Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale azotowych czy polifosek/lubofosek ?? Bo u mnie też niby cały plac zawalony, ale to polifoski/lubofoski i wapno granulowane, a azotu to nie wiem, czy w sumie z 8 palet by złożył.

Po co komu azot na zimę , mało przywożą bo drogi jest .

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „NO NIE WYTRZYMIE! ZAJEBI AJEBIŚCIE!”

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Słuchałem całego wystąpienia Morawieckiego na R 24 i nic głupiego ani śmiesznego nie mówił . PO w debacie atakowało rząd nie orzeczenia i ustawy .

Tiaaaa, Morawetzky ma racje a wszyscy inni są w błedzie. Zresztą jak ty możesz ocenić co jest głupie a co nie, skoro wierzysz w płaska ziemie?🤣

• Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał:

Jęsli studenci, emeryci  , zarabiający poniżej 10 tys  i kupujący mieszkanie są cwaniakami , to najwyraźniej ty jesteś gamoniem i bałwanem 

O co ci chodzi czy wymieniłem Emerytów czy studentów nie tylko inne grupy jak 12 tyś i artyści wiec nie zmieniaj wypowiedzi .

Opublikowano
26 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Co roku na zimę kupowałem, bo jesienią był dużo tańszy, w tym roku na szczęście kupiłem latem od razu po zakończeniu sezonu truskawkowego xD Już jestem po 1600 do przodu na tonie saletry, tyle co wtedy zapłaciłem za 2 tony to teraz na tonę by nie starczyło ;) 

Opublikowano (edytowane)

kolejny Pisowski komuch 😂😂😂😂

Kazimierz TW "Ryszard" Kujda odnalazł się w strategicznej spółce. I panoszy się w rządzie

Kazimierz Kujda został członkiem rady nadzorczej jednej z kluczowych dla bezpieczeństwa państwa spółek - Polskiej Spółki Gazownictwa. Wedle informacji Gazeta.pl panoszy się po ministerstwach, a na jednego z wiceministrów po prostu "ochrzanił". Kujda jest byłym agentem SB "Ryszardem" i jednym z byłych najbliższych współpracowników Jarosława Kaczyńskiego.

Rzecznik PSG informuje nas, że Kazimierz Kujda został powołany w skład rady nadzorczej 8 października. I od razu objął też stanowisko przewodniczącego rady.

Kazimierz Kujda ma opinię zamordysty i pracoholika. Z obozem PiS, a wcześniej Porozumieniem Centrum, związany jest od wielu lat. Należał do najbliższych współpracowników prezesa PiS - tak bliskim, że dwukrotnie - w latach 1995-98 i 2008-15 - był prezesem spółki Srebrna. Spółka ta jest majątkowym zapleczem PiS i pozwoliła przetrwać środowisku braci Lecha i Jarosława Kaczyńskich lata w opozycji. Dziś prezesem Srebrnej jest… Małgorzata Kujda, prywatnie żona Kazimierza. Kujdowie znają obóz PiS i jego historię na wylot, przez co Jarosław Kaczyński nie może się ich zupełnie pozbyć, mimo że Kazimierz okazał się byłym agentem SB.

Kazimierz TW "Ryszard" Kujda odnalazł się w strategicznej spółce. I panoszy się w rządzie

Edytowane przez racyl
Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

O co ci chodzi czy wymieniłem Emerytów czy studentów nie tylko inne grupy jak 12 tyś i artyści wiec nie zmieniaj wypowiedzi .

Piszesz że 

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Że nie będzie kredytu Unijnego na odbudowę tak zwanym nowym ładem i tak nic nie ma dla rolnictwa tylko dla cwaniaków wiec mała strata .

Potem że, 

48 minut temu, galan99 napisał:

Masz tutaj poczytaj kto tak skorzysta , Artyści 12 tyś na dziecko , wynajem mieszkań

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/prawo-i-podatki/nowy-polski-lad-komu-i-ile-obiecal-pis/z9qdt0f

......a w linku który podałeś jest mowa o emerytach, rodzinach studentach i zarabiających poniżej 10 tys. 

