałem kilka razy na wośp, 4 razy byłem na woodstocku i powiem wam tyle, każdy kombinuje jak może ale Jurek jest twarzą największej w polsce organizacji aktywnie zrzeszających ludzi, niektórzy częściej są na wośpie  niż chodzą do kościoła bo taka jest prawda, a że każdy kombinuje to kombinuje, poza tym mimo wszystkich kontrowersji z nim związanych to cały jego "obrót" został zebrany "DOBOROWOLNIE" i nikt nie powie że on komuś zabrał albo że nie dał to były jakiejś sankcje,

nikt tu tego nie napisał ze ukradł czy coś bardziej chodzi o .....  moralność wobec innych 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Bo sam nie ma a by też chciał.

oj tam oj tam ma więcej jak ty a za zazdroszczeniu  to ciebie tu nikt nie przebije 

1 minutę temu, Ulman napisał:

No i co w zwiazku z tym? Amortyzacja to tez socjal???

a czemu ja sobie w pita nie mogę rozliczyć kosztów amortyzacji itp 

ja jako jedyny z was najwięcej zapłaciłem podatków z wypłaty za październik 500 listopad 1200 grudzień 2400 zł

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, igor10246 napisał:

taka jest jedna z zasad New World Oder, i przepowiedni Słavika, swoją drogą, polecam sobie puścić do posłuchania bo człowiek od razu zaczyna inaczej myśleć 

Dobrowolnie to powiem że chyba tak nie widziałem umie wyrywania pieniędzy przez WÓŚP tak jak przez księży 👍

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano
45 minut temu, DTaras napisał:

Roman - oszczędzać? Stopy znów obniżone, zaraz będziesz płacił za trzymanie kasy w banku. Ja przynajmniej się tego obawiam...

ani mnie nie urrwwwwwiaj  trochę mogę przeznaczyć na środki trwałe ale zapas trzeba mieć 

Opublikowano
7 minut temu, Roman176 napisał:

a czemu ja sobie w pita nie mogę rozliczyć kosztów amortyzacji itp 

ja jako jedyny z was najwięcej zapłaciłem podatków z wypłaty za październik 500 listopad 1200 grudzień 2400 zł

Prawdziwy z ciebie PISowski patriota - płacenie wysokich podatków to powód do dumy jakich mało😆

A kto ci broni wykorzystywać odpis amortyzacyjny ? 

Opublikowano

same utrzymanie konta ile kosztuje ...  a najlepsze jest konto oszczędnościowe 100zł zysku połowa podatku ci zaborom i 50 zł prowadzenie konta itp 

Przed chwilą, Ulman napisał:

Prawdziwy z ciebie PISowski patriota - płacenie wysokich podatków to powód do dumy jakich mało😆

do dumy nie ale do pracy tak .... i tak mi oddają w rozliczeniu mądralo 

Opublikowano
2 minuty temu, Roman4321 napisał:

no nie jest  fajne ostatnio w banku cos próbowała proponować ale szybko stwierdziłem że się nie opłaca i do widzenia

Ale miałeś na kącie czy przyszedłeś zwalizką. 😄

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

A kto ci broni wykorzystywać odpis amortyzacyjny ? 

odpisów amortyzacyjnych od wartości początkowej niektórych środków trwałych, z wyłączeniem samochodów osobowych, 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v