Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Jak mieli się dogadać jak wszyscy byli na sucho bez % .🤨

Bo tak to jest, jak się w gości z pustymi rękami idzie, ja jak chcę się z kimś dogadać to oczywiście jakiś % w rękę. Wiem, że sąsiad browarka lubi, to jak mam potrzebę po jego polu przejechać z kilka razy to biorę ze 4 butelki, wypijemy razem i dogadane ;) 

Opublikowano

Spokojnie, po teatrze na wizji pewnie i tak razem pili.

Jak platforma z pisem, pis z SLD, SLD z psl...

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Chyba sam żyjesz z dziadków emerytury 

Screenshot_2021-09-24-15-26-02-51_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

tak to niestety wygląda że takim jak Ty rosnące drastycznie koszty podobają się

Opublikowano
Przed chwilą, thor1984 napisał:

pewnie jutro bo jarek jak wiadomo lubi pospać i dziś już pewnie nie ma czasu

Dziś pewnie będzie zebranie komitetu centralnego w celu ustalenia na czym sukces poleg. Ciekawe czy jak premier wróci to go będą witać jak Szydłową.

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Że nie będzie kredytu Unijnego na odbudowę tak zwanym nowym ładem i tak nic nie ma dla rolnictwa tylko dla cwaniaków wiec mała strata .

A co jest dla cwaniaków?

Opublikowano (edytowane)

Co Unia zrobi jak Polski Rząd się nie ugnie , h*j tam z kredytem zrobi Polsce 4 rozbiór i wymażą z mapy świata bo wspominał jeden cwaniak .

Przecie był już przedstawiony plan odbudowy kto najwięcej na tym skorzysta poczytaj .

Edytowane przez galan99
  • Confused 1
Opublikowano
4 godziny temu, witejus napisał:

Czym ty się przejmujesz racuch,w przyszłym roku krzykniesz cenę za truskawki adekwatną do cen nawozów.Plujesz na PIS a równocześnie domagasz się cen urzędowych na nawozy?Chcesz blokować eksport nawozów?ogarnij się.

tak krzyknę jak Ty za swoją pszenicę czy co tam innego co posiadasz. owoców miękkich nie przetrzymasz a pszeniczkę możesz sobie przetrzymać i poczekać na lepszą cenę

przecież cały PIS tyle opowiada że są nam potrzebne strategiczne polskie fabryki w polskich rękach i co ? wyszło tak samo jakby były w prywatnych rękach. sprzedają za ile i gdzie chcą 😂

Nie rządzi przecież ta zła platforma

przyjdzie Ci płacić po 3 tys za saletrę to jeszcze nie raz będziesz przeklinał PIS

Opublikowano

A to już staniała na 3tys?

Kurna, promocja. A miała drożeć po wypłatach dopłat

Opublikowano
5 godzin temu, Denwer napisał:

Saletrzak 2800 brutto  Saletra ok 3000zł  brutto  Polifoska 6  bodajże  kolo 2500zł

Ale  są  dostępne   a  pisałeś bzdury że  nie  ma nawozu 

2800zł za ten saletrzak co wiosną kosztował 1100 😂

dostępne to są na zasadzie że mogą dla ciebie zamówić a to trwa, na stanie w większości składów to przeważnie są pustki albo śladowe ilości. żaden z handlujących nie chcę gromadzić zapasów przy tych cenach bo nie wiadomo co będzie dalej. jak mają jakiś nawóz to paleta dwie i to wszystko

Opublikowano

Za baga 600kg jest szansa🤣

1 minutę temu, galan99 napisał:

Mam nadzieję że do stycznia nakupią się tej saletry do syta to wiosną z początkiem marca saletra będzie poniżej 2 tyś .

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

2800zł za ten saletrzak co wiosną kosztował 1100 😂

dostępne to są na zasadzie że mogą dla ciebie zamówić a to trwa, na stanie w większości składów to przeważnie są pustki albo śladowe ilości. żaden z handlujących nie chcę gromadzić zapasów przy tych cenach bo nie wiadomo co będzie dalej. jak mają jakiś nawóz to paleta dwie i to wszystko

Składy są pełne tylko nie ma komu kupić brak chętnych .

Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Co Unia zrobi jak Polski Rząd się nie ugnie , h*j tam z kredytem zrobi Polsce 4 rozbiór i wymażą z mapy świata bo wspominał jeden cwaniak .

Przecie był już przedstawiony plan odbudowy kto najwięcej na tym skorzysta poczytaj .

Ja nie jetem taki lotny jak ty wiec jeśli możesz to napisz kto są ci cwaniacy.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

A to już staniała na 3tys?

Kurna, promocja. A miała drożeć po wypłatach dopłat

na pewno poniżej 3 tys nie kupisz. mocznik bodajże 4 tys

jak dla ciebie nawet 3 tys to mało za nawóz co kosztował tej wiosny nie całe 1400zł to cóż poradzić 😂

3 minuty temu, galan99 napisał:

Składy są pełne tylko nie ma komu kupić brak chętnych .

gdzie jest pełny ? z chęcią bym taki zobaczył co ma tyle nawozu co rok temu 😂

Opublikowano
34 minuty temu, PRIMO napisał:

Jak mieli się dogadać jak wszyscy byli na sucho bez % .🤨

Głupim ludziom nie wolno dawać alkoholu , a takimi są politycy 

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

na pewno poniżej 3 tys nie kupisz. mocznik bodajże 4 tys

jak dla ciebie nawet 3 tys to mało za nawóz co kosztował tej wiosny nie całe 1400zł to cóż poradzić 😂

gdzie jest pełny ? z chęcią bym taki zobaczył co ma tyle nawozu co rok temu 😂

Jadąc przez Białkę w stronę na Rybczewice po lewę  stronie jest taki skup zboża i k**wa ile tam ma nawozu .

Opublikowano
33 minuty temu, racyl napisał:

tak to niestety wygląda że takim jak Ty rosnące drastycznie koszty podobają się

Nigdy tak nie mówiłem 

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Jadąc przez Białkę w stronę na Rybczewice po lewę  stronie jest taki skup zboża i k**wa ile tam ma nawozu .

Ale azotowych czy polifosek/lubofosek ?? Bo u mnie też niby cały plac zawalony, ale to polifoski/lubofoski i wapno granulowane, a azotu to nie wiem, czy w sumie z 8 palet by złożył.

Opublikowano

to najpierw trzeba się przejść po placu i zobaczyć co jest, u nas też poli 6 jest ale nie ma jej tyle jak np rok temu

sól potasowa jest za 2750zł/t która

Opublikowano
38 minut temu, mirro napisał:

O ile miało to być wystąpienie z cyklu "Ja wam ku.wa pokażę" to ocena może być tylko jedna. Sukces.

Słuchałem całego wystąpienia Morawieckiego na R 24 i nic głupiego ani śmiesznego nie mówił . PO w debacie atakowało rząd nie orzeczenia i ustawy .

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v