Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
45 minut temu, jarecki napisał:

olx pełne ogłoszeń domowych wędlin  a ceny kosmos , mysle żę warto się tym zainteresować 

oglaszac to sie moga- w paru miastach w polsce klient sie znajdzie, w sume to taki kaban w detalu to z 5 tysiecy wart 😛

42 minuty temu, Agrest napisał:

Nie tak łatwo wgryźć się w rynek. Dobrą wędlinę nie tak łatwo zrobić, a ciulowym drewnem do wędzenia łatwo zepsuć i zrazić klienta.

A weterynarz co jarmark z pełnymi reklamówkami że straganów wychodzi🤭

drewno z ciulu ?? nie znam,to jakies afrykanskie ??

juz pala ukrainskim i slowackim, pol roku polezy i do pieca, co ciekawe drewno bukowe czy debowe z szuszarni nie bardz sie nadaje do wedzenia. osika tez mozna wedzic

Opublikowano

Osikz to syf.

Wystarczy że gość natnie mokrego drewna, schowa pod dach bez ruchu powietrza lub plandeką nakryje. Zapleśnieje i zatęchnie. W ten sposób jedna facetka zamknęĺa biznes. Robiła super wędliny, ale zapach wędzenia odstraszał. 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Najlepsze jak robiliśmy to na wiśni było, kolor i smak niezapomniane ;) Teraz akurat dużo sadów wiśniowych się wycina to można nabyć w dobrej cenie ;) 

Wiśnia śliwa czereśnia - świeże, nie suszone. To ma się dymić a nie płomieniem palić

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Czereśnia i Dąb  najlepsze drzewo do wędzenia .

No i olcha też może być 

Opublikowano

dla mnie olcha i wiśnia. dąb gorzkawy posmak daje. no ale wiadomo . kwestia gustu i smaku...

Opublikowano

gdy bylem mlody i zdrowy to rocznie przewozilem do masarni z tysiac kubikow - wiec czym sie wedzi to co nieco wiem.

tylko buk i olszyna z domieszka osiki-bo tania, owocowe to w domu sobie mozecie wedzic-skad je brac gdy w okolicy jest 20 masarni i pare sadow w jednej wsi ??

z osiki smierdzi ?? moze gdyby sama wedzil, 

agrest- ja o warzywach sie nie wypowiadam, bo sie nie znam wiec ty sie o wedzeniu tez nie wypowiadaj -ogien na drazki to sie ma palic a nie dymic...mokrym drzewem to sobie mozesz agresta uwedzic 😛.  ma byc wilgotne ,nie wiecej niz pol roku -za suche trzeba polewac woda zeby za baardzo sie nie palilo..

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Olcha jest dla bobrów🤭

Bobry nie przepadają za olchą ,no chyba że nie ma innych drzew

Opublikowano
10 godzin temu, galan99 napisał:

Jakie były emerytury za Tuska a jakie są za Jarosława zapytaj ludzi to ci powiedzą .

Jakie były zarobki za Tuska a jakie są teraz .

Emerytury są za niskie a zarobki są za małe.😂 Co widać po protestach.

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

gdy bylem mlody i zdrowy to rocznie przewozilem do masarni z tysiac kubikow - wiec czym sie wedzi to co nieco wiem.

tylko buk i olszyna z domieszka osiki-bo tania, owocowe to w domu sobie mozecie wedzic-skad je brac gdy w okolicy jest 20 masarni i pare sadow w jednej wsi ??

agrest- ja o warzywach sie nie wypowiadam, bo sie nie znam wiec ty sie o wedzeniu tez nie wypowiadaj -ogien na drazki to sie ma palic a nie dymic...mokrym drzewem to sobie mozesz agresta uwedzic 😛.  ma byc wilgotne ,nie wiecej niz pol roku -za suche trzeba polewac woda zeby za baardzo sie nie palilo..

Może śliweczki do wędzenia chcesz? 🙊

received_3207393976160975.jpeg

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

Teraz to coraz rzadsze wędzenie , malowanie jest na topie , germańskim barwnikiem

Opublikowano (edytowane)

@racyl k**wa Ty masz coś z głową 🤔 człowieku jak dziecko z tym obrazkami 

no ale cóż jak się czytać nie nauczyłeś 🤭

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

@racyl k**wa Ty masz coś z głową 🤔 człowieku jak dziecko z tym obrazkami 

przynajmniej na temat a nie trzy po 3 o wędzeniu w temacie o polityce 😂

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

Jak dla ciebie owoce to warzywa, to swoją  wędliną karm swoją rodzinę🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v