Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Trzy a by porównać zarobki u nas i na zachodzie... I jak to wygląda do ceny paliwa.... 

21 minut temu, racyl napisał:

Jak rządził Tusk to bolało paliwo po 6zł i żaden pisior się nie interesował po ile chodzi w UE a jak rządzi PIS to latają i opowiadają że u nas jest najtańsze i ile to więcej zwyczajny robol z najniższą krajową tego paliwa kupi. tak jakby sytuacja tego robola miała wpływ na ceny w sklepach

Opublikowano

ale nie porównujmy tylko tych roboli z najniższą krajową którym zawsze będzie źle

Opublikowano
20 minut temu, racyl napisał:

ale nie porównujmy tylko tych roboli z najniższą krajową którym zawsze będzie źle

A kto to jest "robol"? 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, witejus napisał:

Pogardliwa nazwa pracownika

A no właśnie bez umowy,bez urlopu. Ludzie którzy są zmuszeni przes sytuacje pracować w takich firmach. Wiem bo często na wynajmie jestem w takich firmach,nawet butów porządnych nie mają,raz w klapkach krawężniki

Edytowane przez akooo
Opublikowano
5 minut temu, akooo napisał:

A kto to jest "robol"? 

To jest  właśnie  @racyl  tak  właśnie  trzeba  go  nazywać  i  to  dość  słaby ,, robol,,  skoro  za  najniższą  robi  :D  :D  

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

To jest  właśnie  @racyl  tak  właśnie  trzeba  go  nazywać  i  to  dość  słaby ,, robol,,  skoro  za  najniższą  robi  :D  :D  

Ale to nie ujma. Głupotą jest tylko udawać kogoś innego to taki ktoś kto sra wyżej niż dupe ma

Tata przepisał gospodarkę i jest kozak jeden z drugim. W lepszych czasach parę zł na tym zarobił,miał sporo ziemi i teraz można się "rozwijać". Dzisiaj zaczynać od zera to można narobić ale pod siebie

Opublikowano
3 minuty temu, akooo napisał:

Ale to nie ujma.

Dla ciebie  nie  ujma  dla  takiego  @racyl  czy  @Ulman  @hubertuss to ujma  dlatego  tak  swoje  życiowe  niepowodzenia  przelewają  na  PiS  że  dał  ludziom  500+    a  oni  nie  mogą  się  wyrwać  z  tego kieratu  że  szef nimi  pomiata  

Opublikowano
16 minut temu, akooo napisał:

A kto to jest "robol"? 

Już nie pogrążaj sie robol to jest robol. zawsze sie tacy znajdą co nie mają wykształcenia, podejmują sie najprostszej pracy a chcą zarabiać jak ci co skończyli szkoły, coś umieją

Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

Dla ciebie  nie  ujma  dla  takiego  @racyl  czy  @Ulman  @hubertuss to ujma  dlatego  tak  swoje  życiowe  niepowodzenia  przelewają  na  PiS  że  dał  ludziom  500+    a  oni  nie  mogą  się  wyrwać  z  tego kieratu  że  szef nimi  pomiata  

jesteś biorcą tych srebników i tak ci się to podoba bo jeśli byłby przedsiębiorcą rolnym czy zwykłym to na takie głupoty nigdy byś nie powiedział że to dobrze.

Jesteś zwyczajnym zerem dla którego 500zł czy inny socjal ściągnięty z bogatszych ludzi odgrywa dla ciebie kluczową rolę

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

Już nie pogrążaj sie robol to jest robol. zawsze sie tacy znajdą co nie mają wykształcenia, podejmują sie najprostszej pracy a chcą zarabiać jak ci co skończyli szkoły, coś umieją

Tak ale godziwe warunki pracy każdemu się należą,przecież tak jest w wychwalanej przez was UE,to dlaczego Polak ma mięć gorzej skoro niejednokrotnie potrafi więcej jak jego odpowiednik na zachodzie?

Opublikowano
15 minut temu, akooo napisał:

Ale to nie ujma. Głupotą jest tylko udawać kogoś innego to taki ktoś kto sra wyżej niż dupe ma

Tata przepisał gospodarkę i jest kozak jeden z drugim. W lepszych czasach parę zł na tym zarobił,miał sporo ziemi i teraz można się "rozwijać". Dzisiaj zaczynać od zera to można narobić ale pod siebie

weź dzisiaj kup sobie kawałek pola to zobaczysz ile lat potrzeba żeby ta inwestycja sie zwróciła

1 minutę temu, akooo napisał:

Tak ale godziwe warunki pracy każdemu się należą,przecież tak jest w wychwalanej przez was UE,to dlaczego Polak ma mięć gorzej skoro niejednokrotnie potrafi więcej jak jego odpowiednik na zachodzie?

całe życie tacy lekkoduchowie olewali i mieli w d*pie pracę tylko robili minimum a teraz 13, 14

A czyim kosztem ten robol ma więcej jak nie nasz przedsiębiorców

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

weź dzisiaj kup sobie kawałek pola to zobaczysz ile lat potrzeba żeby ta inwestycja sie zwróciła

całe życie tacy lekkoduchowie olewali i mieli w d*pie pracę tylko robili minimum a teraz 13, 14

A czyim kosztem ten robol ma więcej jak nie nasz przedsiębiorców

To po co mam się w to pchać jak się nie opłaca,mi wystarcza że sobie niecały hektar hobbistycznie uprawiam.

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

jesteś biorcą tych srebników i tak ci się to podoba bo jeśli byłby przedsiębiorcą rolnym czy zwykłym to na takie głupoty nigdy byś nie powiedział że to dobrze.

Jesteś zwyczajnym zerem dla którego 500zł czy inny socjal ściągnięty z bogatszych ludzi odgrywa dla ciebie kluczową rolę

Nie jestem  biorcą  żadnego  socjalu. w przeciwieństwie  do  ciebie   i  kto  tu  jest   "zerem" :D  :D  :D  

Opublikowano

no to zwyczajnym idiotą co lubi jak mu zabierają a innym rozdają ?🤣

a przepraszam chłopcem na usługach 😂

3 minuty temu, akooo napisał:

To po co mam się w to pchać jak się nie opłaca,mi wystarcza że sobie niecały hektar hobbistycznie uprawiam.

widzę że pierwszy jesteś do komentowania tylko jakie masz pojęcie o wzrostach kosztów w rolnictwie ?  😂

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

no to zwyczajnym idiotą co lubi jak mu zabierają a innym rozdają ?🤣

a przepraszam chłopcem na usługach 😂

widzę że pierwszy jesteś do komentowania tylko jakie masz pojęcie o wzrostach kosztów w rolnictwie ?  😂

JA nie dyskutuje o kosztach ale o twoim podejściu do ludzi

Opublikowano
2 minuty temu, akooo napisał:

JA nie dyskutuje o kosztach ale o twoim podejściu do ludzi

mnie zawsze uczono, ucz się żebyś dołów nie kopał bo każdy wiedział jaka kasa jest z tego

a teraz wielka troska o takich leni zrobiła się bo nie umieją końca z końcem związać jakby pis nie zabrał innym a im dał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v