Z kontekstu jasno wynika że uważasz te grupy za cwaniaków co oznacza że nawet tak prości obywatele dokonują rzeczy dla ciebie niezrozumiałych i nieosiagalnych.🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

owoców miękkich nie przetrzymasz

Jak nie przetrzymasz?możesz zamrozić ,przerobić na dżemy ,soki,kompoty ,i sprzedać ,do 100tys bez podatku.

polskie fabryki w polskich rękach i co ? wyszło tak samo jakby były w prywatnych rękach. sprzedają za ile i gdzie chcą

To Polskie fabryki mają produkować i sprzedawać za połowę kosztów produkcji ?A idź no do właściciela Polaka ,polskiej prywatnej fabryki np mebli i zapytaj czy sprzedaje gdzie chce i za ile chce

przyjdzie Ci płacić po 3 tys za saletrę to jeszcze nie raz będziesz przeklinał PIS

A skąd ,będę wychwalał pod niebiosa po wszystkich odpustach

Opublikowano
21 minut temu, witejus napisał:

Jak nie przetrzymasz?możesz zamrozić ,przerobić na dżemy ,soki,kompoty ,i sprzedać ,do 100tys bez podatku.

To zapłać mi za maszyny do tych dżemów, soków, kompotów i znajdź z 10 chętnych osób do pracy na miesiąc czasu, to pogadamy xD Cały zysk z tych dżemow dla Ciebie, ja wezmę tylko tyle, ile wziął bym za truskawkę ;) 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, witejus napisał:

Cegła na głowę ci spadła?🤦‍♂️

Nie, maszyny mogą być na Ciebie, ja aby dostarczam towar, 12zł łubianka bez szypułki przy obecnych cenach nawozów i ŚOR mogę ci dostarczać, a ty sobie to przerabiaj, cały zysk twój ;) Dostawy szacuję na około 3tony dziennie ;) A i sąsiad też chętny na taki układ, on gdzieś 5-6ton dziennie ci może dostarczać.

Skoro to taki prosty i łatwy biznes to ruszaj, z chęcią dostarczę ci towar najwyższej jakości ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Co roku na zimę kupowałem, bo jesienią był dużo tańszy, w tym roku na szczęście kupiłem latem od razu po zakończeniu sezonu truskawkowego xD Już jestem po 1600 do przodu na tonie saletry, tyle co wtedy zapłaciłem za 2 tony to teraz na tonę by nie starczyło ;) 

Z azotem strzeliłeś w 10tkę , ale i kasę musiałeś mieć , u mnie w żniwa cienko jedynie sól pot. wziąłem po 1600 zł , 8 ha czeka na azot i nie mam pomysłu przy tych cenach , jeśli nie spadnie saletra pon. 2000 zł to nie kupie .

Opublikowano

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie, maszyny mogą być na Ciebie, ja aby dostarczam towar, 12zł łubianka bez szypułki przy obecnych cenach nawozów i ŚOR mogę ci dostarczać, a ty sobie to przerabiaj, cały zysk twój ;) Dostawy szacuję na około 3tony dziennie ;) A i sąsiad też chętny na taki układ, on gdzieś 5-6ton dziennie ci może dostarczać.

A z czego on te maszyny kupi ? 😂 za dziadziusiową 13-tkę może być mało 😂

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, witejus napisał:

Z głupim się widziałeś ,radź sobie .

To ty wsadź sobie w 4 litery te swoje rady, takie same pojęcie o przetwórstwie owoców masz jak i nasz kochany minister Puduś xD 

2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Z azotem strzeliłeś w 10tkę , ale i kasę musiałeś mieć , u mnie w żniwa cienko jedynie sól pot. wziąłem po 1600 zł , 8 ha czeka na azot i nie mam pomysłu przy tych cenach , jeśli nie spadnie saletra pon. 2000 zł to nie kupie .

Truskawka zapłaciła to wydałem kasę, po co ma śmierdzieć w skarpecie xD Brakuje mi aby Polidapu pod QQ, ale te pół tony to jakoś przeboleję przy tych cenach.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

zwolennicy pis tak samo jak prezes nie maja o niczym pojęcia ale łapy lubią pchać 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Tiaaaa, Morawetzky ma racje a wszyscy inni są w błedzie. Zresztą jak ty możesz ocenić co jest głupie a co nie, skoro wierzysz w płaska ziemie?🤣

W filozofii to do pięt mi nie dorastasz , a krytyka wszystkiego z urzędu to tani pijar .

• Haha 2
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v