Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, racyl napisał:

Nie jest Ci obojętny los tułającego się dziecka - podaj dalej.

po co podawać?

pod własny dach przyjmij.

Opublikowano

z powodu braku czesci głownie elektroniki zakład opla w niemczech do końca roku wstrzymuje produkcje w fabryce na terenie niemiec , a w chinach z powodu braku prądu produkcje wstrzymuje producent czipów  .   za10 lat będziemy cgyba żyć w innej rzeczywistosci .

Opublikowano

Niemniej słyszałem że ten miniony locdown odczujemy tak naprawdę w przyszłym roku.

Teraz jedziemy jeszcze na zapasach. Ale niedobory wszelakich komponentów uprzykrzą nam życie.

Opublikowano
34 minuty temu, pafnucy napisał:

DFENWER, już żebyś głową w mur walił. tonie dasz rady z durni mądrych zrobić.

wiem   że  dla  was  nie  ma  już  żadnego ratunku  ale  próbować  można  ;)

244276201_118211687263172_49182868390956

Opublikowano

a daj spokój. tamte takie same. ale chyba już w kradziejstwie i te im dorównali.

Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał:

z powodu braku czesci głownie elektroniki zakład opla w niemczech do końca roku wstrzymuje produkcje w fabryce na terenie niemiec , a w chinach z powodu braku prądu produkcje wstrzymuje producent czipów  .   za10 lat będziemy cgyba żyć w innej rzeczywistosci .

Efekt tzw. postarzania produktu, na świecie produkuje się pełno badziewia, które za chwilę się psuje, na to potrzeba wiele elementów elektronicznych. Kiedyś kupiło się jedną Nokię i na 4 lata starczyła, a teraz nowy smartfon co roku xD Lodówki, telewizory itp tak samo.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał:

Prawdopodobnie będzie problem z Azoksystrobiną. I to duży.

Już jest czy będzie, bo jak coś to muszę Skorpiona i Kiera nakupić ... A i może jakiejś czystej azoksystrobiny.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Jaki współczynnik dzietności mieli ci folsdojcze? Z racji niemieckiej ochrony winni mieć " lepszy" start🤭

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

wiem   że  dla  was  nie  ma  już  żadnego ratunku  ale  próbować  można  ;)

Skoro lubisz się masturbować próbą ratowania nas, to baw się dobrze.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał:

Będziecie jeszcze sp***dalać z tych terenów odzyskanych bliżej Buga .

Zamoyski jeszcze cię w dyby zakuje lub pod pręgieżem postawi😁

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

ale przed 300 czyjaś była. bedziesz oddawał...

1 minutę temu, galan99 napisał:

Zamojski może mi naskoczyć jestem na własności co trwa już ponad 300 lat .

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Zamojski może mi naskoczyć jestem na własności co trwa już ponad 300 lat .

Dla pejsatych to ledwie wczoraj. Jak nie Zamojski to oni🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v