Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PIS jest dla pisogłupków 🤣 Orban dostał rabat a pisiorki ciągle dostają nowe bonusy w postaci imigrantów za swoją niewyparzoną gębę 😂

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Ulman napisał:

A Orban jakoś się z Putinem dogaduje i się go nie boi. Powinni go nasi PISowcy uświadomić że bardzo źle robi 

Węgry podpisały umowę z Gazpromem. Dostawy gazu z pominięciem Ukrainy (businessinsider.com.pl)

dobrze kojarze żę cześć gazu ma być dostarczona przez austrie czyli znord stream ? rosja zapełnia sobie zapotrzebowanie na nord stream 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Agrest napisał:

Eksperymentalnie zasiałem w międzyrzędziach porzeczek dla pszczół. Rośnie u mnie na 5 i 6 klasie. Na tą chwilę jest tak ekspansywne że wchodzi w pasy herbicydowe, a perz został wyparty. 

W tym roku na metr wysokie wyrosło bo woda była.

Poposiewałem na skraju lasu i już widzę że jest go co raz więcej

https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/754087-oregano/?do=embed

https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/758181-oregano/?do=embed

I tak bez niczego. Może na spróbę jeszcze walne trzymetrowy pas. Kiedyś próbowałem na metrowym kwadracie to się poddało...

Opublikowano

Tak bez niczego, tylko rozdrabniacz po tym jeździł.

A siew ręką po wierzchu  i lekka brona po tym.

Tz siew ręka ale takim ala siewnikiem z opakowania do Casoronu.  Był kiedyś taki herbicyd w granulacie😉

Opublikowano

prawdopodobnie w europie od roku 2030 bedzie zakaz  sprzedaży samochodów z silnikami spalinowymi a w norwegi od kwietnia 2022 r zakaz sprzedaży nowych samochodów z silnikiem spalinowym .  jezeli przyjąć płace w norwegi i porównać to z płacami w polsce to taka tesla powinna kosztować w polsce  około 80-100 tys   złotych . no i wtedy można by taki zakaz wprowadzać i u nas .

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Denwer napisał:

243131678_1774461269430095_2337173764101

Lepiej pokaz zdjęcia  z konferencji Błaszczaka i Kamińskiego, chodzi mi o te z Podlaską krową zapinaną przez arabskich uchodźców z Białorusi xD że ludzi straszą arabami to wiedziałem, ale po co krowy straszą??? 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

to byl kon a nie krowa

Nwm, nie zgłębiałem się xD Zobaczyłem tylko nagłówek w jakimś portalu informacyjnym, że jakieś gwałcenie krowy przez araba na konferencji prasowej ministrów było ;) 

Opublikowano

Ta konferencja pokazała tylko jakich idiotów trzymamy w MON i MSWiA. Tych dwu geniuszy krowa ( albo klacz) to chyba kopnęła w baniaki.

A Błaszczak żali się jak to źli Białorusini zabawiają się celując do naszych żołnierzy, albo udając że rzucają granaty. Nosz kużwa szcyt znęcania się. 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/cb/58/5bcda1c071628_p.jp...

Pewien jesteś doboru postaci?  To wyjątkowy sprytny, zaradny i inteligentny gość, a ciągle pisiorów od matołów wyzywasz🤣

Musisz się zdecydować i lepiej memy dobierać🤭🤭🤭

Opublikowano

A co może nie są ? 😂 doskonale to widać, orban ma tani gaz a polaczki uchodźców 😂

Memy polityczne | Facebook

Opublikowano
mirro napisał:

Ta konferencja pokazała tylko jakich idiotów trzymamy w MON i MSWiA. Tych dwu geniuszy krowa ( albo klacz) to chyba kopnęła w baniaki.

A Błaszczak żali się jak to źli Białorusini zabawiają się celując do naszych żołnierzy, albo udając że rzucają granaty. Nosz kużwa szcyt znęcania się. 

Kurza twarz. To jak z procy strzelą będzie następna konferencja... Błaszczak na wzgórza Golan trzeba było wysłać swego czasu to by się przestał zabawami ekscytować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v