Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

UNIA EUROPEJSKA = RADA WZAJEMNEJ  POMOCY  GOSPODARCZEJ ,nic się nie zmieniło Polska nie jest krajem suwerennym , tylko wystąpienie ze struktur UE nas uchroni od tych kretyńskich pomysłów zrobienia z ludzi niewolników . Demokracja doprowadziła do tego że budowlaniec zarabia tyle co np. lekarz , globaliści to widzą i po przez tzw. ochronę klimatu chcą zwykłych ludzi zniszczyć finansowo .

Opublikowano
Przed chwilą, PRZMAS19821982 napisał:

Wiadomo właśnie kto jest ważniejszy 

I jeszcze wyskoczy ci taki pajac z bródką i mówi, że zbliżają się złote czasy dla polskiego rolnictwa. W sumie może i racja, bo przy takich cenach to niedługo saletra będzie pakowana w pozłacaną folię xD 

Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

Bo  nie  ma to  najmniejszego  sensu      bez   reformy  sądownictwa  

A co ma jedno do drugiego skoro już 6 lat PIS wszystko kontroluje? 

A może to ciemnota dla głupków którzy chcą gonić króliczka do usranej śmierci. Kiedyś jako @marekfarmer    zapowiadałeś że po roku góra dwóch Tuska zamkną do paki. O ile pamietam to stawiałem że do końca kadencji tego nie zrobią i o jakąś symboliczną stówkę czy flaszkę nawet się załozylismy. Żyjesz chłopie już szósty rok złudzeniami i nadzieją (wiadomo czyja to matka) że cokolwiek Tuskowi zrobią . Ile jeszcze czasu potrzebujesz żeby zrozumieć że walą cie w rogi aż echo idzie? Następne 6 lat, 10, 15?? To takie samo przedstawienie dla głupków jak komisja Antoniego w której chyba tylko on do czegokolwiek doszedł z misiem i Jannigerem 💋

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Zgodził się bo jest na to moda , ja nie zgadzam się na nic co przychodzi z UE . Powiedz czy nie jest chore aby przez min . 2 sędziów  juszczyszyna i tuleye , którzy nie mogą orzekać , wstrzymuje się dla wielkiego 38 milionowego kraju 5 miliardy zł pomocy .

Bardziej chore jest że jeden socjopata z Żoliborza zrobił taki burdel z prawie 40 milionowego kraju.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

To co to za problem przywrócić ich do orzekania i kasa z UE zacznie płynąć ?? xD Na prawdę warto się bić o tych 2 sędziów i przez to tracić miliardy z UE ?? Raz dwa i po kłopocie xD 

Logika by tak podpowiadało ale niestety ani rządzący ani ich elektorat logiką sie nie skalał. Najważniejsza jest wojenka a bohater ten co się da przez swoja głupotę zabić i na dodatek nic ta smierć nikomu nie

44 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Przy ratowaniu klimatu przez UE to za dopłaty to sobie możesz maści na d*pę kupić .

Bez dopłat nawet na to by cie nie było stać.

24 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Na dotowanie krajowe rolnictwa UE nie pozwoli , musisz liczyć tylko na brukselskie ochłapy .

A ty bierzesz te brukselskie ochłapy czy nie?

Opublikowano
Dnia 18.10.2021 o 07:42, racyl napisał:

wywód pasuje do typowego pisogłupka co krytykuje PO a będzie płacił więcej niż za jej rządów 🤣

gdyby tusiu rządził nie pozwolił by mieć taniej niż niemcy a taki głupek tego nie zrozumie , jak to jest mieć najtańszą paliwo w eu i pier**lić ? 

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

A co ma jedno do drugiego skoro już 6 lat PIS wszystko kontroluje? 

A może to ciemnota dla głupków którzy chcą gonić króliczka do usranej śmierci. Kiedyś jako @marekfarmer    zapowiadałeś że po roku góra dwóch Tuska zamkną do paki. O ile pamietam to stawiałem że do końca kadencji tego nie zrobią i o jakąś symboliczną stówkę czy flaszkę nawet się załozylismy. Żyjesz chłopie już szósty rok złudzeniami i nadzieją (wiadomo czyja to matka) że cokolwiek Tuskowi zrobią . Ile jeszcze czasu potrzebujesz żeby zrozumieć że walą cie w rogi aż echo idzie? Następne 6 lat, 10, 15?? To takie samo przedstawienie dla głupków jak komisja Antoniego w której chyba tylko on do czegokolwiek doszedł z misiem i Jannigerem 💋

bo ty jesteś na tyle głupi ze dalej nie rozumiesz  

skomentuj  to piotr najsztub  zobaczymy twoją modrość 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Ulman napisał:

Bardziej chore jest że jeden socjopata z Żoliborza zrobił taki burdel z prawie 40 milionowego kraju.

W takim burdelu wygrał wszystkie wybory i na przyszłe też wygra , jak to wytłumaczysz , ten fenomen Kaczyńskiego ?

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Skąd wiesz że tak by było? 

a gaz mieliśmy najtańszy czy najdroższy mimo umorzenia mld przez Pawlaka a co było tasze za Tuska ??? nawet odzież dla dzieci opodatkował przedtem było bez ... 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

W TVP tak mówili xD

do poruszaniu w Internecie też potrzeba inteligencji 

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

gdyby tusiu rządził nie pozwolił by mieć taniej niż niemcy a taki głupek tego nie zrozumie , jak to jest mieć najtańszą paliwo w eu i pier**lić ? 

Szczerze, wolałbym płacić za paliwo tyle co Niemcy i zarabiać tyle co Niemcy xD 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Szczerze, wolałbym płacić za paliwo tyle co Niemcy i zarabiać tyle co Niemcy xD 

no to.... czas wyjechać....

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

bo ty jesteś na tyle głupi ze dalej nie rozumiesz  

skomentuj  to piotr najsztub  zobaczymy twoją modrość 

Może i jestem głupi ale od kilku ładnych lat czekam tu na mądrego który umie odpowiedzieć na pytanie czemu Tuska nie zamknęli. Wersji już było ze trzydzieci. A to go niemcy chronią , a to pełni funkcje w UE , a to nie ma go w Polsce a to sędziowie nie tacy , a to stary układ , a to nie było reformy itd itp. Jakim trzeba być debilem zeby w takie rzeczy wierzyć?

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

Macierewicz dowody zbiera.... lada moment Go zamkna.

No żeby tylko o jaką niedajboże brzózkę nie zachaczył z tymi dowodami. 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Bo nie ma za co ;)

jazda po pijanemu bez prawo jazdy bez oc i przeglądu potracenie kobiety i poniosła śmierć to niewinność ? 

2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Co kieruje takimi ludźmi jak @Denwer czy @Roman176 żeby tak być ślepo zapatrzonym w jedną stronę i wierzyć we wszystko co powiedzą ? 

ja wiedzę po pracy jak partia się zmienia to przychodzą od nich ludzie i widzę kto ma jakie intencje a ty czym się kierujesz onetem wp czy masz lepsze doświadczenie ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v