Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gdyby to kiedykolwiek bylo normalne panstwo-to nic ale nie jest nigdy nie bylo i pewnie dlugo nie bedzie-rzadza nim tacy nasi dojno zmiennicy na wielkoruska miare, gdyby swego panstwa nie okradali  toby byla potega..

ten moment gdy skoczy sie mozliwosc kradziezy bedzie jednym z najbardziej niebeezpiecznych w histori swiata-upadek rosji bedzie glosniejszy niz jakiegokolwiek imperium swiatowego.

Opublikowano

zeby udawanie glupiego nie weszlo ci w krew, bo skonczysz jak marecek..

gdy rozkradna swoje to beda musieli siegnac po czyjes- a jakas tam armia i bron atomowa daje im mocne atuty...dobrze ze i swoja armie okradaja i szabruja ile sie da. alkoholik na glodzie jest niebezpieczny nie tylko dla siebie ale i dla innych

Opublikowano

historia -nauczycielka zycia.. poczytaj troche o stosunka polsko-rosyjskich w ostatnich 500 latach. 

mam duza wyobraznie ale nie moge przestac sie smiac z twoich fantazji- wujek wolodia przysla premie, czy moskowskja dobrze sie przyjela ??

juz gryza sie miedzy soba..

https://www.onet.pl/film/onetfilm/program-stankiewicz-zniknal-z-anteny-tv-republika-prywatna-zemsta-na-macierewiczu/r6cshbe,681c1dfa

Opublikowano

zarty dzisiaj ci sie trzymaja- to moze nie moskowskaja tylko staroruskoje igristoje ci do glowy uderzylo,

nawet ono jednak nie zrobi z niedzwiedzia potulnego misia. pol biedy gdy ma wspomagacze z ropy i gazu gdy sie skoncza glodny mis moze kazdy ul rozbic a do nas przypadkiem ma niedaleczko..

zreszta i rosja nie dazy polski sympatia -jest na podium listy wrogow ..

pamietasz ten dowcip oni nas kochaja za-zarcie a mu ich za-wziecie??

Opublikowano

Czyli reasumując ty ich nie lubisz niejako "na zapas" bo może kiedyś cos nam zrobią. Taki sam syndrom jak PISowcy mają wobec niemców - bo oni kiedyś nam coś tam, a może jeszcze kiedyś znowu nam cośtam cośtam

Opublikowano

jeszcze pare takich postow i przestane myslec ze tylko udajesz glupiego.......

niemcy juz przepracowali imperializm i hitlera -rosjanie nawet nie zaczeli o tym myslec. nie sa zdolni do krytycznej oceny swojej historii a bez tego nie da sie budowac normalnej przyszlosci.

niemcy nigdy nie beda dla nas znowu zagrozeniem i psi-owscy doskonale o tym wiedza , to tylko straszak dla ciemnego ludu , moze marecek sie nabierze

Opublikowano

No k**wa mać żeś pojechał. My za to jesteśmy krytyczni co do naszej historii jak cholera.  Amerykanie są krytyczni ? A może Chiny, Japonia czy Turcja?🤒 Ty masz fobie a nie argumenty

Opublikowano

to co u nas jest wyjatkiem-czyli przeklamywanie prawdy historycznej w rosji jest norma- za putnia napisali cala historie na nowo, gdyby nie pijane chwile wolnosci jelcyna to wiele ciemnych spraw by nie wyszlo.. 

dla rosjan stalin nadal jest bohaterem choc zabil ich wiecej niz hitler-tak wyglada normalny kraj???

kazdy kraj zaklamuje swoja historie -jeden mnie drugi wiecej  ale tylko jeden jest naszym sasiadem.

Opublikowano

Prawda jest taka że ruscy to zakłamany naród, oni nigdy na nikogo nie napadli, zawsze się tylko bronili, łagry były ale tylko dla bandytów, Lenin i Stalin byli cacy a najgorszy był Gorbaczow i Jelcyn bo rozpieprzyli wspaniały związek sowiecki, niestety ale tym ludziom nie zmienisz myślenia. Tak jak niemcy kategorycznie potępiły faszyzm tak ruscy wiecznie będą nawracać do komunizmu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

niedawno minister lawrow mowil ze to polska wywolala II wojne swiatowo-to klamal ?? naprawde to nie my ??😭.

rosjanie to mistrzowie falszowania historii-w europie jedynie austriacy im dorownuja, 

nie wszyscy sa zaklamani-wiekszosc-zupelnie jak w polsce-historii nie zna i ma ja gdzie. sa nieliczni prawdziwi historycy ,ale to zwalczany margines- agenci zagranicy np. memorial.

katyn- jelcyn ujawnil dokumenty, przeprosil a teraz to urzedowoa neguja, cos jak u nas jedwabne- tyle ze u nas tylko nieoficjalnie i swiry..

u mnie we wsi rosyjska rodzina kupila dom i pare razy rozmawialem z nimi, ale sie rozwiedli i wyprowadzili sa nowi ale nie wiem czy to rosjanie czy ukraincy, jacys nie przystepni.

ulman - ja nie pisze o zwyklych rosjanach tylko o ich panstwie i panstwowej propagandzie i zaklamaniu historii.

przeciez reparacje wojenne od niemiec to wlasnie rosja ma na wyplacic-zgodnie z traktatami miedzynarodowymi ..

z onetu swiezy artykul

Lew Trocki był w Związku Radzieckim nie tylko persona non grata. Został wymazany z podręczników i biografii. Karalne było nawet posiadanie jego książek w domu. Kiedy wielu młodych Amerykanów zaczynało swoją przygodę z marksizmem od spotkania z Trockim, w Związku Radzieckim młodzież nie wiedziała nawet, kim był i że w ogóle istniał. Dlatego trockizm jest dziś postrzegany głównie jako jeden z amerykańskich nurtów rewolucyjnego marksizmu.

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Wiesz co to obiekt 3001, otóż mieszkam w jego okolicy tak więc zdążyłem się poznać z całą masą tych ludzi, nie tylko mundurowych ale i ich rodziny. Fakt faktem handel był z nimi dobry ale jak wszedłeś na tematy historyczne czy polityczne to wajcha w drugą stronę, gadali jak zaprogramowani. Obecnie praktycznie nie spotkasz ruska, w ciągu roku gadałem z jednym jako kierowca w polskiej firmie przyjechał, myślałem że ukrainiec, podgadałem lekko jak tam teraz u nich a on mi na to że mają problemy przejściowe ale już niedługo wszystko się wyprostuje.

Opublikowano
31 minut temu, mikad napisał:

Wiesz co to obiekt 3001, otóż mieszkam w jego okolicy tak więc zdążyłem się poznać z całą masą tych ludzi, nie tylko mundurowych ale i ich rodziny. 

O jakich latach piszesz? 

Opublikowano
22 minuty temu, mirro napisał:

Rosjanin przed Polakiem żalił się nie będzie. 

https://www.agrofoto.pl/fakty/polska/puda-ida-lepsze-czasy-dla-rolnikow,112143.html

Pan Minister dobry humor prezentuje od rana.😂

A to psi uj. Jak ja go nie trawię . Fajans zapyziały, kmiot zwiększy budżet na walkę z chorobami zakaźnymi. Tylko do kogo te pieniądze trafią bo chyba nie do rolnika. Rolnikowi pewnie zostanie podnieść wymogi sanitarne, więcej za weta i utylizację zapłacić .

Paliwo rolnicze ? Niech sobie walnie szklankę do obiadu z mojej puli. Jełop ma dobrze wyliczone że pewnie 80% tego co szumnie podniesie wróci niewykorzystane do budżetu.

No bo poco zwiększyć kwotę do litra On jak lepiej liczbę on, bo nieliczni wykorzystają.

340 spotkań od maja odbył - chyba kaw tyle wypił.

Strajki udało się wyciszyć. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ No sukces. Paliwo i mandaty zdrożały to nie ma za co na blokadę jechać

Opublikowano

Ubezpieczenia rolnicze - jak debil wymyślił ubezpieczenie od przymrozków wiosennych teraz jesienią?

Jeśli chcę jęczmień ubezpieczyć od przymrozków to teraz, niewiedzy czy przezimuje.

Jabcoki grójeckie też już dziś chyba muszą ubezpieczyć sądy od przymrozków.

A jak k**wa przyjdzie powtórka r86 to co? Zapĺacą? Nie bo wymarzło drzewo a nie kwiat.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

340 spotkań od maja odbył - chyba kaw tyle wypił.

Zawsze tak sobie wyobrażam konsultacje społeczne prowadzone przez nasz rząd i jego ministrów. 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v